Hoppa till sidans innehåll

Hellas – en växande klubb på frammarsch

2017-08-23 15:34
SM facit hitintills USM sju medaljer, JSM en medalj, Veteran SM tre medaljer alltså totalt 11 SM medaljer hitintills och ett Ungdoms OS brons. Återstår gör Senior SM kommande helg och mångkamps SM i september. LILLA HELLAS LEVERERAR på bred front.
  • Uppdaterad: 2017-12-27 17:35

Senior SM i Helsingbrog 25-27/8

Nu till helgen åker en tre "män" och en kvinna stark trupp till Helsingborg för att fightas på seniornivå.
Största medaljhoppet måste vi nog utnämna Carl Sténson, 93 i stavhopp till. Han har under åren radat upp SM-guld och andra valörer. En stark outsider är Lill-Calle af Forselles, 01 i höjdhopp. Här kan allt hända och allt händer när Lill-Calle är inblandad. Till start har vi även Carl-Einar Eskonnimie Söderström, 99 i längdhopp, klipper han till med årsbästa kan en finalplats vara klar. Enda kvinnliga deltagaren är Rebecka Hallerth, 96 som tävling efter tävling förbättrar sitt egna klubbrekord i Hellas. 

Tidsprogam ur "Hellasögon"

Fredag Kvinnor släggfinal med Rebecka kl 15.30
Fredag Män höjdhopp med Calle af Forselles kl 16.10
Fredag Män längdkval med Carl-Einar kl 18.10
Lördag Män längdfinal ev med Carl-Einar kl 16.10
Lördag Män stavfinal pool A med Carl Sténson kl 16.30
Söndag Män trestegsfinal med Carl af Forselles kl 12.05

Ungdoms SM – grym trupp på plats i Falun

 

Som vanligt levererade Carl "Lill-Calle" af Forselles, 01 på hög nivå, fyra guld och ett silver. Förmodligen var silvret det bästa resultatet av honom, 710 i längd inger respekt. Tror aldrig det hänt tidigare att någon kommit tvåa med det resultatet. Övriga medaljer kom i stav (PB), 110mh (PB), höjdhopp och tresteg. 

Bilge Kaya, 02 återigen en USM medalj. Inomhus vann hon ett silver på 60mh nu var det dags för att ta första i längdhopp, ett välförtjänt brons. Bilge hann dessutom med att springa både försök och semifinal på 80m och 80mh.

Willam Gardell, 01 en outsider med grym frekvens på pallen på 100m. För många oväntat, dock inte för undertecknad. William är fighter utan dess like. Och han ville verkligen knipa medaljen. Hans försökslopp var bättre än finalen, kanonstart och joggade i mål till en säker finalplats.

Till start hade vi även längdhoppstjejen Elisabeth Getahun, 01 som tyvärr inte fick till några bra plankträffar denna gång och Caroline Cedergren, 02 på 80m, 300m och 300mh.

Junior SM i Gävle = LÅÅÅNNGGAAAA kast

Bilden ovan visar medaljörena i P17 spjut Hellas-Carl i mitten och Silvret gick till Albert Ottander, Estuna (tv) och bronset till Otto Sundell, Söderhamn (th)

Guld till Carl Widenholm, 00 i spjut och PB i slägga i klassen P17. I klassen kvinnor 22 hade vi två startande Lisa Olsson, 97 tresteg, årsbästa och Rebecka Hallerth, 96 i slägga även där årsbästa tror jag. Josephine Rezene Hjalmarsson, 00 gjorde sin första SM start i klassen F17 och sprang 300m häck fort, väldigt nära sitt busfärska personbästa. Alltid stabila Carl-Einar Eskonniemi Söderström, 99 hade sina båda paradgrenar närapå samtidigt under fredagskvällen, tyvärr inget resultat i längdkvalet och fin hoppning i staven, klassen är P19.

Veteran SM i Karlskrona gav Hellas tre sprintmedaljer

Dubbla guld till Noel Edling i klassen M35 på 100 och 200m.
Krzysztof Furmaniuk i klassen M65 persande på 200 och vann ett brons.

Grattis alla härliga Hellasaktiva!
Ni är grymma och tack alla föräldrar och ledare som ställer upp med er tid för att se, hjälpa och heja fram våra grönvita atleter på banan.

Alla resultat och infromation kring Svensk friidrotts olika SM tävlingar hittar ni här på www.smfriidrott.se

Skribent: Jeanette Hallgren
Epost: This is a mailto link

 

Du kan även sponsra klubben
genom att använda

för dina inköp!

Du sparar också pengar!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Mattes-minnesfond

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

 Köp dina tränings- och

tävlingkläder i vår
WEB-SHOP!

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Paket

<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>

Samarbetspartners
Sponsorer


BStenson


 

Prinero_v3_med ny slogan_CMYK

 

 


Stockholms stad_logotyp2014


Postadress:
Hellas Friidrottsklubb - Friidrott
Box 32017
12611 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info