Hoppa till sidans innehåll

HHC avslutade med enkel seger

2016-12-14 23:25
7-1 (2-0, 3-1, 2-0). Där har ni den tydliga skillnaden mellan ett lag som ska spela i AllEttan och ett lag som efter jul måste slåss för sin existens i HockeyEttan.
  • Uppdaterad: 2016-12-14 23:34

Grundseriens sista match blev med andra ord en enkel historia för Hudik Hockey mot ett Valbo som inte hade mycket att sätta emot i Glysishallen. Det var kvalitetsskillnad på nästan alla punkter och i alla spelformer och HHC kunde, trots en del slarv i försvarsarbetet, komma undan med bara ett baklängesmål. Kanske mest beroende på att både #33 Simon Nordh och #60 Anton Hedberg, som delade på målvaktsjobbet den här kvällen, spelade bra och tog hand om det som försvaret släppte igenom och som bättre lag obarmhärtigt kommer att utnyttja om det sker i AllEttan…

HHC kom till spel med ett lag som saknade några av nyckelspelarna och som delvis var förändrat redan från start och bland annat hade en ren juniorkedja i spel. När sedan också #64 Pontus Wernerson-Libäck försvann tidigt efter nya besvär med den axel som gick ur led för en tid sedan fick ”Lillis” Lövblom och Lennart Ahlström stuva om ytterligare i anfallsformationerna.

Röda Väktarna*, HHC:s nya klack valde #20 Fredrik Blom som Matchens Kämpe.

– Men jag tycker att vi hanterade den här matchen bra. Det är inte lätt att hålla fokus rakt igenom i sådana här matcher. Jag tycker ändå det var starkt av oss att göra sju mål, tyckte ”Lillis” Lövblom, som också berömde de unga spelarna där a-lagsdebutanten #5 Oskar Smids spelade 1+1 med både mål och assist och dessutom av matchvärlden utsågs till ”matchens lirare”.

Det var också juniorkedjan som inledde målfesten redan i sitt andra byte när #76 Emil Broed gjorde 1-0 efter förarbete av kedjekompisarna #5 Oskar Smids och #8 Anton Hammargård. Då hade HHC i en fartfylld inledning redan skapat en handfull chanser.

Hemmapubliken (”bara” 452) fick sedan vänta ända till 18.17 innan 2-0 kom genom backveteranen #25 Mathias Eriksson, som sköt direkt på den fina passningen från #22 Joonas Sammalmmaa.

HHC fick spela i power play direkt i inledningen av andra perioden och redan efter 1.43 kom 3-0 när #51 Lars Lundin stötte in pucken sedan #88 Martin Naenfeldt och #20 Fredrik Blom röjt väg framför Valbo-kassen. Någonstans där tog matchen slut och fortsättningen av den andra perioden blev fylld av det man på hockeyspråk kallar för ”kladd med pucken”, felpassningar och chansspel.

Målen fortsatte dock att trilla in och 4-0 kom under en avvaktande utvisning genom #18 Johan Nilsson (ass. #49 Markus Västilä och #62 Anton Åman) innan Valbo fick kvällens tröstmål fram till 4-1 av Victor Lindman.

Innan perioden var över kom 5-1 av Oskar Smids med karriärens första mål i HockeyEttan efter frispelning av Emil Broed.

Tredje perioden spelades av utan någon större insats av varken HHC eller Valbo och det var tydligt att alla aktörerna på isen var nöjda med att grundserien nu är över. #20 Fredrik Blom gjorde 6-1 (ass. #88 Martin Naenfeldt och #10 Jonas Lindström) och målskyttet avslutades med 7-1 av #32 Oscar Bergkvist (ass. #62 Anton Åman och #22 Joonas Sammalmaa) när han gjorde säsongens 14:e mål, men ändå inte fick bli grundseriens skyttekung eftersom Sollentunas Filip Holmgren gjorde tre mål mot Tumba och därmed hamnade på 16 mål.

* Namnet kommer ifrån att gässen var symbolen för vaksamhet under romartiden. Och gåsen finns med i HHC:s klubbmärke.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info