Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Under Kristi Himmelsfärdshelgen samlas drygt 100 barn och unga mellan 7 och 15 år i Väsby för att träna triathlon och träffa kompisar. Tri4fun Camp är Sveriges största läger för unga och arrangeras i år för fjärde året i rad.
 
Under lördagen avgjordes SM i duathlon i och kring Allerum strax utanför Helsingborg. och de nya svenska mästarna heter Camilla Lindholm Borg och Sebastian Björklund.
 
Den 31 maj i Uppsala genomförs den sista domarutbildningen för säsongen. Välkommen med din anmälan!
 
Samtidigt som vårsolen sken utomhus lyste flitens lampa inne på Scandic Park i helgen. Därinne befann sig nämligen 17 deltagare för att utbilda sig till Technical Official (TO) level 1.
 
Sugen på att prova Sveriges snabbast växande idrott? Inför tävlingarna i Upsala, Borås och Malmö har du chans att testa triathlon under avslappnade former tillsammans med erfarna coacher. Redan inbiten triathlet? Välkommen du också.
 
Årets första SM – duathlon i Helsingborg – närmar sig med stormsteg. Tävlingen går av stapeln den 20 maj och för Malmöbon och förra årets tvåa Sebastian Björklund finns en medalj att försvara.
 
Den sista april stängde kvalfönstret för kvaltider till landslaget. Till de internationella tävlingarna under juni och juli har Svenska Triathlonförbundets elitkommitté och sportchef gjort följande landslagsuttagningar:
 
Lördag 22 april var det dags för den första tävlingen för säsongen, den traditionella Stockholm City Triathlon duathlonen på Lovön.
 
Efter fem år i Västra Hamnen flyttar årets upplaga av Malmö Triathlon till Posthusplatsen. – Tävlingen blir än mer central för att erbjuda deltagarna en häftig, mer publikvänlig och lättillgänglig arena, säger Üve Hillep, tävlingsledare.
 
Succén från 2016 är tillbaka! Nordic TRI Camp som samlar triathleter från Sverige, Norge och Danmark är ett veckolångt läger för alla mellan 12 och 20. I sommar hålls lägret i danska Glamsbjerg. Vill du vara med? Anmälan är öppen till och med 1 maj.
 
Förra sommaren var det premiär för Youth TRI Camp på Playitas – lägret för 15-17-åringar som är nyfikna på att börja med triathlon, eller som redan håller på. I år kör vi igen, den 20-27 juni. Häng med!
 
På Svenska Triathlonförbundets årsmöte i mars beslutades om ett antal ändringar i reglementet. Kolla in de viktigaste ändringarna inför 2017 här:
 
Inför och under säsongen 2017 kommer vi att lyfta de tävlingar som ligger närmast i tiden lite extra. Vi gör det under vinjetten Up Next och här är de race som är aktuella under april och maj:
 
Nu är det dags att ansöka om RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Stipendiet ska möjliggöra för den aktiva att kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut till 75 personer.
 
Är du intresserad av landslagsuppdrag? Eller vill du bara se hur snabbt du kan simma eller springa? Då är du välkommen att anmäla dig till STF:s testhelg för ungdom, junior eller senior som kör tävlingsklass.
 

Måndagsträningen drar igång den 12 juni, välkommen!

Postadress:
Höglandets Triathlon - Triathlon
Conny Magnusson, Queckfeldtsgatan 81
57138 Nässjö

Kontakt:
Tel: +46 708632520
E-post: This is a mailto link

Se all info