Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vilket lag får jubla högst i år? Den fartfyllda och spännande SM-stafetten avgörs den 5 juli – mitt under SM-veckan i Borås. Och samma dag ska svenska mästarna i sprint koras. Anmälan för båda tävlingarna är öppen t.o.m. nu på söndag (25 juni).
 
Till europamästerskapen i Kitzbühel åkte Sverige med två juniorer: Alida Lilljequist och Daniel Nöu. Med på flyget från Sverige var även Vasco Vilaca som bor och tränar i Sverige men tävlar för Portugal.
 
Västeråsaren Vasco Vilaca tog en rafflande seger i Junior-EM som avgjordes i Kitzbuhel, Österrike under lördagen, med en fantastiskt avslutande löpning på 15:37 över 5000 m.
 
För sjätte året i rad är Tenson Tjörn Triathlon stolta att i samarbete med Össur arrangera en tävlingsklass för athleter med funktionshinder. Sammanlagt har tävlingen sedan starten 2011 haft över 70 tävlande från åtta nationer i klassen.
 
Nu är uttagningarna till UEM i Litauen klara och Svenska Triathlonförbundets elitkommitté har tagit ut följande:
 
Nu har du chansen att vara med som funktionär på en av sommarens roligaste idrottsevenemang – SM-veckan i Borås. Vi söker dig som vill vara med och hjälpa till kring triathlonävlingarna som arrangeras onsdagen den 5 juli.
 
 
Förutsättningarna var goda när Uppsala Triathlon avgjordes för fjärde gången. Fler än någonsin deltog och det var en härlig mix av triathleter som fyllde gatorna i den försommarvackra staden. I SM-tävlingen vann Mikaela Persson och Gabriel Sandör.
 
i lördags tävlade tio svenskar på EM i medeldistans i Herning. Bäst gick det för Jesper Svensson som slutade på en fin sjundeplats och tiden 03:57:15, ca 8 minuter efter vinnaren. I klassen D40-44 var svenskan Mirella Carlsson snabbast av alla.
 
På söndag möts landets främsta triathleter i Uppsala för att göra upp om SM, JSM & RM på olympisk distans. Startfältet i elitklasserna är stort och det lär bli hårda fajter på både dam- och herrsidan. I motionsklass är det lapp på luckan.
 
Sugen på att prova Sveriges snabbast växande idrott? Inför tävlingen Borås City Triathlon har du chans att testa triathlon under avslappnade former tillsammans med erfarna coacher. Redan inbiten triathlet? Välkommen du också.
 
Under juni månad sker uttagningar till ungdoms-EM och U23 EM. Kval till Europacupen i Malmö i augusti sker via poäng i Danske Invest Triathlon Series.
 
Tio svenskar, både elit och age group, passar på att tävla i europamästerskapen i medeldistans i helgen. Tävlingen går av stapeln i Herning på danska Jylland.
 

Up Next! Tävlingar i juni

(2017-06-05 10:00)
Under säsongen 2017 kommer vi att lyfta de tävlingar som ligger närmast i tiden lite extra. Vi gör det under vinjetten Up Next och här är de race som är aktuella under juni månad:
 
Lisa Nordén gjorde en av sina bästa simningar någonsin och var trea upp ur vattnet när världscupstävlingen i Cagliari avgjordes. Sedan tappade hon några placeringar på de återstående momenten och slutade till sist på 17:e plats.
 

Måndagsträning, varje måndag till och med den 28 augusti!!

Postadress:
Höglandets Triathlon - Triathlon
Conny Magnusson, Queckfeldtsgatan 81
57138 Nässjö

Kontakt:
Tel: +46 708632520
E-post: This is a mailto link

Se all info