Hoppa till sidans innehåll

Hårt skadedrabbat HHC utan chans

2016-02-10 22:23
Söder-lagen kommer att dominera – trodde alla. Men när bara en spelomgång återstår av AllEttan finns tre av fyra lag från div.1 Östra ovanför play-off-strecket!
  • Uppdaterad: 2016-02-10 22:30

Tyvärr är det bara HHC av lagen från östra serien som inte har tagit den chansen och som sedan ganska lång tid tillbaka har varit fast förankrat i tabellens bottenskikt. Men HHC kommer ändå att spela en av huvudrollerna när det hela ska avgöras.

Att ett svårt skade- och sjukdomsdrabbat HHC inte skulle kunna mobilisera mod och glöd för att göra en jämn match på bortaplan mot Troja/Ljungby kändes rätt väntat.  Med 5-0 (1-0, 3-0, 1-0) kunde Troja definitivt säkra sin play-off-plats inför 1454 åskådare.

Att ett svårt skade- och sjukdomsdrabbat HHC inte skulle kunna mobilisera mod och glöd för att göra en jämn match på bortaplan mot Troja/Ljungby kändes rätt väntat.  Med 5-0 (1-0, 3-0, 1-0) kunde Troja definitivt säkra sin play-off-plats inför 1454 åskådare.

– Ja, det är naturligtvis svårt när vi är i det här läget, men jag måste ändå säga att vi gjorde en riktigt bra första period, tyckte ”Freddan” Johansson.

– Men det var också ett riktigt bra lag vi mötte i dag. Jag tycker att Troja är homogent på alla punkter, menade HHC-tränaren.

– Dom visste att vi hade många spelare borta och hade också bestämt att gå ut hårt för att få övertag direkt. Men vi stod emot bra och kom undan med bara ett baklängesmål i första perioden.

Däremot fick HHC-tränaren se lite av ett ras i början av andra perioden när Troja inom loppet av 3 minuter och 21 sekunder gick från 1-0 till 4-0 och därmed hade avgjort matchen.

– Ja, vi tog en time out där och fick slut på blödningen, men vi kunde absolut inte komma tillbaka i matchen, konstaterade Fredrik Johansson, som ändå var nöjd med lagets moral i den tredje perioden.

– Om man ser på AllEttan-tabellen inför sista omgången så verkar det ju som om vi har spelat i en riktigt bra grundserie, påpekar ”Freddan”.

Och när det nu ska avgöras till helgen så har hans lag en av huvudrollerna. När Kallinge/Ronneby kommer till Glysishallen så har gästerna inget val. Det måste bli seger för att inte chansen till play off ska vara borta. 

Just nu är det Visby som håller den sista play-off-platsen 2 poäng före Kallinge. Eftersom Visby möter Södertälje, som också måste vinna för att ha chans att gå direkt till kvalserien, så har förstås Kallinge förhoppningen att det ska räcka med en seger mot HHC. Och då återstår det förstås att se hur HHC-spelarna ser på den saken…

Tabell

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info