Hoppa till sidans innehåll

HHC tog extrapoäng i förlängningen

2015-11-18 22:31
Efter att ha missat en gyllene chans att avgöra i power play i slutminuterna kunde HHC ändå till slut göra segermålet i förlängningen mot Sollentuna.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

Det var vid ställningen 3-3 (2-2, 0-1, 1-0) och när det återstod 2.23 som Sollentuna drog på sig utvisningen som gav HHC ett avslutande power play i tredje perioden, men Sollentuna höll tätt och tog matchen till förlängning.

Desto skönare då att #15 Adam Seydlitz drog in segermålet 27 sekunder in i förlängningen, efter förarbete av #29 Anders Danielsson och #22 Martin Hellgren och därmed räddade två viktiga poäng för HHC.

– Det var jätteskönt att vi kunde avgöra, en seger är alltid en seger och två poäng sitter bra, men som det gick till i dag kan jag inte annat än vara besviken på domsluten, som fick en väldigt avgörande betydelse, menade Fredrik Johansson.

– Jag brukar vara försiktig med att säga något om domarna, men det här var helt enkelt för dåligt.

Det var framförallt två situationer i matchen där Fredrik inte alls delade domaren Henrik Fluchs bedömningar.

Den första kom när Sollentuna gjorde det viktiga första målet (1-0 efter 6.34) där HHC ansåg att domaren släppte en situation som istället borde ha gett HHC power play.

Det som irriterade HHC-tränaren allra mest var den situation som föregick Sollentunas kvittering till 3-3.

– Tacklingen på Hellgren var riktigt ful och borde ha gett ett längre straff än 2 minuter. Istället fick Niklas Lindmark 2+2 för att han gick in och försvarade Hellgren som blödande fick lämna isen. Det borde ha varit tvärtom. Nu fick vi numerärt underläge och Sollentuna kunde kvittera i power play. Helt obegripligt, tyckte Fredrik Johansson.

Efter Sollentunas ledningsmål i första perioden kunde HHC ändå ta sig tillbaka och kvittera till 1-1 (6.34) av #55 Adam Thim när det återstod 2 sekunder av ett numerärt överläge.

HHC tog också ledningen när #18 Johan Nilsson gjorde 1-2 efter assist av #15 Adam Seydlitz innan Sollentuna fick sin chans i power play och kvitterade till 2-2 genom Oscar Croon när det återstod 9 sekunder av den utvisningen.

Andra periodens enda mål gjorde #64 Pontus Wernerson-Libäck (9.04 ass #71 Johan Björklund och #41 Linus Wernerson-Libäck) och HHC var åter i ledningen.

Sollentunas kvittering har vi redan berört. Målet gjorde Christian Holmblad och 3-3 stod sig sedan tiden ut trots att HHC radade upp chanser i sitt avslutande power play.

– Jag har sagt det förr och säger det igen, man får inga gratispoäng i den här serien. Man måste jobba för varje mål och varje poäng, underströk Fredrik Johansson.

– Tyvärr har vi svårt att hålla en jämn och hög nivå. Vi var bättre än Sollentuna i dag, men kunde inte vinna över full tid. Sollentuna kämpade och slet och gjorde det bra, men sådana här matcher måste vi kunna avgöra även om det går oss emot, menade han.

För HHC väntar nu närmast hemmamatch mot Arlanda Wings på söndag. Nyförvärvet Matt Lowry kommer till Hudiksvall under torsdagen, men hinner knappast vara med på dagens träning. Vid fredagsträningen ska han vara på is för första gången i Glysishallen och sedan återstår det att se om alla papper hinner bli klara till på söndag.

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info