Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey allt längre från play off

2016-01-31 20:35
Trots att Hudik Hockey jobbade till sig en poäng i det svåra bortamötet mot Huddinge kommer laget allt längre bort från play off-spel. Samtidigt som Huddinge vann matchen med 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0) efter straffar vann Kallinge/Ronneby över Visby/Roma och ökade ut avståndet till HHC.
  • Uppdaterad: 2016-01-31 20:39

Nu skiljer nio poäng lagen emellan och det återstår tolv att spela om. Inte omöjligt, men med tanke på att Kallinge/Ronneby har kvar att möta nollpoängaren Vimmerby – och dessutom har mycket bättre målskillnad – så är uppdraget mycket svårlöst.

– Visst är det så, allt måste ju gå vår väg i fortsättningen, sa HHC:s assisterande tränaren Micke Mann.

Tidigare seriemöten mellan Huddinge och HHC har varit mer målrika. Den här blev tillknäppt och chansfattig. Även om HHC vann skotten i den första perioden med 11–3 så var matchen helt jämn, och några riktigt heta målchanser skapades inte åt något håll. Närmast mål var det när #10 Jonas Lindström och #71 Johan Björklund kom två mot en, men Björklunds sista pass hamnade hos en Huddingespelare.

Inte heller när de båda lagen hade power play (ett vardera) skapades något som kan kallas målchans.

– Det bjuds inte på mycket och dessutom var det ju två bra målvakter i matchen, sa Mann.

HHC klarade av ett tidigt numerärt underläge i andra perioden, men det var ändå Huddinge som skulle ta ledningen. Målet kom efter 4.04 och det var Dennis Nordström som var framme på en målvaktsretur från #35 Simon Nordh. Målet gav hemmalaget massor av energi och under en lång stund var HHC hårt tillbakapressat. Det blev heller inte bättre för gästernas del när #29 Anders Danielsson lämnade isen svårt haltande.

– Vi började tumma lite på det vi skulle göra och vi fick lite för långa byten som gjorde att de kunde trycka på en del, sa Mann.

I det här läget var det Simon Nordh som höll HHC kvar i matchen. Han räddade bland annat två frilägen, ett från Victor Andersson och ett från Marcus Bergman, och den här perioden speglade skottstatistiken – 15–4 – matchbilden bättre. HHC hade egentligen bara ett läge till kvittering och det var när #15 Adam Seydlitz sköt, men Tim Sandberg i hemmamålet fick ut sitt högra ben i sista stund och avvärjde den möjligheten.

I tredje perioden jobbade HHC hårt och fick ett litet tryck på Huddinge. Det kom också en välförtjänt kvittering när Jonas Lindström slog in returen efter #13 Elias Frisks skott. Målet kom efter 14.39 och sedan var det HHC som var hetast i jakten på tre poäng. Men det blev inga fler mål och matchen gick till förlängning.

– Vi gör en bra match mot ett av seriens topplag, sa Mann.

I förlängningen var Huddinge närmast segern, mycket tack vare en utvisning på #22 Martin Hellgren, men HHC redde ut det hela, och man klarade även av de sista 15 sekunderna med en man mindre när #4 Niklas Lindmark satt utvisad.

#41 Linus Wernersson Libäck inledde straffavgörandet med att sätta pucken mellan benen på Tim Sandberg, men Gustav Björklund kvitterade i straffomgång två genom att finta bort Simon Nordh. Johan Björklund var sedan nära att greja extrapoäng åt HHC, men mål-Sandberg fick upp sitt vänstra benskydd och räddade.

I stället var det Marcus Bergman som satte nästa straff och när sedan Linus Wernerson Libäck missade sin straff gick extrapoängen till Huddinge.

– Vi var ju nära på några av straffarna, sa Mann.

Närmast på HHC-programmet står Vimmerby på hemmaplan på onsdag och så länge det är teoretiskt möjligt att komma i kapp Kallinge/Ronneby kommer HHC att göra allt för att lyckas.

– Vi måste ju börja med att göra vårt jobb. Vi åker hem och laddar om för att till att börja med besegra Vimmerby, sa Mann.

För tabell klicka HÄR

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info