Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Emmy Thelberg

2017-02-13 10:47
Snart tävlingspremiär i det nya proffslaget
  • Uppdaterad: 2017-02-13 10:53

Hur känns det att gå i Emmas fotspår?

–Emma är en stor förebild då hon bevisar att en tjej från ”lilla” Sverige kan lyckas internationellt och nå den absoluta toppen på landsvägscykling.

– Dock vill jag inte säga att jag går i hennes fotspår, snarare att jag går min egna väg men har hennes som en kompassriktning. Jag tror mycket på att man ska hitta det koncept som passar en själv. Till exempel har jag valt att studera till tandläkare samtidigt som jag har satsat på cyklingen. Detta gjorde jag för att kunna känna en trygghet att ha en utbildning där jag kan få jobb men även för att jag behöver något mer att tänka på än bara på min elitsatsning.

Berätta om din satsning?

– För två år sedan valde jag att byta fokus från mtb maraton till landsvägscykling då jag ville ha en ny ”morot”. Förra året hade jag som mål att tävla för landslaget, vilket jag lyckades uppnå. Jag märkte under dessa tävlingar hur mycket hårdare och snabbare de var jämfört med de i Sverige. Jag insåg då att jag behöver ta mig dit där dessa tävlingar finns för att fortsättas utvecklas. Därför bestämde jag mig i höstas att på internationella tävlingar cykla för det belgiska laget Equano cycling team. Det innebär att jag under våren/sommaren, som är min sista termin på tandläkarutbildningen, kommer åka i perioder till Belgien för att tävla och träna mot tuffare motstånd.

Din målsättning?

– Mitt huvudmål är att bli så bra som jag någonsin kan bli. I år vill jag ta ett ytterligare kliv i utvecklingen, för att kunna platsa i ett proffslag året efter. Resultatmässigt har jag den här säsongen som mål att ta en SM-medalj och bli uttagen till VM.

När blir det tävlingspremiär?

– Väldigt snart, redan 26/2. Det kommer vara en UCI-tävling i Belgien.

När vi se dig i HCKs tröja i sommar?

–Ja, det kommer att bli jätteroligt att återigen tävla i HCK:s tröjan hemma i Sverige. Härnösands CK kommer alltid vara klubben i mitt hjärta.

 

VM i Bergen i september, får vi se dig på startlinjen?

– Det är ett av mina mål inför säsongen, så jag ska verkligen göra mitt bästa för att ta en VM-plats.  

Skribent: Ola Thelberg
Epost: This is a mailto link
Vi finns på Facebook Facebook

Välkommen till Härnösands Cykelklubb

Under åren har vi fostrat Emma Johansson, Christina Vosveld, Sven Hamrin, Bengt Höglund, Anders Silén, Magnus Ohlin, Anna Högström, Emmy Thelberg, Tomas Kristoffersson, Axel Lindh, Erik Gunnarsson med flera. Medlemsavgiften är 200 kronor och 300 kronor för hela familjen. Betala avgiften på vårt postgiro 47 02 68-4.

 

Vi stöder HCK

Härnösands_logotyp
Ange alt-text här.
Härnösands kommun
Hemab
Intersport Härnösand
Lennart Holmgren Bil AB
Bearbetningscenter   
Öbacka Trading
AB Stripe Profil AB
Åkes Bilservice
MTB-helg 2016 ny

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0611-24580
E-post: This is a mailto link

Se all info