Hoppa till sidans innehåll

Varsågod en årskavalkad över 2017

2017-12-27 11:11
Gott Nytt Hellas år på er allihop! Nu tar vi nya tag inför 2018. Först sammanfattar vi 2017 månad för månad. Nästa vecka presenterar vi Sportchefens mål och visioner inför 2018.
  • Uppdaterad: 2018-03-29 10:16

2017 – ett händelserikt år. Vi kan konstatera att vi fortsätter växa så det knakar, två nya grupper, över 200 barn totalt i Friidrottskul under året och massor av framgångar av våra äldre aktiva. Det sätter också krav på vår ekonomi. 2016 var ett katastrof-år ekonomiskt, mycket på grund av att alla Idrottsföreningar i Sverige fick det statliga stödet LOK sänkt med cirka 20%. 2017 är vi ikapp och kommer att gå ihop. Mycket tack vare våra nya satsningar, ”funktionärande” på de stora loppen, våra friidrottskul och fler medlemmar. För flera i klubben har det betytt dygnet runt jobb, men det har givit resultat.

Vi blir så bra som 23:e klubb i Sveriga av uppmot 200 registrerade riidrottsklubbar. Siffran tas fram efter att alla SM-poäng räknats samman. Att jämföras med 2016 placering 25 och 2015 placering 32. 

Vi ökar också med antal deltagartillfällen;

År 2015 6789
År 2016 7078
År 2017 7569 ej klart änVi får aldrig glömma att ;
Vårt värdefullaste kapital är våra ideella tränare och ledare samt förstås alla vår aktiva.

Januari

Tävlingssäsongen börjar.

Februari

Carl Sténson deltar i Nordenkampen (seniorlandslag i Finland)

Vi arrangerar Sportlovskul i Björknäs sporthall. Några SM tävlingar genomförs

Mars

Den 11 mars är vi med i Kraftmätning 17 i Sollentuna vårt tjejlag slutar trea, killarna fyra och mixedlaget vinner en mycket välförtjänt silverpeng. Att vår lilla klubb är före storklubbar som Lidingö, Hässelby, Tureberg är stort!!! Tillsammans är vi starka.

Sista chansen genomförs i Huddinge, Storängshallen och förstås personligt rekordregn över våra Hellasaktiva . Över 100 Hellasstarter!!!!

Calle Sténson vinner Sveriges största stavtävling Just pole vault och Carl-Einar Eskonniemi Söderström vinne klassen P17. Pris varsin stav (värde ca 5000kr).

April

Vi åker på Träningsläger till Torremolinos i Spanien

Maj

Touch the clouds i München med cirka 200 startande. Hellas-Calle slutar trea totalt. Grymt bra så tidigt på säsongen. PB ute och klubbrekord för män seniorer. 530 blev det och fina försök på 540.

Hellaskastet genomförs på Sätra IP, som vanligt många deltagare.

I snö och rusk ordnar vi ”månadens gren” i längdhopp, där alla hoppar med zon och ingen direkt resultatlista görs. När våra yngre hoppat klart, inleder de äldre aktiva sin ”tävling”. Genom  hög coachning lär vår huvudtränare ledare, aktiva mer om längdhopp. 

Den 25 maj är vi med i Svealandscupen, en lagtävling där syftet mest är att förstärka klubbkänslan. Yngst i laget är Vilda Dahlöf, 04 som hoppar höjd, 135 blir det och en säkrad poäng till laget. Äldst i laget är Jan Gardell, född 58 i diskus och Mats Lindkvist, också av årgång 58 på 1500m. Grensegrar kniper vi i stav, Calle Sténson, tresteg Calle af Forselles och spjut av Carl Widenholm.  På damsidan kniper Lisa Olsson, 97 och Isabelle Haugen, 98 varsin grenseger. Lisa i Tresteg och Isabelle på 1500m. Och som vanligt regerar vi på stafetterna. Suverän seger närapå en halvsekund av herrarna på 4x100m
Carl-Einar Eskonniemi Söderström- Carl Sténson - Carl af Forselles - William Gardell.

Tjejerna blir tvåa i stafetten Elisabeth Getahun - Lisa Olsson - Sofie Tholander - Bilge Kaya

Juni

Carl Sténson, 93 vinner lätt stavhoppet under Folksam Challenge i Göteborg. Calle blir uttagen att representera Sverige i Lag-EM First League, Vaasa, FIN 23-25 juni.

Calle af Forselles, 01 klipper till med 207 i höjd under Nordiska mångkampsmästerskapen i finska Kuortane och med det även Eusropeiskt ungdoms OS kval.

7 juni kl 18-19 på Sätra IP, öppnade vi våra seniorträningar för allmänheten under Sverige på Fötter, ett initiativ från Svenska friidrottsförbundet för att få fler att röra på sig.

Den 4 juni far Jeanette med stavar till Björknäs IP för att träna alla grupper i stavhopp. Superkul dag!!

Vi arrangerar sommarläger i friidrott på Hellasgården, Sätra IP och förstås Björknäs IP. På Björknäs har vi även två veckor i augusti. Mycket uppskattade läger.

