Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapporter/Resultat


Säsongen 2013-2014

 
Partille Trophy Klubbtävling 8-9/3
I tävlingsklassen minior B tävlade Elin Persson och Freya Kilbo. Elin placerade sig på en 6:e plats och Freya på en 19:e plats. Totalt deltog 27 stycken. Vilma Fröjd representerade klubben i klassen junior B1. Vilma placerade sig på en 12:e plats.
I
junior B2 deltog Julia Utbult som placerade sig en 6:eplats av totalt 11stycken. I ungdom 13B deltog Lina Kullander som placerade sig på en 24:e plats av totalt 28 stycken. Iungdom 15 B1 deltog Oliwia Helgesson, Wilma Nyqvist och Astrid Tidfors. Oliwia placerade sig på en 6:e plats, Wilma på en 7e plats och Astrid på en 12e plats. Totalt deltog 12 stycken. 
 
 
Minipiruetten Stjärntävling
På fredagen tävlade fyra åkare från GKK, alla i samma klass och samtliga lyckades prestera bra. Josefine Nyvall kammade hem en fin 5e plats tätt följd av Malin Lundin-Järnberg på en 6e plats. En av klubbens åkare lyckades ta 7e platsen och Miranda Ragnar klarade tävlingsdebuten på ett strålande sätt och kom på en 8e plats. Alla blev alltså placerade vilket var riktigt roligt!
På söndagen hade vi lite fler åkare och det var full fart hela dagen. Anna Bertilsson inledde tävlingsdagen med ett fint åk och en 8e plats. Clara Blomberg och Lovisa Trägårdh tävlade i samma klass och kom på en 4e respektive 7e plats. Gabriella Jin-Saldjoughi, Sigrid Turesson och Nella Ineklint var i klassen efter och de kom alla på en delad 9e plats efter stabila åk. I klassen minior C grupp 3 hade vi fyra åkare med och vi fick helgens första pallplacering! Det var Elin Persson som åkte ett fint åk med mycket fart och kom på en 3e plats. Olivia Jaldeborg kom strax efter på en 4e plats. Måns Westman och ytterligare en åkare från klubben kom på en delad 8e plats. Även i klassen miniorer B fick vi en 3e plats genom Karin Sahlin som gjorde ett fint program och klarade axel. Tilde Streng kom på en 6e plats och Freya Kilbo på 8e. Sedan var det dags för Ada Larsson som också kom på en 8e plats. I klassen efter Adas kom Sofia Ullberg också på en 8e plats. Petronella Johansson-Holgersson lyckades nästan med ett helt felfritt program och slutade på en 3e plats. En fin tävlingshelg för klubben!

Snöflingan Stjärntävling
Vi inledde tävlingsdagen på bästa sätt med ett fint åk från Sofia Ullberg som resulterade i en 2a plats. Även Hanna Utbult tävlade i samma klass och i sin tävlingsdebut kom hon på en 7e plats. Ada Larsson och Måns Westman tävlade i dagens andra tävlingsklass och efter några olyckliga fall från Måns sida kom de båda på en delad 6e plats. I klassen miniorer B kom Freya Kilbo på en fin 3e plats efter ett väl genomfört åk. Anna Bertilsson åkte bra även denna helg och kom på en 7e plats. I nästa klass tävlade Oliva Jaldeborg som med sin fina axel kammade hem 1a platsen! Även Elin Persson åkte riktigt bra och kom på en 2a plats. Lovisa Trägårdh kämpade på bra och kom på en 6e plats. Den av klubbens åkare som tävlade i klassen ungdom C grupp 1 klarade axel på tävling för första gången och kom på 4e plats. I ungdom C grupp 2 kom Nella Ineklint efter ett fartfyllt program på en 1a plats och Gabriella Jin-Saldjoughi charmade domarna med sitt fina leende och superbra flygskär och kom precis efter Nella, på 2a plats! Miranda Ragnar åkte fint och kom på en 3e plats i klassen ungdom C grupp 3. I sista gruppen för dagen (med åkare från GKK) åkte Josefine Nyvall som lyckades med sitt livs bästa program och klarade båda axlarna och nästa dubbel Salchow och med detta knep hon 3e platsen. En riktigt, riktigt bra tävlingsdag för våra åkare och tränare Emilia var mer än nöjd!

