Hoppa till sidans innehåll

Enda målet gav glädjerus inför storpublik

2015-11-14 22:01
Med matchens enda mål, som på fotbollsspråk säkert hade kallats för ”strump-rullare”, bjöd #55 Adam Thim storpubliken i Glysishallen på en häftig segerfest.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

Med 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) och inför 1349 åskådare gjorde HHC en av sina bästa matcher någonsin och tog en skön revansch på gamla storlaget Södertälje. Att sedan också matchens hårdast arbetande spelare fick bli den som till sist fick pucken i mål gjorde inte saken sämre.

Adam Thim jobbade kopiöst, satte in tunga tacklingar, fördröjde Södertäljes uppspel och var allmänt obekväm för gästerna. Det var också typiskt att det var just han som störtade på mål när #4 Niklas Lindmark drog iväg en puck på mål i mitten av tredje perioden. 

Målvaktsreturen träffade Adam Thims ben och studsade i mål.

– Jag vet inte riktigt vart den tog. Den studsade bara någonstans på mig och gick sedan rätt väg bara, konstaterade Thim som tyckte att han nu har hittat sin roll i laget.

Resten av perioden försökte HHC mest bara spela av tid och vara på rätt sida i försvaret, något som man lyckades perfekt med även om det hettade till precis i slutet när HHC åkte på en utvisning. Södertälje kunde plocka målvakten och avsluta matchen med 6 utespelare mot 4. 

Men #35 Simon Nordh stod emot lika säkert som tidigare i matchen och blev också med sina 30 räddningar matchens lirare i hemmalaget.

– Det var riktigt kul att spela i dag. När vi klarade utvisningarna i första perioden kände vi att vi hade häng på dom. Jag fick bra hjälp av backarna och kunde själv få tag på många returer, konstaterade Simon.

Första perioden blev riktigt svettig för HHC som åkte på tre raka utvisningar innan det ens gått 12 minuter. Det kunde ha blivit också ett fjärde box play för HHC om inte en Södertälje-spelare helt onödigt sett till så att han fick följa den utvisade hemmaspelare till båset.

– Vi spelade riktigt starkt i box play mot Sveriges effektivaste power play-lag. Jag är stolt över hur grabbarna genomförde den här matchen. Alla jobbade och slet och tog sina skift fullt ut. Kul också att publiken tände till så rejält. Vi kände verkligen stödet i dag, sa en tagen men glad ”Freddan” Johansson när segern var klar.

– Man måste säga att en hockeymatch kan vara fulländad även om det inte blir många mål. Den här hade ju allt man kan begära av dramatik och spänning, tyckte Micke Mann.

Efter första perioden där HHC pressades hårt med sina utvisningar och bara hade tre skott på mål kom hemmaspelarna ut till andra perioden som ett nytt lag. Visserligen slutade andra perioden mållös, men den var definitivt en av de bästa som HHC någonsin spelat. Det hängde ett hemmamål i luften flera gånger och närmast var #15 Adam Seydlitz med ett skott i ribban och #64 Pontus Wernerson-Libäck i ett friläge där han hakades upp precis i skottögonblicket.

HHC bet sig fast i anfallszonen i långa sekvenser och vann också skotten med 15-9 i den delen av matchen.

Efter en utvisning åt vardera hållet i början av tredje perioden brakade det loss ordentligt när Tälje-spelarna menade att #21 Dallas Jackson gått för hårt mot målvakten. Tumultet slutade med att domaren ”löste knuten” med två ut visningar åt vardera hållet…

HHC:s mål kom efter 12.50 och skapade ett lyckorus som vi sällan sett i Glysishallen. Alla i hemmapubliken insåg målets betydelse för matchen, för tabellen och för laget och för första gången under matchen fick HHC:s supportergrupp övertag på Södertälje-klacken, som verkligen bidrog till att skapa en alldeles speciell stämning kring matchen.

– Det var riktigt kul att vi kunde visa vår hemmapublik vad vi kan. Vi ska komma ihåg att Södertälje är ett bra lag. Men vi var också bra i dag, avslutade Fredrik Johansson.

Spelprogram & Tabell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info