Hoppa till sidans innehåll

HHC hittade energin igen

2018-02-04 20:55
Efter tre raka förluster studsade HHC tillbaka på vinnarspåret med en energifylld hemmaseger mot Jönköpings-laget Dalen med säkra 5-1 (2-1, 1-0, 2-0).
  • Uppdaterad: 2018-02-04 20:56

– Den här segern behövde vi verkligen, konstaterade också ”Lillis” Lövblom, som hade placerat nyförvärvet #29 Henrik Marklund (bilden ovan) i förstakedjan tillsammans med #21 Patrik Elfsberg och #22 Christoffer Persson och som också fick snabb utdelning på det schackdraget. 

Henrik, som ännu inte hunnit träna med laget utan träffade sina nya lagkamrater först vid förmiddagens matchvärmning, var direkt inblandad i HHC:s två första mål och spred massor av energi i laget med sina initiativ och sin skridskoåkning. 

– Ja, jag är nöjd med premiären, men bättre kan det nog bli, tyckte Henrik, som nu fick upp emot 20 minuters speltid, något han inte haft i varken AIK eller Almtuna den här säsongen. 

Det var också en lyckosam start, och ett par häftiga räddningar på frilägen av #35 Magnus Åkerlund i första perioden, som bäddade för den här segern. 

Visserligen kunde Dalen rätt snabbt kvittera till 1-1 på ett av säsongens märkligaste mål, men då hade redan hemmaspelarna hittat sitt självförtroende och kunde sedan kontrollera matchen. 

– I det läge vi var efter förlustmatcherna så var det naturligtvis viktigt att vi kunde vinna i dag. Vi fick en bra start och fick lite flyt och det blev mycket avgörande, tyckte assisterande tränaren Magnus Nilsson. 

– Man vill ju vända en förlorande trend så fort som möjligt och det är ju också viktigt för självförtroendet, menade han. 

HHC tog ledningen med 1-0 redan efter 33 sekunders spel. Förstakedjan satte hårt tryck direkt och bet sig fast i offensiv zon och till slut fick #9 Filip Lander skottläget som #29 Henrik Marklund och #22 Christoffer Persson bäddade för. 

Dalens snabba kvittering efter 1.52 kom ur en märklig situation där Dalens Marcus Lundberg blev liggande i offensiv zon efter en närkamp och markerade skada. 

Domaren lät spelet fortsätta trots att Dalens spelarbås skrek på avblåsning och HHC:arna satsade framåt. När Dalen vann pucken och slog en lång passning från egen zon var Lundberg med ens helt spelklar igen och tog emot pucken på offensiva blå och blev helt fri med Magnus Åkerlund. 

Till en början skapade Dalens förstapassning upp i mitten av banan en del farliga kontringar, men efter några tillbud kunde hemmalaget stänga till den vägen. 

HHC återtog ledningen med 2-1 (10.39) av Christoffer Persson efter kallt spel i anfallszonen av Patrik Elfsberg och Henrik Marklund och därmed hade nyförvärvet redan skaffat sig två assists. 

Hemmaspelarna vann närkamper, åkte skridskor, släppte pucken och hjälpte varandra över hela banan på ett sätt vi inte sett i de senaste matcherna. Det var därför inte oväntat, men riktigt viktigt, att också 3-1 kom efter 8.21 i andra perioden när #88 Martin Naenfeldt var sist på pucken som retfullt gled under Dalens målvakt efter starkt förarbete av kedjekompisarna #10 Jonas Lindström och #32 Oscar Bergkvist. 

I inledningen av tredje perioden gjorde Filip Lander sitt andra mål för dagen och återigen var förstakedjan inblandad med assist från Patrik Elfsberg och Christoffer Persson. 

Sedan var det dags för #19 Joonas Koskinen att snurra med motståndarna innan han frispelade #41 Simon Lövgren i spel 4 mot 4. Lövgren tryckte upp pucken högt bakom Dalens målvakt fram till 5-1 (7.12). 

HHC hade sedan ett utmärkt läge att öka på när det blev spel 5 mot 3 i två minuter, men fick inte riktigt till det i avgörande lägen. 

HHC fick ihop till 35 skott på mål mot 17 för Dalen och ”bara” 544 åskådare fanns på plats den här gången. Den här matchen var värd många fler… 

Nästa uppgift för HHC blir returen borta mot Dalen på fredag och sedan bär det iväg till Visby för ny bortamatch på söndag.

mal

Fem gånger fick HHC:arna jubla för mål i hemmamatchen mot Dalen. (Foto: Marie Nordström)

nanne

Martin Naenfeldt trycker in det viktiga 3-1-målet efter förarbete av Jonas Lindström och Oscar Bergkvist (Foto: Marie Nordström)

Skribent: Lars-Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info