Juli

Calle af Forselles vinner ett brons i Höjdhopp i Europeiska ungdoms OS i Györ, Ungern. Tränare Jeanette lever ”vagabond-liv” som coach, då hennes boende i Györ blir avbokat med kort varsel. Hon pendlar genom halva Ungern från Österiska Wien. Men det var det värt.

Augusti

Mycket händelserik månad, nästan alla Svenska Mästerskapstävlingar. Hellas startar upp två nya grupper en för födda 09-10 i Älvsjö/Sätra under ledning av vår huvudtränare Jeanette och Bilge Kaya och en i Nacka med Eric Wingfors i spetsen. Vår kölista växer till 120 barn. De flesta har erbjudits plats i grupp eller i vårt Friidrottskul.

Vi arrangerar vår egen stavtävling på Sätra IP, högst av alla hoppar vår Calle S som vinner A-poolen, Calle Forselles vinner B-poolen. Vindarna är luriga så tyvärr får vi se många nollningar och inga riktigt höga resultat.  Totalt 17 hoppare till start.

Björknässpelen på Björknäs IP, med Anne Ahlstens nybakade i fiket alltid en succé. Härligt väder och grym spänning, som alltid när vi arrangerar Björknässpelen. En tävling främst för våra yngre atleter. Här tackar vi Lars Lasse Holm och Peter Fernström som båda drar ett tungt lass för att få tävlingen att snurra.

Förutom många SM framgångar på ungdom, Junior och seniorsidan har vi två representanter på veteran SM i Karlskrona, Noel Edling i klassen M35 och Krzysztof Furmaniuk i klassen M65. Tillsammans kniper de flera SM-tecknen till Hellas.

Olympic day i Kungsträdgården blir en succe, Hellas är på plats och visar friidrott förstås.

Vårt Friidrottskul blir succé, över 80 barn anmälda till augusti och septembers omgång.

 

September

Hellas har tre deltagare i Finnkampen på anrika Stockholm Stadion, Carl Sténson deltar i herrlandslandget (stav) och i Pojkfighten finns Carl af Forselles (höjd) och Carl Widenholm (spjut).

Vi har knyter ”avtal” med marathonkansliet att få jobba som funktioner på deras arrangemang. 10 personer från oss hjälper till på Bellmansstafetten. Det ger mycket klirr i kassan för en ideell klubb, under året följer sedan Halvmaran och Tjurruset.

Oktober

Hellasloppet flyter på bra och vi ser en ökning i barnklasserna. Flera av våra egna aktiva är med och springer. Bäst lyckas Cajsa Sundin som vinner ett brons i yngsta flickklassen F7. Samtidigt som Hellasloppet delas stipendier ur Mattes minnesfond ut. I år tilldelas Elias Sahlin priset för sitt slit och enormt satsande för att komma tillbaks efter en benskada (spricka i smalbenet). Även vår huvudtränare Jeanette tilldelas priset. Jeanette var en nära vän med Matte och precis som han gjorde bryr hon sig alltid om alla som vill träna.

Den 27 oktober visar vi friidrott i Nacka Forum. Närapå hela ”äldregruppen” finns på plats för att peppa barn, svara på frågor och låta dem testa på Stående längdhopp m m.

Johanna Andersson, leg dietist hälsar på oss och lotsar oss genom kostens djungel. Under januari 2018 kommer del 2 med Johanna. Att äta rätt och återhämta sig är minst lika viktigt som träningen för att må bra, oavsett ambitionsnivå.

Vi har också en kick-off för äldre aktiva och satsande yngre på Bosön, där Marie Hedlund är med oss hela dagen och lär oss mer om mental träning i vardagen. Vi genomför tester, sätter mål, utvärderar säsongen och har förb…kul ihop.

Efter förhandlingar med Nacka kommun är vi tillbaks i sporthallar med våra grupper. I Nacka blir Tollare bollhall vår nya hemmaplan för inomhusträning. En fantastisk hall med bra förutsättningar för friidrott.

November

SOIK Hellas bjuder in till traditionellt julbord i Storstugan på Hellasgården. Samtidigt delas det ut fina priser och utmärkelser. Årets Hellen blir Carl af Forselles, Elitstipendie får Calle Sténson och Carl Widenholm, ur ungdomsfonden tilldelas Carl-Einar Eskonniemi Söderström, Carl Widenholm och Bilge Kaya pris. Agnes Asplund och Matilda Erichs Lång får Brittis Malms priset får sitt fina jobba med klubbens Friidrottsskolor. Dessutom får klubben flera bidrag till andra event vi haft. För första gången på länge har vi även två framgångsrika veteraner som också tilldelas varsitt stipendie

December

16 december genomför vi en mycket uppskattad fadderdag i Sätra Friidrottshall.

Våra nya yngre grupper tävlar för första gången under Sayo InDoor i Sollentuna friidrottshall.

Martin Mellas gäng gör en kul resa till Eskilstuna för att tävla. Glada uppspelta Hellener kniper massor av personbästan

Skribent: Jeanette Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och

tävlingkläder i vår
WEB-SHOP!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info