Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsjuniorer


Utvecklingsgrupp

Utvecklingsgruppen riktar in sig på de som har börjat  spela 2 – 3 gånger i veckan och har som mål att utvecklas till tävlingsspelare. Spelaren uppvisar goda utvecklingsmöjligheter och har redan börjat bekanta sig regelbundet med matchspel genom klubbmatcher och tuneringar.  Träningen innehåller teknik, taktik, fysträning  och även grunder i mental träning.

Ålder : 8 – 12 år

Träningstillfällen : 2-4 gånger/vecka  2 * 40 minuters pass. Fysträning 1 gång/vecka

Gruppstorlek : 4

Mål : Att förbereda spelarna på att gå in i tävlingsgruppen  vilket innebär god teknik, bra fysik, bra kännedom om taktiska grunder och en bra inställning.

Tävlingar och matchspel : Maxitouren, klubbmatcher, 4 – 6 externa tävlingar och klubbmästerskap.

 Tävlingsgrupp

Tävlingsgruppen är för de som tävlat regelbundet under en längre period och har tennis som sin första sport. Spelaren skall visa stort engagemang för sin tennis och uppvisa ett stort tekniskt och taktiskt kunnande. Träning innehåller avancerad teknik, fysträning, taktik och mental träning.

Ålder : 12 – 18 år

Träningstillfällen : 3 – 5 gånger/veckan 2 * 40 minuters pass. Fysträning 3 gånger/vecka

Gruppstorlek : 3-4

Mål : Spelarna skall utveckla ett engagemang och intresse för tävlingstennis.  Jobba inviduellt  med varje spelare och få de att gå så långt som möjligt efter deras förutsättningar.

Tävlingar och matchspel : Klubbmatcher, träningsmatcher, 15 – 20 externa tävlingar. Båstadtennis, SM ute och inne samt Salk Open är viktiga tävlingar

Uppdaterad: 2012-12-16 20:59
Skribent: Richard Sjöqvist
Boka dina tider i vårt nya bokningssystem, Mycourt!
Logga in nedan med din email och ditt lösenord för att komma till webbokningen.
Kommer du inte ihåg ditt lösenord klickar du här: Glömt mitt lösenord
Email
Lösenord
Har du ännu inte registrerat dig som användare på Mycourt klickar du bara här
(Notera att klubben kan ha lagt till dig redan, pröva klicka på Glömt lösenord och ange din epostadress för att se om du redan har ett konto)
För dig som redan har ett konto på Mycourt kan du enkelt lägga till Huddinge Tennis till ditt befintliga Mycourt konto. Logga bara in på ditt Mycourt konto på www.mycourt.se och klicka på länken ”Lägg till nya klubbar”.

Postadress:
Huddinge TK - Tennis
Gamla Stockholmsvägen 87 A
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: 08-774 60 20, 08-711 87 42
E-post: This is a mailto link

Se all info