Hoppa till sidans innehåll

Höst i Hellas Friidrott betyder inte att vi ligger på latsidan

2017-10-31 10:59
Under höstarna tävlar inte de äldre grupperna, då ligger vi i grundträning. Friidrottsåret delas in i olika faser med två tävlingssäsonger, en inne och en ute. Däremellan krävs uppbyggnadsträning ofta med mycket tung träning. Då gör vi annat kul!
  • Uppdaterad: 2017-10-31 12:36

Varsågod nedan kommer ett axplock av allt kul vi gjort sista tiden. Först börjar vi med lite praktisk information.

Dags för tävling
Sayo Indoor den 2 december 2006 till 2010
Är vår priotävling för våra yngsta atleter. Hoppas få se er alla där. Hellasledare kommer att finnas på plats för att hjälpa våra "Hellener".  Tänk på att barntävlingar inne snabbt blir fulla.
Så anmäl er omgående till er Administratör eller This is a mailto link
I skrivandes stund har Hellas redan över 50 föranmälda starter. Superkul!!!!
Mer information finns här

Luciaspelen 10-12 dec i Sätrahallen för födda 2005 och äldre samt stafettlag i alla åldrar
Till Luciapelen ska vi försöka få ihop MÅNGA stafettlag i alla åldrar. Jobba gärna gruppöverskridande. 
Tävlingen är höstens priotävling för födda 2005 och äldre. De äldre ligger fortfarande i tung träning och tävlar ev i udda grenar som 30m osv.
Mer information finns här

Även här gäller anmälan via er grupptränare eller administratör, dessa anmäler även sina stafettlag. Namnge dem gärna med gruppnamn och Hellas. 

Läs gärna vår tävlingspolicy

Klubbrekord
Vi är många i Hellas nu, därför kan ett eller annat klubbrekord missas. Skicka gärna in till This is a mailto link när ni slår ett. Ange namn födelseår samt på vilken tävling och datum det gjord. Kontrollera också att det är rätta vikter, häckhöjder m m. 
Vi kommer inom kort börja uppdatera rekorden för 2017.

Hellasloppet 7 oktober
Ett fint arrangemang med ungefär samma antal deltagare som tidigare år. Hellas hade många till start, vilket gläder oss. Cajsa Sunden, 2010 knep en bronspokal i klassen F7. Cajsa tränar i vår nya grupp med födda 2009 och 2010 på Sätra IP/Johan Skytteskolan i Älvjsö.
Flera fina placeringar på Hellasloppet
Fyra
Theo Törnlund P8, Lorena Carlsson F9, Filippa Östling F13, Olle Billgren P13
I seniorklassen på 5km ger vi ett extra hurra till Dan Anders Carrigan från tennisen som sprang så fort att han blev fyra där tid 20.31

Ny aktiv presenterades sig under Hellasloppet
Samtidigt passar vi på att häsla Olle Billgren, 04 välkommen till Hellas. Olle kommer från Mälarhöjdens IK och tränar i våra Sätragrupper. Mycket välkommen till Hellasfamiljen Olle!

 

Stipendeutdelning under Hellasloppet
Stipendier delasdes även ut från Mats Olsson "Mattes" minnesfond. I år fick Elias Sahlin, 01 ta emot priset för sitt fantastiska jobb att komma tillbaks efter en spricka i ett smalben. Elias är en mycket talangfull hoppare. Undertecknad och klubbens huvdtränare Jeanette Sténson Hallgren uppmärksammades också för sitt slit för klubben. Prisutdelare var Susanna Arbinge och Mattes son Dennis Olsson

Terräng DM 14 oktober
Irina Nyberg vinner damernas 8km och Axel Boij Du Rietz slutar fyra i klassen P17

Kick-Off Bosön 14 okt för äldre aktiva med tester och mental träning
Att sätta mål, utvärdera säsongen och göra årets sista tester har blivit tradition i klubben.Som tränare är det kul att se att våra seniorer fortsätter att utvecklas och förbättra sina resultat år för år. Flygande 30, acceleration 20, kulkast framåt och bakåt, femsteg in grop, maxstyrketester  som djupa knäböj och frivändning var några av de tester som gjordes. Väldigt kul att vår veteran Noel Edling ger våra grabbar en match i vem som är snabbast och starkast. För er som inte vet vann Noel veteran SM M35 i somras, på 100m och 200m, så visst finns snabbheten där! Efter en god lunch tillbringande vi eftermiddagen med att sätta mål och mental träning ihop med Marie Hedlund från SISU.

"Ät för att må som bäst och prestera max" Kostföreläsning Hellasgården den 26 okt
Varje år har vi information om vikten att äta rätt, den här gången bjöd vi in Johanna Andersson.
Aboslut en av de bästa försläsningarna vi haft om kost. Johanna lotsade oss lättförståeligt och intressant genom dagens samtliga måltider. Både till dig som tränar och tävlar hårt, men även vi mer stillasittande tränare/föräldrar fick många "matnyttiga" tips.

Sport Hälsodagarna 27 och 28 oktober i Nacka Forum
Att vi är en mycket aktiv klubb vet nog alla redan. Så fredag och lördag fanns närapå alla våra elitaktiva och äldre aktiva på plats för visa och instruera om friidrott. Det tävlades också, stående längdhopp, en gammal friidrottsgren. Alla fick förstås prova utan att tävla. Våra egna Hellasaktiva i montern fick inte tävla. det ryktas att Bilge Kaya hoppade nästan 220cm och att Love Ljungqvist och Carl-Einar Eskonniemi Söderström var och nosade på 260+, vilket skulle varit det längsta någon hoppat under helgen. Vi hoppas eventet skapade nyfikenhet om vad friidrott är hos många!!!!

Höstlovläger och Friidrottskul för våra yngsta 30-31 oktober
Just nu är det full fart i Björknäs Sporthall med vårt populära friidrottskul (fulltecknat)
Tre grupper, stora, lilla och mellan testar friidrott under ledning av fem glada och mycket kunniga friidrottare. 

För er som vill friidrotta finns fortfarande platser kvar på vårt Friidrottskul som börjar nästa vecka. Läs mer under rubriken Friidrottskul.

Skribent: Jeanette Hallgren
Epost: Adressen Gömd

 

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och

tävlingkläder i vår
WEB-SHOP!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info