Hoppa till sidans innehåll

Huddinge GK - Golf

Huddinge Golf Drift AB och Huddinge Golfklubb planerar tillsammans med partners bygga en 18-hålsbana i Gladöområdet. Banans design är unik och skall bli den första i Sverige där man kan välja att spela 6, 9, 12 eller 18 hål. Bygget har dessvärre försenats flera år p g a upprepade överklaganden. Nyligen har en dom i ärendet vunnit laga kraft, vilket är mycklet positivt för oss. Stockholms Stad har som markägare nu beslutat sälja  fastigheten Björksättra 1:3 där golfbaneområdet utgör en del, som i Huddinge Kommuns Översiktsplan är avsatt för golfändamål. Vi avvaktar nu denna försäljningsprocess och avser kontakta blivande köpare för avstyckning eller arrende, alternativt lägga ett eget bud på den del som skall utgöra golfbanan.Klubbnyheter

2016-12-02
Efter fyra långa års påtvingat stillestånd har det de senaste veckorna hänt mer än på resten av tiden. Vi skall här kort redogöra för vad, hur det påverkar oss och vårt banpro...
 
2016-12-02
Dags att fakturera medlemsavgifterna.
 
2016-10-19
Res med Huddinge GK till vackra Thracian Cliffs!
 
2016-12-02
Årets klubbmästerskap vanns av...
 
2016-03-10
Härmed kallar styrelsen alla medlemmar i Huddinge GK till ordinarie årsmöte 2016.

Läget i banprojektet

Hela banan är klar på ritbordet, liksom markplanering, kalkyler m m, men projektet har drabbats av upprepade överklaganden på osaklig grund. Först överklagade SRV Återvinning hela vägen upp till Regeringen, men de förlorade i alla instanser. Därefter har andra särintressen överklagat. Nu ligger avgörandet hos Mark- och Miljödomstolen.

Bilden föreställer hål 4, dogleg med fairwaybunkrar.

Golf i Huddinge

Huddinge är med sina 105 000 invånare länets största kommun (efter Stockholms stad) men har bara en golfbana medan Haninge t ex har fem banor. Huddinge är därmed en av de "golfbaneglesaste" kommunerna i landet med 220 golfare per golfhål.

Bilden visar hål 1 från tee.

Klubben

KM och tisdagsgolfen på Riksten är stadiga inslag i Tävlingskommitténs verksamhet. Klubben har också beställt den nya regelboken som utkomemr 2016 och planerar en regelkväll kring årets nyheter.

Bilden visar greenområdet på hål 3.

Blanketter och prese...

Här kan du ta del av den information som lämnades i samband med att medlemmarna kunde lämna in intresseanmälan om teckning av aktier/konverteringslån.

Vässa formen med gol...

En av världens mest spektakulära golfbanor!

Postadress:
Huddinge GK - Golf
Thomas Wikström, Floravägen 17
14140 Huddinge

Besöksadress:
Thomas Wikström, Floravägen 17
14140 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0733-60 37 68
E-post: This is a mailto link

Se all info