Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Habo Friidrott


Habo Friidrott är en ideell idrottsförening som valt att bedriva tränings- och tävlingsverksamhet för barn, ungdomar, senorer och veterander (från 35 års ålder) i friidrott.

Vem kan börja i Habo Friidrott?
Alla som är 6 år och äldre är välkomna att börja träna och tävla i Habo Friidrott. Om du vill börja hos oss så kontaktar du den som är träningsansvarig i din åldersgrupp. Veckan före skolstart under sommaren arrangeras sommarskola för de mellan 7 - 12 år. Då kan du som vill prova friidrott under lekfulla former.

Till skillnad från många andra idrotter så kan föreningen ta hand om nybörjare i alla åldrar i en grupp som passar dig. Vare sig du är i tonåren och vill prova friidrott eller är en vuxen som vill prova att löpa, motionera eller träna allsidigt.

Vad innebär det att träna Friidrott?
I åldern 6- 11 består träningen av lekar, stafetter och på ett lekfullt sätt prova och utföra de olika grenarna som längdhopp, höjdhopp, tresteg, spjutkastning, kulstötning, diskus, sprintlöpning och häcklöpning.

I åldern 12-15 blir det lite mer fokus på styrka, uthållighet, löp-, hopp- och kastövningar samt grenspecifik träning under tävlingssäsongerna.

Här kan du läsa mer om att träna friidrott i Habo Friidrott.


Var tränar vi
Utomhus under maj - september
Vi tränar utomhus på Habo Friidrotts fina arena, Slättens Idrottsplats (Munkaskog). I samma lokaler som friidrottens klubbhus tränar Habo Judo. Övrigt i området finns möjlighet att träna fotboll, volleyboll, skytte, tennis och andra sporter.

Inomhus oktober - april
Vi tränar inomhus i Habo Sporthall (där även styrketräningen sker), Kålgårdsarenan i Jönköping och åker ibland till Växjö och andra orter för att träna i en riktig hall för inomhusfriidrott (som tyvärr inte finns i Jönköping).

Vad kostar det att vara med?
Friidrott är en billig idrott att hålla på med jämfört med många andra idrotter. Här kan du se vilka förmåner och avgifter som är kopplade till dig för medlem.

Uppdaterad: 2016-02-01 21:15
Skribent: Michael Ostrelius

Habo friidrott -04

Vägbeskrivning till Slättens IP, Habo.

För kontakt och frågor gällande hemsida och träning: This is a mailto link

________________________

Bli medlem i
Habo friidrott!

Klicka på
kontaktuppgifter

Stöd klubben och marknadsför ditt företag

Banner_hemsida_1

    ”Vi samarbetar med

              SISU

       Idrottsutbildarna/

      Smålandsidrotten

        kring utbildning

        och utveckling

         i vår förening”

Vi brinner för Habo friidrott-04

Postadress:
Habo FIF 04 - Friidrott
Box 146
56623 Habo

Kontakt:
Tel: 036-371656, 070-7801669
E-post: This is a mailto link

Se all info