A-tävling i Strömstad 1-2/2 2014
I tävlingsklassen ungdom 13 placerade sig Anna Kälebo Johansson på en 12:e plats av totalt 22 stycken. I tävlingsklassen juniorer placerade sig Vendela Lundström på en 4:e plats, Alexandra Lindell på en 8:e plats och Rebecca Gartz på en 20:e plats. Totalt deltog 24 stycken.
 
Göteborgsspelet, Klubbtävling i Göteborg 25-26/1
I tävlingsklassen minior B placerade sig Tilde Streng på en 7:e plats, Karin Sahlin på en 8:e plats, en av klubbens åkare placerade sig på en 13:e plats och Freya Kilbo på en en 20:e plats. Totalt tävlade 26 stycken.
I tävlingsklassen ungdom 15b placerade sig Petronella Johansson Holgersson på en 8:e plats.Totalt deltog 26 stycken.
I tävlingsklassen junior B1 placerade Vilma Fröjd på en 10:e plats, Louise Koponen Edvardsson på en 11:e plats och Sabine de Ruiter på en 12:e plats. Totalt deltog 14 stycken.
I tävlingsklassen junior B2 deltog Julia Utbult som placerade sig på en 4:e plats. Totalt deltog 10 stycken.
I tävlingsklassen ungdom13B grupp 1 deltog Wilma Engman. Wilma placerade sig på en 8:e plats. Totalt deltog 21 stycken.
I tävlingsklassen ungdom 13B grupp 2 deltog Lina Kullander. Lina placerade sig på en 19:e plats av totalt 20 stycken.
I tävlingsklassen ungdom 15B1 placerade sig Dagmara Cuzynska-Kruk på en 2:a plats, Astrid Tidfors på en 4:e plats, Wilma Nyqvist på en 5:e plats och Oliwia Helgesson på en 7:e plats. Totalt deltog 8 stycken.
 
DM & Bäst i Väst 4-5/1 2014
Göteborgs konståkningsklubb singel hade fem stycken deltagare i helgens DM & Bäst i Väst.En av klubbens åkare tävlade sin första tävling som minior A och placerade sig på en 13:e plats av totalt 14 stycken.
I tävlingsklassen ungdom 13 placerade sig Emma Gustafsson på en 15:e plats av totalt 17 stycken.
I tävlingsklassen juniorer placerade sig en av klubbens åkare på en 7:e plats, Vendela Lundström på en 10:e plats och Rebecca Gartz på en 19:e plats. Totalt deltog 19 stycken.
Emma Gustafsson DM 2014 
 Emma Gustafsson DM 2014
 
Aserietävling i Landvetter 7-8/12
Klubben representerades av Anna Kälebo Johannson, Vendela Lundström, Rebecca Gartz. samt ytterligare en åkare.
I tävlingsklassen ungdom 13 tävlade Anna Kälebo Johansson som placerade sig på en 15:e plats av totalt 19 stycken.
I tävlingsklassen juniorer placerade sig Vendela Lundström på en 8:e plats, En av klubbens åkare kom  på 11:e plats och Rebecca Gartz på en 22e plats. Totalt tävlade 22 stycken.
 
Stjärntävling stjärnspelet i Partille 30/11-1/12
På lördagen tävlade..
 
På söndagen tävlade Clara Blomberg, Måns Westman och Greta Polverini i klassen minior C födda -03 fritest grund.Måns genomförde ett fartfyllt program och kom på en 2a plats och Clara och Greta tog båda ut sina rörelser väl och kom på delad 7e plats. Olivia Jaldeborg, Elin Persson och ytterligare en av våra åkare tävlade i klassen minior C födda 0307-03 till 03-12 med fritest 1. Olivia hade bra flyt genom programmet och kom på en andra plats, Elin genomförde sitt program bra med steg från bla basic två och 10 varv i kombinationspiruetten och hamnade på en 4e plats. I klassen ungdom C födda 2001-07 till 2002 test grund deltog från vår klubb bla Nella Ineklint som med bra skridskoåkning kom på en 4e plats. I samma klass deltog klubbkompisen Gabriella Jin Saldjougi som med ett klart förbättrat flyt över isen jämföt med förra säsongen placerade sig på en 5e plats. I klassen ungdom C basic grund och fri 1 deltog från vår klubb Johanna Bard och ytterligare en åkare från klubben som båda hade bra inlevelse i sina program och kompå delad 8e plats. Sarah  deltog tillsammans med en klubbkompis i klassen ungdom C  basic 2+fri 1 och de båda gjorde fina prestationer och kom på delad 6e plats.

