Hoppa till sidans innehåll

45-18 i skott – men ändå förlust…

2016-09-21 11:00
Trots 16-6 i skottövertag lämnade HHC isen i första pausen i 1-0-underläge i säsongens andra seriematch mot Sollentuna borta på onsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 2016-09-21 22:10

Innan det var över hade HHC skjutit 45 (!) skott på mål mot bara 18 för Sollentuna och ändå var det hemmalaget som spelade hem matchen och tre poäng med siffrorna 3-2 (1-0, 2-0, 0-2).

Matchen visade än en gång hur viktigt det är att göra första målet och få spela i ledning och hur lätt det är att man som jagande lag hamnar i mental skugga och trots kraftigt spelövertag inte får någon utdelning.

– Jag är riktigt besviken. Så här får det inte se ut om vi ska vinna några matcher på den här nivån. Det duger inte att visa en så dålig attityd som vi gjorde idag. Det fanns ingen energi och många har fel självbild. Vi måste se oss själva i spegeln och inte tro att vi är bättre än vad vi är, kommenterade ”Lillis” Lövblom efter en match som HHC borde ha hanterat bättre.

Sollentunas ledningsmål i den första perioden kom när HHC åkte på en dubbelutvisning och Andreas Gällstedt kunde göra matchens första mål i spel 5 mot 3 efter 16.14. Resten av perioden blev sönderryckt av utvisningar.

Inte blev det bättre av att Sollentuna gick till 2-0 genom Kim Brändström direkt i andra perioden och sedan ökade till 3-0 (15.11) av Jonathan Strömgren. Modet började rinna av HHC:arna som trots 11-7 i skott i andra perioden inte heller nu fick någon utdelning. Med sammanlagt 27-13 i skott, men ändå underläge med 0-3 var det inte mycket som tydde på att HHC skulle ta sig in i matchen igen i tredje perioden.

– Det går inte att bara spela för sig själv och strunta i matchplanen, då åker man på sådana här nederlag, menade ”Lillis” som bara gav Jonas Lindström och Adam Seydlitz godkänt den här kvällen.

Visserligen fortsatte HHC att dominera i tredje perioden, men vad hjälpte det när ”hettan” saknades framför mål och de flesta skotten kom ur fel lägen.

HHC fick ett gyllene läge att ta sig tillbaka i matchen när William Carlén drog på sig 5+20 för en ful slashing och Joonas Koskinen reducerade till 3-1 (assist Markus Västilä) i spel 5 mot 3 efter 7.21, men mer än så blev det inte av det övertaget.

Det kom också nya chanser för HHC som två gånger misslyckades i nya power play och som i en sista desperat chansning plockade ut Simon Nordh när det återstod 1.40. Det kom också ytterligare ett mål till 3-2 av Joonas Koskinen (assist Västilä) efter 19.00, men sedan kunde Sollentuna slå ifrån sig och hålla undan.

Två matcher, två förluster. Så här långt är det absolut en besvikelse och nu väntar en ny bortamatch på söndag mot Wings, som nu förlorade med 1-4 borta mot Haninge.

Till saken hör att HHC:s premiärmotståndare Huddinge nu gjorde processen kort (7-0) mot Tumba…

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info