Hoppa till sidans innehåll

Effektivitet bakom stabil seger

2015-10-14 22:56
– En stabil insats och en klar seger. Det var riktigt, riktigt skönt, menade Fredrik Johansson efter HHC:s odiskutabla trepoängare mot Arlanda Wings på onsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

Med 1-5 (0-1, 0-3, 1-1) till slut gjorde HHC egentligen processen kort med Wings, som så här långt är seriens besvikelse med bara en seger så här långt.

– Men om de får lite hugg från början och gör ett ledningsmål, så kan de absolut vara farliga, underströk ”Freddan”, som därmed också menade att HHC:s första mål, som också var första periodens enda, var mycket viktigt.

Det började annars med att HHC fick en gratisbiljett till ett ledningsmål när Wings åkte på box play efter att ha haft sex utespelare på banan. HHC missade dock möjligheten genom en egen utvisning och istället ett eget numerärt underläge där inte heller Wings kunde utnyttja övertaget.

Målet kom i power play efter 13.49 när HHC:s förstafemma skapade tryck och #10 Jonas Lindström slog till på förarbete av #55 Adam Thim och #21 Dallas Jackson.

Spelöppningen av den andra perioden blev helt matchavgörande och när HHC först gjorde 0-2 genom #22 Martin Hellgren efter 1.18 (assist #18 Johan Nilsson och #15 Adam Sedlitz) och sedan 0-3 bara 52 sekunder senare när Jonas Lindström slog till på nytt (ass. #49 Magnus Nilsson och #55 Adam Thim) hade HHC skaffat sig ett övertag som Wings i dagens form inte hade någon möjlighet att vända på.

– Det var skönt att se vår effektivitet i den andra perioden och det var också flera riktigt fina hockeymål vi gjorde, säger ”Freddan” Johansson, som också fick se 0-4 (8.33) genom #15 Adam Seydlitz (ass. 22 Martin Hellgren och #29 Anders Danielsson) i det här skedet av matchen.

– Skönt att vi får igång målskyttet på flera händer och att andrafemman nu tycks ha hittat rätt. I dag var många riktigt bra och jag tycker att #18 Johan Nilsson gjorde en kanonmatch, slog ”Freddan” fast.

Att Wings reducerade till 1-4 i mitten av den tredje perioden hade ingen betydelse och när sedan #64 Pontus Wernerson-Libäck satte 1-5 (16.48) efter förarbete av #20 Alexander Wadlund och #10 Jonas Lindström var saken definitivt klar. HHC kunde spela av de sista minuterna och kunde lämna isen med 3 sköna poäng och en insats som såg ut som ett klart steg framåt.

– Det var bra överlag i kväll, men vi har fortfarande en del att jobba på. Att Wings haft det tungt i serieöppningen måste man lägga åt sidan inför en sådan här match. Det är fortfarande en motståndare man ska besegra och det gjorde vi på ett stabilt sätt, avslutade HHC-tränaren som nu kunde glädja sig åt att Pontus Wernerson-Libäck var tillbaka och dessutom gjorde mål i sin come back.

Spelprogram & Tabell

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info