Uddevalla Lutzen, Klubbtävling 20/11-1/12
Fina pallplaceringar från GK:s åkare på klubbtävlingen Uddevalla Lutzen. Det blev totalt två guld, två silver och två brons.

I tävlingsklassen Ungdom 15B2 vann Astrid Tidfors och Petronella Johansson tog hem bronset. Totalt tävlade 11 stycken.
I tävlingsklassen Minior B tävlande totalt 22 stycken. Katharina Crona tog hem bronset, enav klubbens åkare kom på 4:e plats, och en åkare på  6:e plats, Tilde treng 12:e plats och Freya Kilbo på en 20:e plats.
I tävlingsklassen Ungdom 15B1 tävlade totalt 5 stycken. Dagmara Cuszynska Kruk tog hem guldet och Wilma Nyqvist silvret.
I Ungdom 13B deltog totalt 22 stycken. Wilma Engman placerade sig på en 7:e plats och Lina Kullander på en 18:e plats.
I tävlingsklassen Junior B1 deltog totalt 9 stycken. Sabine de Ruiter placerade sig på en 8:e plats och en av klubbens åkare på en 9:e plats.
I Ungdom 13 och 15A tävlade totalt 7 stycken. Emma Gustafsson placerade sig på en 7:e plats.
I tävlingsklassen Junior A deltog totalt 11 stycken. En av klubbens åkare  tog hem silvret. Vendela Lundström placerade sig på en 6:e plats och Rebecca Gartz på en 9:e plats.
 
 
 
 
 
 
 
Kristallcupen,Klubbtävling 23-24/11
I helgen deltog GKK i Kristallcupen. Totalt hade GKK med 17 åkare.
I klassen Ungdom 13B tävlade Wilma Engman och Lina Kullander som placerade sig på 17:e plats respektive 30:e plats.
I Ungdom 13A deltog Anna Kälebo Johansson och Emma Gustavsson. Tack vare två fina åk både i kortprogrammen och långprogrammen så satte både Emma och Anna personbästa. Anna slutade på 3:e plats och Emma på en 4:e plats. 
I klassen Junior B1 tävlade en av klubbens åkare som slutade på en 5:e placering.
Julia Utbult tävlade i klassen Junior B2 och genomförde ett starkt långprogram som gav Julia en 3:e plats.
I klassen Miniorer B deltog GKK med 6 åkare. En av klubbens åkare placerade sig på 3:e plats tätt av en klubbkompis som slutade på en 4:e plats. Katharina Crona, Karin Sahlin, Tilde Streng och Freya Kilbo deltog även dom i denna klass och placerade sig på 7:e, 10:e, 13:e och 16:e plats.
Tävlingen fortsatte med Ungdom 15B1, där Wilma Nyqvist åkte ett väl genomfört program och placerade sig på en 2:e plats. Dagmara Cuszynska-Kruk tog 3:e platsen och Oliwia Helgesson 4:e platsen. Även Dagmara och Oliwia presterade två näst intill felfria program.
Astrid Tidfors och Petronella Johansson Holgersson tävlade i klassen Ungdom 15B2. Astrid som under säsongen fått stå på prispallen vid två tillfällen, visade att detta inte var en tillfällighet och tog 2:a placeringen efter ett nästan felfritt program. Petronella presterade även hon bra och placerade sig på 7:e plats av 14 deltagare.
se mer info om tävlingen här.
 
