Hoppa till sidans innehåll

Dallas Jackson i laget redan på söndag

2015-10-02 17:45
Dallas Jackson har landat. Och efter bara ett träningspass med laget kommer han att spela redan på söndag när HHC möter Sollentuna i Glysishallen. Det handlar alltså om Hudik Hockeys senaste tillskott #21 Dallas Jackson, som kom till Sverige på torsdagen och som tränade med laget på fredagen och nu är redo för match.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Men vi måste tona ner kraven på Dallas. Det är klart att vi har förväntningar och hoppas att han ska bli en viktig bricka i spelet, men han måste få tid att anpassa sig. Det är inte så enkelt att bara kliva in i en ny miljö och leverera direkt, understryker ”Freddan” Johansson.

– Vi måste komma ihåg att han inte tränat med ett lag på länge. Dessutom är det faktiskt så att ishockey inte är ett ”enmans-spel”. Alla måste göra sitt och det litar jag på att de gör, säger HHC-coachen.

”Freddan” Johansson och Micke Mann får som vanligt pussla med laget. Visserligen kommer #25 Mathias Eriksson tillbaka, men i gengäld försvinner #41 Linus Wernerson-Libäck, som med sin fotskada från senaste matchen blir borta två-tre veckor. Inte heller #23 Anton Lindgren eller långtidssjuke #71 Johan Björklund kan spela. 

Nyfikenheten på Dallas Jackson var stor och ovanligt många följde fredagsträningen från läktarplats. Efteråt fick vi en privat pratstund med HHC:s nye back som förklarade varför han nu för första gången tagit steget över Atlanten.

– Jag har spelat professionellt i 5 år, men kom till ett läge där jag ville få tid och chans att se något nytt, att möta andra människor och andra kulturer, berättar den 26-årige backen som aldrig tidigare varit i Europa.

– Och i går åt jag köttbullar för första gången. ”It was good…”.I HockeyEttan är det ju inte alltid på bortaplan så välbesatt på läktarna och det kanske inte skapar så stor inspiration om man kommer från hockeyns ”hemland”.

– Men jag känner mig bekväm med det också även om jag ofta spelat inför 5-6000 åskådare. Jag kommer från en liten stad som heter Edson med 8500 invånare, så det är inget nytt för mig att spela inför liten publik. Jag vet att det är så och det är jag beredd på, säger Dallas.

– Det kändes okej på träningen även om det var lite ovant med de stora ytorna. Spelet här är ju också lite annorlunda eftersom det bygger på mycket puckkontroll och passningar. I Nordamerika är det mer att få ner pucken djupt i banan och sedan jobba därifrån, berättar han.

– Det blir säkert stor skillnad mot det jag är van vid, men det gäller att anpassa sig. Det får ta lite tid, menar han.

– Det blir nog lite svårare än vad folk kanske tror att komma in i en helt ny miljö och en annan hockeystil. Jag får bara försöka göra mitt bästa.

– Alla måste förstå att det måste ta lite tid att vänja sig med spelet, ytorna och lagkamraterna.Att spela redan på söndag har han inga problem med.

– Jag är van vid att ibland spela 4 matcher på lika många dagar med långa resor däremellan, konstaterar han.

När vi möter Dallas har han fortfarande svårt med tidsomställningen – bara ett dygn efter att han landat i Sverige.

– Jag har försökt att anpassa mig men kroppen säger något annat. Det tar nog några dygn innan man hamnar rätt.

Dallas vill inte säga något om hur han upplevde sina lagkamrater vid första träningspasset på svensk mark.

– Det är alldeles för tidigt. Jag vet ju inte ens vad de heter än, säger han.

Från  HHC:s hemsida säger vi bara:Welcome to Hudik, Dallas!

 

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info