Hoppa till sidans innehåll

Årets Bubbenstipendiat

2017-02-01 15:57
Erik Gunnarsson är årets Bubbenstipendiat.
  • Uppdaterad: 2017-02-01 16:10

Erik Gunnarsson satsar mot en spännande säsong. Han blev trea i Sverigecupen -16 och är årets Bubbenstipendiat. Ett stipendium som delas ut varje år på årsmötet till minne av Bubben Thelberg, en av klubbens grundare.

 

Berätta lite om din själv, vad du gör på sadeln och lite vid sidan om?

– Jag har precis gått klart RIG Cykelgymnasiet i Skara. Valde att gå 3,5 år på grund av att jag missat en del då jag tävlat och varit borta så har man rätt till att skjuta upp kurser. Så just nu är jag fortfarande kvar i Skara, tränar lite med gymnasiet men annars tillsammans med kvarvarande cyklister eller själv. Jobbar halvtid på Schenker (likt Axel gjorde). Det fungerar väldigt bra att kombinera cykel med det jobbet då det oftast är eftermiddag/kvällstid så hinner jag träna på förmiddagen. 

Målsättning med din elitsatsning?

– Jag har ingen riktig målsättning. Jag vill fortsätta cykla så länge jag tycker det är roligt och det fungerar bra. Hoppas kunna köra mer och mer utomlands både för att se världen och för att få prova på de "riktiga" tävlingarna. 

Har du någon förebild?

– Har ingen riktig förebild. Klart jag är imponerad av mångas satsning men någon riktig förebild vet jag inte. Men imponeras mycket av vår danske vän Simon Andreasen som är jämngammal med mig och har presterar väldigt bra för vår unga ålder.

Vad har HCK betytt för din utveckling?


–Väldigt mycket, jag har mycket att tacka HCK för. Det har varit och är väldigt god stöttning från klubbens sida. Och inte minst Tomas Lindh ska tackas, var ju faktiskt han som fick mig att börja cykla. Och hela familjen Lindh har hjälpt mig väldigt mycket med bl.a transport och träning. 

Trea i Sverigecupen, vad har det inneburit?

– En tredje plats i Swecup som första års elit är väldigt roligt. Tyvärr så vet jag inte riktigt hur mycket det är att skryta med då många av våra bästa åkare inte kör hela cupen utan prioriterar tävlingar utomlands istället. Men det är ju inget jag kan rå för utan kan bara känna mig nöjd med vad jag har gjort och även kört in lite pengar vilket hjälper mig att ytterligare kunna utvecklas och komma iväg mer. 

Hur mycket tränar du?

– Jag brukar träna cykel 5-6 gånger i veckan, och utöver det köra gym/bål träning ungefär 2 gånger i veckan.  Så i tid brukar det hamna på ungefär 15-19h i veckan. 

Läger i vår?

– Ja, hittills är två läger inplanerade. Åker först till Cypern den 19e feb - 7 mars. Där blir det både träning och tävling. Har varit där 2 gånger tidigare nu, och tycker det har fungerat väldigt bra. Först en 4-dagars tävling och helgen efter ett vanligt XCO race. Åker sedan till Spanien den 31 mars och tränar där 1 vecka innan den svenska tävlingssäsongen drar igång. 

Tävlingspremiär. När?

– Blir som sagt på Cypern, men det är väl mest en uppstart. Den svenska premiären blir i slutet av april.

Skribent: Ola Thelberg
Epost: This is a mailto link
Vi finns på Facebook Facebook

Välkommen till Härnösands Cykelklubb

Under åren har vi fostrat Emma Johansson, Christina Vosveld, Sven Hamrin, Bengt Höglund, Anders Silén, Magnus Ohlin, Anna Högström, Emmy Thelberg, Tomas Kristoffersson, Axel Lindh, Erik Gunnarsson med flera. Medlemsavgiften är 200 kronor och 300 kronor för hela familjen. Betala avgiften på vårt postgiro 47 02 68-4.

 

Vi stöder HCK

Härnösands_logotyp
Ange alt-text här.
Härnösands kommun
Hemab
Intersport Härnösand
Lennart Holmgren Bil AB
Bearbetningscenter   
Öbacka Trading
AB Stripe Profil AB
Åkes Bilservice
MTB-helg 2016 ny

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0611-24580
E-post: This is a mailto link

Se all info