Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey förlorade efter förlängning

2015-11-08 19:25
Trots ledning med 2–0 förlorade Hudik Hockey den viktiga bortamatchen mot Haninge. Hemmalaget avgjorde 24 sekunder in på förlängningen och via 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0) tog man in en poäng på HHC i kampen om en plats bland de fyra främsta i serien.
  • Uppdaterad: 2015-11-08 19:33

– Det var en tät och tuff match där vi mötte ett bra lag, och trots att vi tappade ledningen är jag ändå relativt nöjd med att vi fick med oss en poäng, sa tränaren "Freddan" Johansson.

Det blev en tuff match i Torvalla ishall med sammanlagt 82 utvisningsminuter (41 för vardera lag), och med ett matchstraff för båda lagen, där HHC:s (#15 Adam Seydlitz) tyvärr blev matchavgörande. Seydlitz fick sin fem-minutare 18.37 in i slutperioden, och även om HHC klarade att hålla tätt under ordinarie matchtid – och därmed säkra en viktig poäng – kunde Haninge avgöra efter 24 sekunder av förlängningen.

– Jag såg inte händelsen så jag kan inte uttala mig om utvisning var rätt eller inte. Men det var i alla fall viktigt att vi klarade att hålla 2–2 under ordinarie tid och ta en poäng, vilket innebär att vi fortfarande är på rätt sida strecket, sa Johansson.

I en relativt tillknäppt första period tände det till ordentligt efter 15.46 då #41 Linus Wernerson Libäck åkte på 2+10 minuter för checking from behind, och hemmalagets Jesper Danielsson fick matchstraff för en spearing. Haninge åkte sedan på ytterligare en utvisning och när HHC blev fulltaligt kunde #10 Jonas Lindström göra 1–0 på pass från #21 Dallas Jackson i spel fem mot tre.

Med tio sekunder kvar av perioden blev ännu en hemmaspelare utvisad vilket innebar att HHC fick inleda andra perioden i fem mot tre, och 28 sekunder in i på mellanakten ökade #64 Pontus Wernerson Libäck på till 2–0.

– Det är i de här lägena vi måste vara smarta i vårt spel och bli bättre på att spela på ledning, sa Johansson.

Det här var Haninges period. åtminstone om man tittar på skottstaistiken som hemmalaget vann med 17–2, och innan det var dags för en andra vila hade man också gått i kapp till 2–2. Reduceringen kom efter 16.04 genom Christoffer Odjung, detta då HHC hade Pontus Wernerson Libäck på utvisningbänken, och efter 18.36 var det kvitterat. Målskytt var Carl Olsson.

– Vi tar en lite onödig utvisning och så var det reducerat. Sedan dräller vi lite med pucken och då kommer också 2–2, sa Johansson.

Sedan följde en tät men ganska händelsefattig tredje period, händelsefattig fram 18.37. Då skickade domaren Fredrik Stenerfelt ut Adam Seydlitz till omklädningsrummet för en checking from behind, och med en man mindre (tre mot fyra) för HHC kom då avgörandet direkt i förlängningen genom Hampus Berg.

– Vi bytte väl lite chanser i slutet av tredje perioden, bland annat hade #18 Johan Nilsson ett bra läge som han missade, sa Johansson.

Närmast på HHC-programmet står tabelljumbon Tierp på hemmais på onsdag, och sedan väntar det emotsedda toppmötet mot Södertälje på lördag, även det på hemmaplan.

– Det är en viktig vecka vi har framför oss. Det allra viktigaste är att vi inte tittar fram till lördagsmatchen redan nu, matchen mot Tierp på onsdag är jätteviktig, för det är då vi ska visa att vi kan så mycket bättre än vi visat upp i de senaste matcherna, sa Johansson.

Tabell & Resultat

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info