Hoppa till sidans innehåll

Bra självförtroende inför "andra rundan"

2015-10-31 11:30
När Hudik Hockey på söndagseftermiddagen skrinnar in på isen i Björkängshallen för match mot Huddinge så inleder man den "andra rundan" av serien. Tränaren "Freddan" Johansson är relativt nöjd med den första halvan.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:23

– I några matcher har vi väl svarat för mindre bra insatser, men poängmässigt är det väl bara premiären mot Vallentuna som är en missräkning. Att förlora mot Huddinge och Södertälje är inget att skämmas för, och vi har ju vunnit mot Visby, Väsby och Åkers, säger Johansson.

Insatsen i de första elva matcherna har placerat HHC bland de fyra bästa i serien (fyra), en position som leder till spel i Allettan efter jul. Södertälje leder överlägset (elva raka segrar), nio poäng före Huddinge, som i sin tur är två före Visby/Roma och HHC. De två sistnämnda har fem poängs försprång till Haninge som är tabellfemma och laget närmast under strecket.

– Vi har blivit bättre och bättre och vi är ju där vi ska vara. Nu går vi in i andra rundan med bra självförtroende, säger Johansson.

Den inleds alltså mot Huddinge på bortais, och den matchen kommer HHC att få spela utan lagkaptenen #49 Magnus Nilsson, som tyvärr blir borta en längre tid.

– "Mange" har åkt på en hel del smällar under sin karriär, och just nu lider han av sin senaste hjärnskakning. Det som är bestämt för tillfället är att han ska vila helt i tre veckor, sedan får vi se vad som händer, säger Johansson.

Positivt då för HHC att #71 Johan Björklund är tillbaka efter sin långvarig sjukdomstid, och han blev ju matchvinnare senast i straffavgörandet mot Hammarby. Segern mot "Bajen" (även om det "bara" blev två poäng) var den femte raka för HHC. Nu är siktet inställt på ytterligare en trepoängare.

– Det är alltid roligt att möta Huddinge som är ett bra spelande lag med individuellt skickliga spelare, och det är givetvis en svår uppgift. Huddinge var riktigt bra när de vann över oss här hemma i Hudik, men vi gillar de goda rutiner vi har skaffat oss i de senaste matcherna och vi jagar revansch för vår hemmaförlust, säger Johansson.

HHC gör ett byte på målvaktssidan eftersom #1 Johan Kallio behöver vila ett lite ansträngt knä. Det innebär att #35 Simon Nordh är tillbaka mellan stolparna.

Tabell & Spelprogram

 

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info