Hoppa till sidans innehåll

Skoj på hoj

2017-01-11 16:12
Asylsökande lär sig att meka – Härnösands cykelklubb i stort integrationsprojekt
  • Uppdaterad: 2017-01-11 16:18

Skoj på hoj har ett antal asylsökande i Utansjö.

I Folkets hus källare får de lära sig meka med cyklar – skänkta cyklar som de sedan får behålla.

– De yngre lär sig snabbt att sköta sin cykel och i maj ska vi alla ut på en cykeltur runt Mörtsjön, säger projektledaren Anders Nyström.

Det råder full aktivitet i källaren på Utansjö folkets hus. 20 asylsökande skruvar på de skänkta cyklarna tillsammans med fyra ledare från Härnösands cykelklubb.

Alla deltar de i ett integrationsprojekt som sker i samarbete mellan Härnösands kommun SISU och Härnösands cykelklubb. 23 cyklar från privatpersoner och en bostadsrättsförening har skänkts för ändamålet och när allt är klart får de asylsökande behålla sin nyservade cyklar.

– Det här är det största integrationsprojektet cykelklubben deltagit i. Tidigare har vi slussat in flera duktiga cyklister från Eritrea in i vår verksamhet där integrationspengar hjälpt oss att utrusta dem med tävlingscyklar och klubbkläder, säger Anders Nyström.

Eldsjälen Anders Nyström är veteranen i ledargänget och till sin hjälp har han Viktor Vestin, Omar Abdo och Mebrahtom Guesh. De två sistnämnda tränar med cykelklubben och har nu fått permanent uppehållstillstånd.

– Vi började med integrationsarbetet för 3,5 år sedan och märkt hur väl ut det slagit. Skriv att alla asylsökande önskar sig en cykel och vi är tacksamma för alla hojar vi kan få, säger Anders Nyström.

Text och bild Gunnar Italienaren Stattin

Skribent: Ola Thelberg
Epost: This is a mailto link
Vi finns på Facebook Facebook

Välkommen till Härnösands Cykelklubb

Under åren har vi fostrat Emma Johansson, Christina Vosveld, Sven Hamrin, Bengt Höglund, Anders Silén, Magnus Ohlin, Anna Högström, Emmy Thelberg, Tomas Kristoffersson, Axel Lindh, Erik Gunnarsson med flera. Medlemsavgiften är 200 kronor och 300 kronor för hela familjen. Betala avgiften på vårt postgiro 47 02 68-4.

 

Vi stöder HCK

Härnösands_logotyp
Ange alt-text här.
Härnösands kommun
Hemab
Intersport Härnösand
Lennart Holmgren Bil AB
Bearbetningscenter   
Öbacka Trading
AB Stripe Profil AB
Åkes Bilservice
MTB-helg 2016 ny

Postadress:
Härnösands CK - Cykel
Bo Selin, Hässjevägen 18
87153 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0611-24580
E-post: This is a mailto link

Se all info