kristallpokalen klippt
Åkare på Kristallcupen
 
Stjärnskottet, Stjärntävling 9-10/11
Hela 23 åkare från klubben var med och vi fick med oss 8 pallplaceringar hem. 
Första klassen ut på lördagen var Miniorer C grupp 1 och där representerades vi av 
Clara Blomberg som gjorde sin första tävling med ett stabilt åk och en sjätteplats. 
Nästa grupp ut var Miniorer C grupp 2 där vi hade med 4 åkare. Olivia Jaldeborg som efter 
ett fint utfört program kammade hem andraplatsen, Elin Persson som gjorde ett
i princip felfritt program kom på en fin femteplats, Måns Westman som också han 
gjorde sin första tävling gjorde ett fint försök på axel och ett bra program slutade
 på en sjätteplats. Näst på tur var Minior C grupp 3 där vi hade Anna Bertilsson som åkte ett
 rent och fint program och kom på en fjärdeplats och hon fick även extrapris för bästa 
insats! I klassen Ungdom C grupp 1 hade vi med Gabriella Jin Saldjoughi, Nella Ineklint 
och Sigrid Turesson som alla tre genomförde bra program och kom allihop på sjundeplats. 
Sista gruppen för dagen var Ungdom C grupp 3 där vi också hade tre åkare. Malin Lundin 
som var lite nervös innan vände det till något positivt och hade fin utstrålning hela 
programmet och det resulterade i en femteplats. Johanna Bard och Sarah lyckades 
också med fina åk och kom sjua. På söndagen var Miniorer B först ut och även där hade vi
 tre åkare som representerade GKK. En av klubbens åkare vann denna klass.
 Tilde Streng var inte långt efter med ett felfritt program innehållande två axlar och kom 
därför på en andraplats. Freya Kilbo lyckades även hon åka jättebra och kom på en sjätteplats. 
Sedan var det dags för Miniorer C grupp 5 där vi hade Sofia Ullberg som fick ett extrapris för 
sin superfina ståpiruett och hon kom femma. Nästa klass var Miniorer C grupp 7 där vi hade med 
Ada Larsson som även hon fick ett extrapris för sin fina ståpiruett! Hon kom sedan på en sjätteplats. 
Sedan var det dags för Miniorer C grupp 8 där vi hade med Lovisa Trägårdh som genomförde ett av sina
bästa åk någonsin och slutade på en kanonfin tredjeplats. Näst ut på isen för GKK var Wilma Nyqvist i 
klassen Ungdom 15B1. Efter en lite skakig början kämpade hon sig tillbaka och klarade både dubbel Salchow 
och dubbel Toeloop och slutade på en förstaplats. En av klubbens åkare tävlade i klassen Ungdom 15B2. 
Förutom ett onödigt fall åkte även hon ett bra program och slutade också som etta. I sista tävlingsklassen 
denna helgen, Ungdom C grupp 5, hade vi 3 åkare. Josefine Nyvall som klarade axel på tävling för första gången 
kom på en andraplats, En av klubbens åkare knep tredjerplatsen och sist men inte minst Caroline Campbell som trots 
nyslipade skridskor åkte med mycket fart och fin hållning kom på en femteplats. En otroligt bra tävlingshelg och både
åkare och tränare är väldigt nöjda med helgen. Nu tränar vi vidare mot nästa tävling då vi hoppas på minst lika fina åk!

stjärnskottet - kopia klippt
 
 
A-serietävlingen "Kal å Ada Cup" 19-20/10
I helgen arrangerade GK singel A-serietävlingen "Kal å Ada Cup".
Klubben representerades av 4 åkare.
 
I Ungdom 13A placerade sig Anna Kälebo Johansson på en 7:e plats av totalt 18 stycken tävlande. Anna hade den fjärde bästa poängen i långprogrammet. 
I juniorer A tog en av klubbens åkare 4:e platsen, Vendela Lundström kom på en 9:e plats och Rebecca Gartz på en 18:e plats. Totalt deltog 26 stycken.

 

Klubbtävlingen ICA Kvantum cup i Stenungsund 12-13/10
I helgen var det säsongspremiär för många av klubbens tävlingsåkare.
På Klubbtävling ICA Kvantum cup i Stenungsund deltog 10st åkare från GK och det blev många fina pallplaceringar:
 
I klassen miniorer B tog Katharina Crona hem segern och Tilde Streng kammade hem bronset.
I ungdom13 A slog Anna Kälebo Johansson sitt personrekord och tog hem silvret efter två mycket fint genomföra program.
I ungdom13 B placerade sig Wilma Engman på en 10:e plats och Emma Gustafsson på en 18:e plats. Totalt deltog 23st.
I ungdom 15B2 tog Astrid Tidfors hem segern efter ett mycket bra tekniskt genomfört program.
I ungdom 15B1 tog Dagmara Cuszynska-Kruk hem silvret och Wilma Nyqvist placerade sig på en 6:e plats.
I Junior B1 placerade sig en av klubbens åkare på en 4:e plats och i junior B2 placerade sig Julia Utbult på en andra plats.
se mer info om resultaten här:
 
Stjärntävling Höstkristallen 12-13/10
På säsongens första stjärntävling deltog 7 åkare från GK och det blev många fina åk.
Gabriella Jin Saldjougi kom på en fin tredje plats i klassen Ungdom C grupp 1.
I klassen Ungdom C grupp 2 hade vi tre åkare, två av dem var Caroline Campbell och Josefine Nyvall, som alla kom på en delad 6:e plats efter väl genomförda program och ett fint försök på axel av Josefine. 
Vi fick även en guld-medalj med oss hem i klassen Minior B.
Sofia Ullberg kom efter ett fint åk på en 4:e plats i klassen Minior C grupp 1.
Sista GK-åkaren för dagen var Lovisa Trägårds som gjorde ett väl genomfört program och placerade sig på en 7:e plats i klassen Minior C grupp 2.
En fin start på tävlingssäsongen för våra duktiga åkare!
 
