Hoppa till sidans innehåll

HHC-haveri mot bottenlaget

2017-02-15 22:59
Tre individuella misstag med tre baklängesmål inom loppet av mindre än tre minuter i andra perioden släckte bokstavligt lyset för HHC i bortamatchen mot Haninge.
  • Uppdaterad: 2017-02-15 23:01

Det här var en kväll där det mesta gick snett för HHC och där norra AllEttans särklassiga bottenlag Haninge tog sin andra seger på 15 matcher och samtidigt skickade HHC in i ett läge där hotet mot en play off-plats nu är en realitet. 

5-2 (1-1, 3-0, 1-1) till Haninge är egentligen genanta siffror som tyvärr inte kan bortförklaras med sjukdomar och skador utan som enbart är resultat av en underkänd laginsats och märkliga individuella missar. 

Dessutom blev det ytterligare manfall ur en redan sargad spelartrupp när #76 Emil Broed åkte på en ful tackling mot huvudet och visade tydliga tecken på en hjärnskakning. 

Det var redan efter 9.22 i första perioden som Broed fick lämna matchen rejält omtöcknad och när sedan HHC inte lyckades slå hål på Haninge under 5 minuters power play började man ana att det här kunde bli en mörk kväll. 

Det var förstås ett läge där HHC borde ha skaffat sig ett definitivt övertag, men istället kom 1-0 till Haninge efter 16.59 när Christoffer Odljung tryckte in en retur från #33 Simon Nordh.

Sedan hjälpte det inte mycket att HHC ändå kunde kvittera till 1-1 (19.06) när #88 Martin Naenfeldt lirkade in pucken vid första stolpen när alla väntade att han skulle ta åkningen runt kassen. 

– Jag tycker väl ändå att första perioden var okej, även om vi naturligtvis måste få ut mer av vårt power play i 5 minuter, men det som hände i andra perioden är riktigt dåligt från vår sida. Vi dräller med pucken och släpper in enkla mål samtidigt som vi är slarviga i spelet och där många spelar efter egen agenda, tyckte en tydligt irriterad ”Lillis” Lövblom efter matchen. 

– Det spelar ingen roll hur många bakdörrar vi letar efter, det handlar ändå i grund och botten om att ställa krav på det man gör. Vi bjuder på fyra mål (det femte kom i tom bur en sekund från slutet) och jag tycker att vi flyr undan och inte klarar den mentala biten, menade HHC-tränaren som fick se sitt lag göra säsongens sämsta insats. 

Från 16.21 till 19.13 i andra periodens avslutning gick Haninge från 1-1 till 4-1 genom att ta vara på bjudningar som HHC radade upp. Efter 3-1 fick Simon Nordh lämna över målvaktsjobbet till Anton Hedberg som otacksamt fick släppa in första skottet efter en praktbjudning framför HHC-kassen. 

Det var Elliot Lorraine, Victor Colton och Jakob Wallin som tackade och tog emot med tre snabba mål som däckade HHC. 

När HHC reducerade till 4-2 genom #22 Joonas Sammalmaa tändes ett litet hopp, men HHC-offensiven kom av sig när man drog på sig en utvisning och gardinen var redan nerdragen när Haninge avslutade med att slå pucken i tomt mål. 

HHC hade inget driv på mål och hittade aldrig farten i uppspelen. Alltför många var helt enkelt inte tillräckligt bra den här kvällen. Att förlora mot Haninge är illa nog, att göra det så här är absolut inte okej. Och att inte skapa mer mot seriens absoluta bottenlag hamnar långt under den godkända nivån. 

Nu väntar ytterligare tre tunga bortamatcher och trycket bakifrån kan bli besvärande. Åtminstone med den här matchen som måttstock…

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info