Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


På söndagen blev det dags för juniorer och ungdomar att spela de avslutande finalerna i DM-veckan. Ungdomarna spelade i pojk- och flickklass medan juniorerna spelade i en gemensam klass.
 
På torsdagen spelades final i de två kvarvarande seniorklasserna, Herrar A och Herrar B. Det bjöds som vanligt på fint spel, men också en 300-serie och ett nytt distriktsrekord som förgyllde kvällen litet extra.
 
Damernas B-klass och Oldgirls spelade final enligt samma form under onsdagen och var först klara. Efter ytterligare ett finalsteg korades också segraren i damernas A-klass.
 
På tisdagkvällen samlades Stockholms oldboys och veteraner hos Bowl-o-rama för att göra upp DM-titeln. Det blev som vanligt spännande.
 
Stockholm är historiskt sett flitiga deltagare i SM. I år var det inte fullt så många som åkte iväg för att spela mästerskapet, men priser blev det ändå; Eric Plantin och Maria Carlehed bärgade varsitt SM-GULD och Alexander Johansson Silver! Grattis!
 
1000-gränsen sprängdes och till helgen är det dags för finalspel! Flera SM-guld till Stockholm klara genom 2-mannatävlingen som redan är avgjord. Passa på att kolla in finalerna. Vilka är med? Se det här! Välkomna till NBC Gullmarsplan i helgen!
 
Valberedningen i Stockholms Bowlingförbund söker fortfarande kandidater för förbundsarbete kommande säsong.
 
Under helgen spelades den sista omgången av säsongens Stockholm Junior League. Det var en vanlig spelomgång som avslutades med gemensam middag i hallen.
 
Ännu en säsong med spel i Stockholmsligan har spelats klart. Tre divisioner för 8-mannalag och två för 4-mannalag. Hur gick det i år?
 
1000 - ett strålande resultat efter fyra serier. Också en strålande deltagarsiffra i individuella SM. I skrivande stund har 993 spelare bokat starttid. Visst vill du vara med och skriva modern bowlinghistoria i Stockholm? För ettusen på Gullmarsplan!
 
DM-veckan är här. På söndag spelas Ungdoms- och Junior-DM hos Bowl-o-rama. Anmälningsavgiften är 100 kr för att fira jubileumsåret och i prispotten ligger som vanligt SM-starter i alla klasser och en jubileumspresent till alla deltagare.
 
Serie- och tävlingskommittén har valt Kegel's Stone Street som underlag till årets DM-finaler. En 42 fot lång profil som Kegel rekommenderar att spela från mitten och ut över andra pil för att hitta stöd mot "Stenväggen". Lycka till, alla finalister!
 
För ett och ett halvt år sedan ungefär slog Jerry Ekman-Wogel till med ett distriktsrekord som hette duga hos just NBC Gullmarsplan. Det var 1654 poäng på sex serier. I helgen blev det snudd på nytt rekord, 2085 på åtta och ledning i SM-kvalet.
 
Under helgen spelades de sista kvalmatcherna för säsongen. Sundbybergs damer slog ut Hammarbys dito för att ta en plats i Elitserien. På herrsidan kvalade AIK upp men fick se sig besegrade i sista matchen av IKW/Köping. Se alla förflyttningar här.
 
Första maj spelades säsongsfinal i Seniortouren i Eskilstuna. Många Stockholmare hade kvalificerat sig. Bäst lyckades Ax Jens Simonsen som slutade tvåa och Turebergs Johan Höglund som blev trea. Segrade gjorde Magnus Ahlberg, Full House.
 

Sponsorhuset.se

Postadress:
Hellas Bowlingklubb - Bowling
Barbro Elfström, Fyrisgränd 8
12844 Bagarmossen

Kontakt:
Tel: 070-7550515
E-post: barbro.eke@hellasbowling.se

Se all info