Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Seriespelet för de skånska bowlarna går nu in i lite julvila och återupptas igen i januari. När man ser tillbaka på hösten så blir det lite olika utfall beroende på vilken förening man tillhör.
 

Para DM

(2017-12-11 19:37)
Under lördagen genomfördes en av årets topphändelser inom parabowlingen, nämligen DM i Baltiska Bowlinghallen. Som vanligt genomförde alla sitt spel med bravur, inga sura miner om man skulle råka missa några käglor utan man tar nya tag i nästa ruta.
 
I helgen spelades ett på förhand hett derby mellan två topplag i Division 2 Södra. BK Bowino tog emot BK La Visite hemma i Svedala och visade visade att laget vill ta steget upp.
 
BS Olymp är en av Skånes största bowlingföreningar med hela åtta lag i seriesystemet. Den gångna helgen var hektisk för föreningen, fyra hemmamatcher på lördagen och fyra bortamatcher på söndagen var det för Hörbylaget under helgen.
 
Teamet från Ystad har haft ett bra år med ny fin hall i O ’Learys Ystad Arena, där man spelat sedan nyår 2017 och de är fortfarande obesegrade under höstsäsongen 2017 med 8 vunna och 1 oavgjord match i Division 3 Södra Götaland Grupp A.
 
BK 59an (Femtionian) har ett uttalat mål med säsongen 2017/18, ett mål som man inte längre enbart håller inom klubben. Efter att ha spelat Elitseriekval de två senaste säsongerna vet man vad som krävs för att ta sig upp och in i bowlingens finrum.
 
I helgen som gick genomfördes Action Jubal 2017. Action Jubal är en tävling för parabowlare som spelas varje höst, årets upplaga spelades i Haga Bowling i Norrköping.
 
Under Allhelgonahelgen åkte ett gäng förväntansfulla svenska ungdomar tillsammans med ledare till Dublin för att spela Junior Irish Open, en juniortävling för spelare upp till 24 år.
 

Träningshelg 2

(2017-11-06 19:18)
Den gångna helgen tränades det på förflyttningar när ungdomsgrupperna genomförde sin andra träningshelg för säsongen.
 
I södra allsvenskan är BK Söder ett topplag. Även deras B-lag är ett topplag i sin serie även om det under helgens spel enbart blev 1 poäng, efter förlust mot Friska Viljor och oavgjort mot Höganäs
 

Spännande derbyomgång

(2017-10-29 19:30)
Den gångna omgången bjöd på säsongens första derbyomgång i BOSS. Vi har valt att titta lite närmare på några av omgångens hallderbyn.
 

Söder ångar på i toppen

(2017-10-23 18:12)
De fyra skånska lagen i damernas södra allsvenska spelade samtliga hemma den gångna helgen. En seger, en oavgjord och två förluster blev helgens facit.
 
BK Tolvåker har inlett säsongen på allra bästa sätt med fem segrar på fem matcher och +46 i kvot. Med detta leder man redan med tre poäng och överlägsen kvot i grupp A.
 
Som traditionen bjuder så avhölls Svenska Bowlingförbundets årsmöte i helgen. Det blev en ganska lugn tillställning som inleddes med en SDF-konferens på lördagen med bl.a. RF:s ordförande Björn Eriksson som inbjuden talare.
 
Bulltofta och Kulladal var hemmalag vid minisammandraget på Baltiskan, Team Pergamon F och Team Lerum BC stod för motståndet på söndagseftermiddagen.
 

Postadress:
HIF Ringarna - Bowling
Ann Bettner, Gröna Torg 1
24180 Eslöv

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna Torg 1
24180 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0413-62002
E-post: This is a mailto link

Se all info