A-serietävlingen "Ljuskristallen" i Alingsås 28-29/9
Den 28-29sep var det tävlingspremiär för klubbens A-åkare då A-serietävlingen "Ljuskristallen" i Alingsås arrangerades. 
GK representerades av tre åkare.
 
I klass ungdom 13A deltog Anna Kälebo Johansson. Hon placerade sig på en 9:e plats av totalt 18st.
I klass juniorer A tog en av klubbens åkare en 6:e plats och Vendela Lundström som placerade sig på en 13:e plats. Totalt deltog 27st.


Junior grand prix tävling i Mexico City 4-7/9
4-7/9 avgjordes säsongens första junior grand prix tävling i Mexico City.Efter kortprogrammet låg klubbens Josefin Taljegård på 9e plats efter att fått 43.56 poäng i kortprogrammet. Josefine slutade efter friåkningen på en 14e plats.

 

Säsongen 2012-2013


 
Elitseriefinalen
Josefin Taljegård kom med  114,99  poäng på en 3  plats i klassen Juniorer damer.

 
Skate Copenhagen
Emma Gustafsson deltog i klassen Springs girls
Oliver Praetorius deltog i klassen Cubs boys

 
Mölndalscupen, Klubbtävling i Kållered 16-17 mars
I klassen Ungdom 13B deltog från Gk Wilma Engman och Evelina Ahnstedt.

I klassen U15B2 deltog Sabine de Ruiter och i klass U15B1 deltog Dagmara Cuszynska Kruk.
I klass minior B deltog, Katharina Crona, Agnes Bengtsson, Isa Major och Karin Sahlin.
I klass Ungdom A deltog Oliwia Helgesson.

För resultat klicka på länken nedan:

 

Askimspiruetten, Stjärntävling i Askim 9-10 mars

Olivia Jaldeborg tävlade i klass Minior C grupp 2.
Greta Polverini tävlade i klass Minior C grupp 3
I Minior C grupp 4 deltog Nella Ineklint som segrade samt Moa Frisk Jonsson, Gabriella Jin Saldjoughi
och Caroline Campbell.
Tilde Streng och Elin Persson tävlade i klass minior C grupp 6
Sara Vedin tävlade klass i minior C grupp 7 där hon kom på 2a plats.
Lovisa Trägårdh, Freya Kilbo och Olivia Swing Janersten tävlade i klass minior C grupp 8.

Johanna Bard, Julia Wahlén och Sara Martin tävlade i klass Ungdom 13 C fri 1.

Karin Sahlin tävlade sin första tävling i klass minior B.

Se resultat här:
 

Kristallen, Atävling i Göteborg 9-10 mars

I helgen genomfördes sista A-serietävlingen för klubbens åkare.
Vendela Lundström och Rebecca Gartz representerade GK i tävlingsklassen junior A.
I ungdom 13A deltaog Anna Kälebo Johansson och Olivia Turunen, och som minior
A tävlade Emma Gustavsson. För resultat, klicka på länken nedan:

http://www.skatesweden.wehost.se/12-13/G-KF/A/Kristallen/html/index.htm
 
 

 
 Josefin Taljegård 24a i JVM. Läs mer här:

 
DM Göteborg och Bäst i Väst, Atävling i Kållered 2-3 februari
I helgen tävlade följande åkare från GK: Michaela Johansson, Vendela Lundström, Rebecca Gartz,
Emma Gustavsson, Wilma Nyqvist, Olivia Turunen och Anna Kälebo Johansson.

Emma Gustavsson fick till en riktig fullträff och slog personligt rekord och placerade sig på en 8:e plats.
Totalt tävlade 23 stycken miniorer.

