Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Max Salminen seglade på lördagen hem en bronsmedalj när Finnjolle-EM avslutade i spanska Cadiz. Max blev tvåa i medaljracet och lyckades därmed behålla den tredjeplats, i totalen, han haft de senaste dagarna.
 

Max trea inför finalracet

(2018-03-16 18:06)
Med endast lördagens avslutande finalrace kvar av årets Finnjolle-EM ligger Max Salminen kvar på tredje plats. Det blev bara ett race på fredagen och där slutade Max sjua.
 

Max på pallplats i EM

(2018-03-15 07:30)
Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där han var bäst av alla med serien 5-11-2, är han nu uppe på tredje plats.
 

Framtidens Junior-SM

(2018-03-15 06:00)
JSM har på senare år inneburit en allt större utmaning för arrangerande klubbar och därmed har intresset för att stå som värd minskat. För att bemöta den utmaningen har Svenska Seglarförbundet (SSF) nu sett över formatet för JSM inför framtiden.
 
2016 valde Seglardagen Anders Selling till ordförande i Svenska Seglarförbundet. Nu, två år in i uppdraget är det dags att höra hur det går.
 

Max avancerar på EM

(2018-03-14 08:41)
Efter en svag start på Finnjolle-EM fick Max Salminen bra fart i båten på tisdagen. Världsmästaren från 2017 spikade det tredje race i tävlingarna som precis inletts i spanska Cadiz och ligger nu på en åttondeplats.
 
Nu söker vi dig som brinner för havet, miljön och möjligheten att vara med och utveckla svensk segling. Sista ansökningsdag är 25 mars.
 

Seglare Minns nr 43

(2018-03-12 10:34)
Svenska Seglarförbundets Historiska Utskott bjuder in till Seglare minns onsdag 28 mars 2018 kl 18.00 i Tranebergsstugan. Kvällens gäster är Thomas Olrog och Esbjörn Bruske.
 
Är du landslagsseglare eller straxt därunder kan du söka RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium. Sista ansökningsdag är 2 maj.
 
Under båtmässan Allt för sjön i Stockholm finns i år en jättelik Water Park i C-hallen där KSSS i samarbete med Svenska Seglarförbundet arrangerar en Opti Super Sprint.
 
Säsongen 2018 sänks den tidigare åldersgränsen för att delta i nationella mästerskap och rankingseglingar från 13 år till 12 år. Här kan du läsa om de reviderade riktlinjerna.
 
I år blir det repris på fjolårets succé ”Utmaningen” där Svenska 505-förbundet erbjuder möjligheten att låna en 505-jolle under en hel säsong. Sista ansökan är 12 mars.
 
Under mars månad kan du som vill ansöka om ett nytt SRS-mätbrev eller behöver förnya ditt befintliga mätbrev göra det till reducerad kostnad. Nu finns också årets SRS-uppdateringar publicerade.
 
Kallelse till årsmöte
 
Landslagsseglarna i 49er FX Julia Gross och Hanna Klinga från KSSS startar en egen Webb-TV kanal i samarbete med Solidsport. Målet är att nå ut med seglingen till en större publik, att öka intresset för sporten och för varumärket Gross/Klinga.
 

 Sponsorer:

Logo_PM-FLEX_mailsignatur

Postadress:
Helleviksstrands KSS - Segling
Jonas Österberg, Valnötsgatan 11A
42674 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hkss_styrelsen@hotmail.com

Se all info