Hoppa till sidans innehåll

Norrstrand på fall

2017-08-05 11:06
Grums gjorde 5-0.
  • Uppdaterad: 2017-08-05 17:17

Serieledande Norrstrand gick på en riktig mina när man ställdes mot ett spelglatt Grums på Idrottsprken. Det blev hela 5-0 (3-0) till slut sedan Grums till skillnad mot tidigare jobbade klart hela matchen.

Grums började matchen i stor stil, vann bollar och  hade ett ordnat passningsspel. Norrstrand hjälpte till vid första målet, en bakåtpassning snappaedes upp av Ismala Sambou som efter en långrush satte bollen i när. Pablo Munos frispelade Anton Widström, men målvkten räddade chippen. När duon kopierade efter kverten spelad satte däremot Anton bollen i nät. 3-0 kom minuterna senare efter ett praktanfall. Mohammad Khalif skickade iväg Isse på vänsterkanten med en öppnande passning  och inspelet satte en framstormande Oscar Aronsson i nättaket.

Efter den lysande öppningen avtog intensiteten, hemmaspelarna började komma aningen senare in i närkamperna och Norrstrand kunde tack vare flertalet frisparkar lyfta upp spelet. Men det var Grums som stod för faligheterna, en ny toppmöjlighet med flera inblandade slutade med att Pablo nickade i ribban.

Det här var Grums match, skulle det visa sig även i andra halvlek. Inte ens det faktum att speldirigenten Pablo Munos fick lämna med en krånglande ljumske i slutet av första halvlek kunde ställa till det.

Isse ökade på med två mål i andra halvlek. Anton spelade lurigt fram till 4-0 och ett långskott avslutade målgörandet.

Det såg ut som om om Norrstrand hade fuskat en aning med sommarträningen, för det var inte bara ett hopplöst underläge som tyngde i slutet av matchen, det var trötta ben (kramp bl.a.) medan hemmaspelarna fortsatte springa. Låt vara att det inspirerar när spelet flyter på och ledningen känns säker.

Det var en helgjuten insats. Erik Åsberg fick göra ett par bra räddningar i andra halvlek, men det brände aldrig till ordentligt, backlinjen låg rätt en hel match. Norrstrnds bäste spelare Braham Rahimi hade alltid en hemmamittfältare på sig och kunde inte styra spelet. Många löpningar i offensiven skapade spelutrymme och Ismala Sambou var bäste spelare, oavsett om han spelade som toppforward eller fick ta över Pablos mittfältsroll en bit in i andra halvlek.

Laget: Erik Åsberg - Simon Widström, Marcus Elfström, David Jonsson - Anton Widström, Niklas Andersson, Pablo Munos (ut 37), Andreas Ragnarsson, Molhammad Khalif (ut 72) - Ismala Sambou, Oscar Aronsson - Ismatulla Karimi (in 37, ut 80), Emil Magnusson (in 72), William Högebjord Kristiansson (in 80).

Skribent: Jan Andersson
Epost: Adressen Gömd
Grums IK FK - Skandiamäklarfemman (div 5 östra herrar)
Gamla Vägen 85
664 34 Grums
Telefon: 055513427
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Grums IK FK - Fotboll
Gamla Vägen 85
66434 Grums

Kontakt:
Tel: 055513427
E-post: This is a mailto link

Se all info