Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Efter helgen är det dags att dra igång årets 3-manna DM. Herrarna spelar i Åkeshov och damerna i Vårby. Båda har sin premiärstart på måndag 20 november. I skrivande stund är 12 herrlag och 10 damlag anmälda till kvalet. Mot 3-manna SM!
 
Tar du hand om föreningens nybörjare? Funderar du på en tränarkarriär? Vill du utveckla dina färdigheter som instruktör? Anmäl dig till Svenska bowlingförbundets Tränarutbildning Steg 1 för att ta det första steget i december!
 
Lag-SM och Mixed-SM för döva spelades förra helgen i Jönköping. Flera Stockholmare var på plats. IK Hephata försvarade sitt guld i Lag-SM och tog hem medalj i mixed!
 
Svenska Bowlingförbundet är med i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse. Anledningen? Två av tre barn rör sig för lite!
 

Höstlov och tävlingsdags

(2017-11-02 14:00)
DM-säsongen drar igång och samtidigt som det är ligauppehåll finns många tävlingar att välja på. SISU erbjuder många utbildningar, se dem i vår kalender. Läs novembers nyhetsbrev här.
 
Hammarby IF bjuder för tredje gången in till 3-mannatävling i PS Brännkyrka. Nytt för i år är bland annat möjligheten att spela i Booster team(spelare från olika föreningar) och ett något justerat finalspel.
 
1 december startar kvalet i årets Vintermix i Sollentuna. Tävlingen är öppen för alla bowlare i landet med A- eller B-licens. Rena Stockholmslag deltar som vanligt i Mix-DM. Välkomna!
 

Inbjudan: 3-manna DM

(2017-10-27 14:39)
20 november går starten för årets 3-manna DM som spelas i Åkeshov och Vårby. Tio SM-platser står på spel.
 
SvBF informerar om att man nu har en ny försäkringsgivare för den kollektiva olycksfallsförsäkring som alla licensierade medlemmar omfattas av. Gäller alla typer av licenser - A, B och T.
 
5 oktober var det Special Olympics Sweden School Day i Järfälla. BK Bus var där och visade upp bowlingen där ungdomarna fick prova på sporten på en bowlingmatta med käglor och klot.
 
Säsongens första Junior Masters gick av stapeln i Örebro i helgen. AIK:s Emil Dressel tog hem segern.
 
Höstens GP har kommit halvvägs. Junior League är igång. 3-manna DM spelas med start 20 november. Para-DM spelas 26 november. Därefter startar Mixed-DM och Vintermixen med final i januari. Läs oktobers nyhetsbrev här.
 
Idag uppdateras BITS. Den stora förändringen är att dyn.hcp inte längre levereras per automatik utan att tävlingsarrangörer istället väljer hur hcp ska genereras. Ett exempel är St-Mäst som redan baserar sitt hcp på snitt.
 
Vid SvBF:s årsmöte i helgen prisades flera Stockholmare med fina utmärkelser. Lennart Axelsson och Anders Svensson från Fredrikshof mottog SvBF:s högsta utmärkelse i guld. Vavva Gimhag tilldelades GZ-stipendiet.
 
SvBF meddelar att anmälan till Skol-SM fortfarande är möjlig till och med 10 oktober. Tävlingen, som är för 4-mannalag, spelas mellan november och april.
 

Sponsorhuset.se

Postadress:
Hellas Bowlingklubb - Bowling
Barbro Elfström, Fyrisgränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: 070-7550515
E-post: This is a mailto link

Se all info