Hoppa till sidans innehåll

Idrottsläger på norra Öland


 

TRÄNA OCH VÄSSA FORMEN PÅ ÖLAND!

Se foldern som PDF                                  

Vi vet vad som krävs för ett lyckat träningsläger Högby IF i Löttorp på norra Öland har lång erfarenhet av att arrangera träningsläger för föreningar från hela Sverige. Under årens lopp är det många som besökt oss för att komma tillbaka igen och igen. Förklaringen till det är flera.

 

Dels kan vi erbjuda bra anläggningar och träningsförhållanden som uppskattas av både utövare och ledare och som passar såväl lagidrotter som individuella sporter. Dels kan vi erbjuda bra faciliteter runt omkring, till exempel boende i olika former och prisklasser. En annan inte helt oväsentlig sak är att solen ofta lyser på norra Öland. År efter år brukar vi ligga i topp när det gäller antalet soltimmar i hela Sverige. Nu hoppas vi att ni också vill komma!

 

Fotboll 

Vi har fina, välskötta fotbollsplaner som till och med lockat allsvenska fotbollslag att komma hit för att träna inför seriestarten. Dessutom har vi en lång säsong. När det fortfarande ligger snö kvar på marken på många håll i Sverige kan ni träna på gräs här redan från början av mars. Planhyra och minst två träningspass per dag ingår alltid i priset.

 

Friidrott

Många friidrottsföreningar har förlagt sina träningsläger hit. Orsaken är enkel: träningsförhållandena är bra och miljön är avkopplande. Vi erbjuder en allvärdersanläggning med sex banor och möjlighet att hyra elektrisk tidtagning. Alldeles i närheten finns det dessutom tillgång till en välutrustad sporthall med alla bekvämligheter. Anläggningshyra och två träningspass per dag ingår i priset.

 

Övriga idrotter

Sporthallen i Löttorp lämpar sig för många olika idrotter, t ex innebandy, handboll, basket och gymnastik. I direkt anslutning till sporthallen ligger Åkerbobadet med en fin 25-meters utomhusbassäng som man kan hyra extra.

Spring i havet

Gör något mer så blir upplevelsen större!

Ett träningsläger handlar inte bara om att träna eller vässa formen. Det är minst lika viktigt är att komma samman, umgås och svetsa samman gänget och uppleva saker tillsammans.

 

I det perspektivet har norra Öland mycket att bjuda på. Här finns fantastiskt fina, långgrunda sandstränder med underbara bad. Här finns natur som du inte hittar någon annanstans. Och här finns mängder av saker att titta på som passar både olika åldrar och intressen. Inte långt från Löttorp ligger Byerums raukar med utsikt över Kalmarsund och en bit norr ut ligger Skäftekärr med en restaurerad järnåldersby, bara för att nämna två av många exempel.

 

Dessutom kan man göra utflykter till Ölands djurpark, Eketorps fornborg, Ottenbys fågelstation och den mytomspunna sagoön Blå Jungfrun.

 

Bra boenden och god mat är ett måste

På norra Öland finns ett stort utbud av övernattningsmöjligheter med priser som gör det möjligt för alla att bo bra.

 

Vi kan erbjuda allt från enklare logi i sovsalar till bekväma campingstugor och trivsamt boende på pensionat.Vill man förlänga sin vistelse, t ex om en familj vill stanna några dagar extra, tipsar vi gärna om vilka alternativ som finns.

 

När det gäller mat kan ni välja mellan självhushåll, hel- eller halvpension på våra lokala restauranger i Löttorp eller runt omkring. Kanske blir det även tid för att smaka på lokala specialiteter som öländska kroppkakor och lufsa. Ett perfekt avslut på sommarens träningsläger är också ett besök på restaurangen som serverar vällagade hamburgare de luxe året om i lilla Löttorp. 

 

Tycker ni att det här verkar intressant och vill få mer information eller ett kostnadsförslag är ni mer än välkomna att höra av er till oss på Högby IF. Det gäller oavsett om ni är en liten eller stor förening, om det handlar om en lagidrott eller friidrott.

 

Välkommen att kontakta oss!

 

 

 

Uppdaterad: 2017-02-11 07:56
Skribent: Jenny

 

 

Extremtävlingar på ÖlandDIKESDYKNING.SE

 

 

Smålandsidrotten 

 

 Ölands Bank

 

bodasandlogo

__________________________

Medlemskap:

 300 kr/person

 800 kr/familj

Betalas till bg: 748-1476 fyll gärna i medlemskapsansökan här på sidan, eller mejla in dina uppgifter i samband med betalning

SWISH: 123  418 0 782

 

Bli medlem

 

Mer om medlemskap

 __________________________

SENASTE NYTT för olika sektioner hittar du på Facebook:

Löttorps löpargrupp

Kondition & styrka

Högby IF friidrott

Böda/Högby seniorfotboll

Böda/Högby innebandy

____________________

 

 

 

 

Postadress:
Högby IF
Sandbyvägen 3
38773 Löttorp

Kontakt:
Tel: 0485-205 64
E-post: This is a mailto link

Se all info