I ungdom 13A lyckades Wilma bäst genom att slå personligtrekord och placera sig på en 9:e plats. I samma klass
tävlade Olivia som placerade sig på en 13:e plats och Anna Kälebo Johansson som placerade sig på en 16:e plats.
I junior A tog Michaela hem silvret. Efter kortprogrammet låg Michaela i ledningen och det var väldigr nära att
Michaela knep guldet.
I samma klass placerade sig Vendela på en 16:e plats och rebecca på en 17:e plats.
DM

Josefin tog silver på Nordiska
Josefin Taljegård tog Silver i Juniorklassen på Nordiska mästerskapen. Läs mer här: http://iof2.idrottonline.se/SvenskaKonstakningsforbundet/Media/Nyhetsarkiv/FortsattasvenskaframgangarpaTheNordics/

  
Nolhallapokalen, Klubbtävling i Alingsås 2-3 februari
I klassen minior B flickor deltog Lina Kullander och Isa Major. Lina genomförde sin första klubbtävling bra
och Isa slog peronbästa. I klassen Ung 15B2 deltog Vilma Fröjd och Petronella Holgersson. Villma var inte
riktigt nöjd med alla hoppen men med övriga moment och programkomponenterna. Petronella grnomförde
ett bra åk. I klassen Ung 15B1 deltog Louise koponen Edvardsson och Dagmara Cuszynska-Kruk som båda
åkte bra åk och var nöjda efter dagen. Allra bäst giick det för Dagmara som tog hem silvret.

På söndagen tävlade Wilma Engman, Astrid Tidfors, Oliwia Helgesson och Evelina Ahnstedt i klassen ung 13 B.
Alla genomförde sina program bra. Astrid och Evelina var nöjda med sina piruetter steg och programkomponenter
men hade några missar i hoppen. Wilma och oliwia var nöjda med det mesta i sina program.
Se resultat från tävlingen här:

http://www.skatesweden.wehost.se//12-13/VG-KF/Club/Nolhalla/html/index.htm
 

Kvantum Cup, A-tävling i Stenungsund, DM för Bohuslän Dal 26-27 januari
Under DM i Bohuslän deltog fyra åkare från GK: Vendela Lundström och Rebecca Gartz i tävlingsklassen
junior A, Anna Kälebo Johansson och Olivia Turunen i tävlingsklassen ungdom 13 A. Bäst gick det för
Vendela denna helg då hon slog sitt personbästa och tog hem bronset.
Kvantum Cup


Snöflingar, Stjärntävling i Landvetter 26 januari
Från Gk deltog Freya Kilbo, Tilde Streng och Elin Persson i klass min C grupp 1.
Sara Vedin och Josefin Nyvall deltog i klassen minior C grupp 2.
Matilda Rawling, Gabriella Jin Saldjoughi och Nella Ineklint deltog i klassen minior C grupp 3 där Gabriella
och Nella gjorde sin första tävling vilket de klarade av galant.
Lovisa Trägårdh deltog i klassen minior C grupp 4.Olivia Jaldeborg deltog i klassen minior C grupp 6 och gjorde
också sin första tävling någonsin.
Ingrid Lindblad deltog i klassen Ung 13 C grupp 10 och Stella Brantebäck deltog i klassen ung 13C grupp 13.
Bästa placeringarna på denna tävling fick Tilde och Olivia som kom på 3e plats i sina klasser.
Gratulerar alla deltagande Gk åkare för bra genomförda program!
 
Göteborgsspelet, Klubbtävling i Göteborg 12-13 januari
Från klubben deltog Katharina Crona i klassen minior B flickor och Oliver Praetorius i klassen minior B pojkar.
Evelina Ahnstest, Astrid Tidfors och Wilma Engman deltog i klassen Ungdom B 13.
Dagmara Cuszynska Kruk deltog i klasen U15B1.
Petronella JOhansson Holgersson deltog i klassen U15B2.
 
 
På bilden till höger ser vi Oliver som segrade i klassen minior B pojkar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oliver


Josefin Taljegård 2a i JSM och Malin Taljegård 6a i SM. Gratulerar!
 

Kristallcupen, Klubbtävling i Göteborg 24-25 november
I klassen minior B tävlade Oliver Praetorius, Isa Major och Katharina Croona.
Samtliga åkare presenterade fina program.
Oliver avslutade på en 6:e plats, Isa på en 10:e plats och Katharina på en 16:e
plats. Totalt deltog 28st i denna klass.

I Ungdom 13A tävlade Olivia Turunen som presenterade ett riktigt fint långprogram
där hon kom 3:a.
Den totala placeringen blev en 5:e plats och detta var Olivias första A-tävling.

I Undom 13B tog Oliwia Helgesson hem guldet efter ett mycket fint genomfört
program.
I samma klass placerade sig Astrid Tidfors på en 7:e plats. Totalt deltog 16
stycken i klassen.
I ungdom 15B tävlade Vilma Fröjd. Vilma genomförde ett av sina bästa program
med endast ett litet misstag. Vilma slutade på en 4:e plats av totalt 12 stycken.

