Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtad seger för Hudik Hockey

2016-01-09 22:44
Efter fyra blytunga förluster i AllEttan kunde Hudik Hockey ta en efterlängtad seger i lördagens bortamatch mot bottenkollegan Vimmerby.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Vi vet vad vi kan och äntligen fick vi visa det, sa tränaren "Freddan" Johansson efter klara 7–4 (4–1, 2–1, 1–2).

I de fyra inledande matcherna hade HHC gjort sju mål sammanlagt – nu blev det sju mål i en och samma match.

– En del beror väl på motståndet, men vi möblerade om i våra formationer inför den här matchen och det föll väl ut. Alla fyra formationerna jobbade enormt bra, men ett extra plus till #16 Marcus Waldehagen, #41 Linus Wernerson Libäck och #64 Pontus Wernerson Libäck, sa Johansson.

Segern grundlades under den andra halvan av första perioden, då vände HHC 0–1 till 4–1 och den som visade vägen var nyförvärvet Marcus Waldehagen som gjorde tre av fyra mål. Waldehagen bildade nu kedja med tvillingarna Wernerson Libäck, där Pontus gjorde comeback efter skada och det verkade tända Linus, som stod för framspelningarna till Waldehagens alla tre mål.

Men om vi tar det från början så var det en väldigt hafsig inledning och när #20 Alexander Wadlund blev utvisad kunde Vimmerby till slut ta ledningen. Man skapade egentligen ingeting förrän alldeles i slutet av PP-spelet. Då fick man Simon Dahl i skottläge ett par gånger, och precis när Wadlund reste sig upp för att komma in på isen igen tvingades #35 Simon Nordh släppa retur, en retur som Hampus Forsling slog i mål.

– Dom hade inte gjort ett enda mål i power play tidigare, och skulle väl kanske inte ha gjort det nu heller. Men det blev en oturlig retur och mål med en sekund kvar av utvisningen, sa Johansson.

Men efter den hafsiga inledningen hände något med HHC:s offensiva spel, och kvitteringen var riktigt snygg. Linus Wernerson Libäck var på väg att trampa runt Vimmerbys kasse när han släppte pucken vid första stolpen – och där stod Waldehagen och gjorde mål för tredje matchen i rad.

När så #9 Matt Lowry snodde pucken av en hemmaspelare och tog sig in anfallszon hamnade pucken så småningom hos #4 Niklas Lindmark som dundrade in HHC:s ledningsmål. Sedan gjorde Marcus Waldehagen 3–1 (PP-mål efter 18.03) och med elva sekunder kvar av perioden gjorde han också 4–1.

– Att det var hafsigt i början berodde nog på att det var två desperat lag på isen, sa Johansson.

HHC inledde andra perioden i numerärt överläge, men utan att åstadkomma någonting framåt. Men det kom ändå ett femte mål för gästerna sedan #21 Dallas Jackson skjutit och #18 Johan Nilsson fått öppet mål efter en lite underlig sargstuds. Det fanns sedan klara bud på mer HHC-mål, bland annat träffade Jackson stolpen i ett öppet läge och Marcus Waldehagen missade ett friläge.

Men när Matt Lowry drog på sig en onödig utvisning såg Hampus Forsling till att bli tvåmålsskytt för Vimmerby, och strax därefter hade hemmalaget också en stolpträff. Mål där och det kunde ha blivit match av det hela.

Nu blev det inte så eftersom #15 Adam Seydlitz klippte in 6–2 efter snyggt förarbete av #71 Johan Björklund.

– Skönt att vi fick det målet, det dödade deras attacker, sa Johansson.

När så #23 Anton Lindgren tryckte in 7–2 på en målvaktsretur kändes trepoängaren säker, vilket kanske också HHC:s spelare tyckte. Men plötsligt reducerade Hampus Harlestam och med Matt Lowry än en gång i utvisningbåset gjorde Rasmus Forslund 4–7.

Nu kunde HHC bromsa hemmalagets offensiv och strax därefter kunde man jubla för första gången efter en match i AllEttan.

– Oerhört skönt att få göra det. De skapade ett litet tryck men det blev aldrig oroligt någon gång, sa Johansson.

Därmed kunde HHC ta sina tre första poäng, men ändå tog man bara in en poäng på tabellfemman Troja/Ljungby, detta eftersom Troja/Ljungby besegrade Södertälje på bortaplan med 2–1 efter förlängning.

– Vi kan ju inte påverka hur det går i de andra matcherna, utan vi får focusera oss på att göra det vi ska, sa Johansson.

HHC gjorde sitt mot Vimmerby, nu gäller det att först göra det mot Visby/Roma på bortaplan på fredag och sedan hemma mot Troja/Ljungby nästa söndag. Klarar man det kommer det att dröja innan play off-tåget lämnar perrongen...

Tabell & Resultat

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info