Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det var förhandsfavoriterna som var starkast när Gävle Triathlon avgjordes på söndagen. I både dam- och herrklassen blev det överlägsna segrar, men på vägen dit bjöds publiken på både dramatik och spänning.
 
I helgen avgjordes Europamästerskapen för ungdomar i Panevezys, Litauen. På plats för att tävla för Sverige fanns Amy Whyte (-00), Andreas Carlsson (-01), Frida Nöu (-01) och Oskar Eliasson (-01).
 
Vi har nu kommit halvvägs in i Danske Invest Triathlon Series och nästa stopp är Gävle Triathlon den 23 juli – en tävling för motionärer, masters, elit och koola kids. För tävlingsklasser är sista anmälningsdag torsdag 13 juli.
 
Hemmahoppen Åsa Lundström och Erik Holmberg klarade inte pallen men blev bästa svenskar när Ironman70.3 avgjordes i Jönköping i söndags.
 
Under onsdagen avgjordes SM i sprint, mitt under SM-veckan i Borås. På damsidan vann Annie Thorén och på herrsidan var förhandsfavoriten Gabriel Sandör först över mållinjen.
 
Under lördagen avgjordes SM i medeldistans i Vansbro. Segrare blev Åsa Lundström, Terrible Tuesdays Triathlon Club och Sebastian Norberg, Rooster Club Varberg IF.
 
SM på medeldistans är ett populärt mästerskap. När tävlingen avgörs i Vansbro nu på lördag är det med ett imponerande startfält. De regerande mästarna Åsa Lundström och Fredrik Bäckson finns givetvis på plats, tillsammans med flera starka utmanare.
 
"Jag har haft en grundträning och försäsong som varit långt ifrån perfekt men jag var ändå väldigt taggad att få köra första internationella tävlingen för säsongen. Och dessutom mitt första mästerskap som senior."
 
Vilket lag får jubla högst i år? Den fartfyllda och spännande SM-stafetten avgörs den 5 juli – mitt under SM-veckan i Borås. Och samma dag ska svenska mästarna i sprint koras. Anmälan för båda tävlingarna är öppen t.o.m. nu på söndag (25 juni).
 
Till europamästerskapen i Kitzbühel åkte Sverige med två juniorer: Alida Lilljequist och Daniel Nöu. Med på flyget från Sverige var även Vasco Vilaca som bor och tränar i Sverige men tävlar för Portugal.
 
Västeråsaren Vasco Vilaca tog en rafflande seger i Junior-EM som avgjordes i Kitzbuhel, Österrike under lördagen, med en fantastiskt avslutande löpning på 15:37 över 5000 m.
 
För sjätte året i rad är Tenson Tjörn Triathlon stolta att i samarbete med Össur arrangera en tävlingsklass för athleter med funktionshinder. Sammanlagt har tävlingen sedan starten 2011 haft över 70 tävlande från åtta nationer i klassen.
 
Nu är uttagningarna till UEM i Litauen klara och Svenska Triathlonförbundets elitkommitté har tagit ut följande:
 
Nu har du chansen att vara med som funktionär på en av sommarens roligaste idrottsevenemang – SM-veckan i Borås. Vi söker dig som vill vara med och hjälpa till kring triathlonävlingarna som arrangeras onsdagen den 5 juli.
 
 

Måndagsträning, varje måndag till och med den 28 augusti!!

Postadress:
Höglandets Triathlon - Triathlon
Conny Magnusson, Queckfeldtsgatan 81
57138 Nässjö

Kontakt:
Tel: +46 708632520
E-post: This is a mailto link

Se all info