A-serietävling i Jönköping 24-25 november
Michaela Johansson tog hem guldet i klassen juniorer damer med poängen 90.5. Totalt deltog 16 åkare.
 

Minipiruetten, Stjärntävling i Lerum 10-11 november
Under lördagen tävlade Julia Wahlén, Sarah Martin och Lisa Engström i klassen
U13C.
Samtliga gav allt genom hela sina program och slutade på en delad sjunde plats.
Lina Kullander och Josefine Nyvall tävlade i klassen Min C 1A och slutade även
de på en delad sjunde plats.
Lina klarade galant uppgiften att trycka på med farten och ta för sig på isen och
Josefin lyckades presentera sitt program
bra genom god hållning och att lyfta blicken.
I klassen Min C 2B deltog klubbens åkare Freya Kilbo och Lovisa Trägårdh.
Lovisa gladde sig till sin första egna placering
då hon hamnade på en sjunde plats .Freya kom i samma klass på delad
niondeplats på sin andra tävling med det nya programmet.

Söndagen inleddes med en brondmedalj till Tilde Streng i klass C3A.
Tilde hamnade därmed på pallen för andra gången i rad!
Elin Persson blev delad femma i samma klass, i sin tredje tävling någonsin.
Karin Sahlin kom på delad sjätteplats i klass Minior
C2A, precis som Olivia Swing Janesten som gladde sig åt en lyckad ögel.
Överst på prispallen i klass Ungdom 15C återfanns Olivia Dahlén, efter ett fint
program där hon bland annat klarade Axel.

Evelina Ahnstedt placerade sig på delad fjärde plats, efter en bra insats som
ny B-åkare i klass Ungdom 13. GKK:s tre nyblivna B-miniorer levererade också
fina åk. Isa Major tog sig upp på fjärde plats och Katharina Crona blev precis som Agnes Bengtsson
delad åtta. Alla tre åkte förlängda program för första gången

Kungsbackapokalen, Klubbtävling 27-28 oktober 2012
I klassen U15B2 segrade Gk åkaren Dagmara Cuszynska-Kruk med 27,19 poäng och på 4e plats kom
Petronella Johansson Holgersson från Gk med 20, 17 poäng.
Båda genomförde två fina program.
I klassen U13B deltog från Gk Olivia Turunen, Oliwia Helgesson, Astrid Tidfors och Wilma Engman. Totalt hade tävlingsklassen
31 deltagare.
Olivia Turunen och Oliwia Helgesson genomförde två fartfyllda program men hade tyvärr några missar i tekniska moment.
Olivia Turunen slutade på en 13eplats och Oliwia Helgesson som hade klassens 2a bästa poäng för programkomponenterna kom
på en 16e plats.
Astrid Tidfors och Wilma Engman som gjorde sin första respektive andra klubbtävling var nöjda med säsongens första tävling.
Astrid slutade på en 21a plats och Wilma på en 24e plats.
I klassen Junior A damer deltog Gk åkaren Rebecca Gartz som genom förde två bra program med bla fina dubbelflipp, level 2 på stegsekvensen i kortprogrammet och level 2 i flera av piruetterna. Detta gav henne en total poäng på 67,86 poäng och 1a plats.
Kungsbackaportalen
Wilma, Astrid, Oliwia och Olivia

Uddevalla Pokalen, Atävling 27-28 oktober 2012
Minior A:
I denna klass representerade Emma Gustavsson GK. Emma presenterade ett
fint program men hade tyvärr några små missar i de tekniska momenten vilket
resulterade till en 10:e plats.

U13A:
Wilma Nyqvist fick till en riktig fullträff under helgens tävling då hon presenterade
två näst intill felfria program. Wilma slutade på en 7:e plats.

Junior A:
Vendela Lundström genomförde en mycket bra tävling och fick de näst bästa
tekniska poängen i friåkningen. Vendela slutade totalt på en 6:e plats efter en
uppåkning från 13:e plats från kortprogrammet.
I samma klass tog Michaela Johansson hem guldet efter två riktigt fina åk.
Michaela åkte upp sig från en 2:a plats efter det korta programmet och
levereradeen stark hoppkombination i slutet av friåkningen.

En mycket lyckad helg för Gk:s åkare!!

Isbiten Cup, Partille 20-21/10 2012
En rad glada GKK-åkare stod för fina insatser under stjärntävlingen Isbiten Cup 20 –21 oktober.
På lördagen kom C-miniorerna Katharina Crona och Agnes Bengtsson på andra respektive tredje plats.
Sara Vedin fick ett hederspris för Bästa Piruett i samma klass. Evelina Ahnstedt placerade sig på fjärde plats i Ungdom 13C.
Josefine Nyvall, Lina Kullander, Freya Kilbo, Swing Janersten och Lovisa Trägårdh gjorde alla bra åk i klass Minior C, påhejade av tränare Malin Edlund.
På söndagen fick GKK återigen två C-miniorer på pallen: Isa Major tog sitt första guld och Tilde Streng sitt första silver. Elin Persson gjorde ett fint åk i sin andra tävling någonsin.
Isbiten
Agnes, Sara, Katharina, Lina, Olivia, Lovisa och Freya

Oxen Cup, Mariestad 20/10 2012
Dagmara deltog i denna klubbtävling i klassen U15B2 och kom med 22,83 poäng på en 3e plats.
Dagmara klarade blandannat två fina dubbel salchow och en fin dubbel ögel och stegsekvens med level 1.
Oxen Cup
Dagmara

Lars Gs pokal, Tibro 12-13/12 2012
Malin Taljegård deltog i denna Elitserietävling i klassen seniorer damer och kom med 93,17 poäng på en 8e plats.
 

Stinsens Höglandsskär i Nässjö 13/10 2012
I helgen representerade Isa Major GKK på tävling i Nässjö.
Isa fick beröm för sin flip-ögel kombination, och lyckades ta ett brons med sitt nya program.
Nässjö

Junior grand Prix Zagreb 4-6/10 2012
Josefin Taljegård tog en fin 7e plats se mer info här:
http://iof2.idrottonline.se/SvenskaKonstakningsforbundet/Media/Nyhetsarkiv/UtmarktresultatforTaljegardiJGP/

Ljuskristallen i Alingsås 29-30/9 2012
Under denna helg deltog Michaela, Vendela och Emma.
I miniorklassen presenterade Emma ett väl genomfört program och slutade på en 8:e plats av totalt 14st.
Michaela Johansson tog hem silvret i juniorklassen och i samma tävlingsklass placerade sig Vendela Lundström på en 14:e plats. I klassen deltog 21 stycken juniorer.
 

1a och 4a i Landvetter Elit Cup 22-23/9 2012
Malin Taljegård deltog i klassen seniorer damer och kom med 90,76 poäng på en 4e plats.
Josefin Taljegård deltog i klassen juniorer damer och tog med 111, 46 poäng hem 1a platsen.
 

Kal å Ada Cup 15-16/9 2012
Klubbens egna tävling Kal å Ada Cup var flera av A-åkarnas första tävling för säsongen och samtliga av GK:s åkare presterade bra under denna helg.

I miniorklassen kom Emma Gustvsson på en 14:e plats av totalt 19 st.
I klass ungdom 13 tävlade Wilma Nyqvist och Anna Kälebo. Wilma slutade på en 12:e plats och Anna på en 14:e plats. Totalt tävlade 16 stycken.
I juniorklassen tog Michaela Johansson hem bronset och i samma klass slutade Vendela Lundström på en 9:e plats. Totalt tävlade 17 stycken.
Kal o Ada
Emma

Josefin Taljegård 10a i Junior Grand Prix tävling i Lake Placid. Gratulerar!
Se mer info här:http://iof2.idrottonline.se/SvenskaKonstakningsforbundet
/Media/Nyhetsarkiv/TaljegardJGP-tiaiLakePlacid/
Josefin
Uppdaterad: 13 NOV 2016 11:56

Vill ditt barn lära sig åka skridskor?  
  

Ladda ner vår folder om skridskoskolan och fortsättningsgrupper.
  
  FÖR MER INFO OCH ANMÄLAN: 
  http://idrottonline.se/GoteborgsKK-Konstakning/Skridskoskolan/skridskoskolanvarterminen2018

 

För frågor – maila 

This is a mailto link

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-821670
E-post: This is a mailto link

Se all info

Sponsorer och samarbetspartners:

Idrottens Bingo

logo

MP skating ger GKK's medlemmar 15% rabatt på skridskor

Sjömagasinet

 

 

Torslanda Tidningen signatur

 

 

 

 

 

 

Vill Du eller Ditt företag vara med och sponsra klubben? Allt är välkommet, stort som smått. Kontakta oss på This is a mailto link