Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey imponerade borta mot Huddinge

2015-11-01 18:50
Hudik Hockey åkte till södra Stockholm för att ta revansch på tabelltvåan Huddinge som i serieupptakten körde över HHC i Glysishallen. Efter en väl genomförd match kunde man också vända bussen hemåt Hudiksvall med en seger i bagaget.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Skönt, riktigt skönt. Vi gör en otroligt bra bortamatch, sa tränaren "Freddan" Johansson efter segern med 4–1 (0–0, 1–0, 3–1).

Det var mycket kamp i inledningen, men så småningom var det HHC som tog hand om taktpinnen, och Tim Sandberg i hemmamålet fick jobba ordentligt. Visserligen låg han själv bakom gästernas bästa chans då #10 Jonas Lindström stressade hemmamålvakten ute i sarghörnet och snodde åt sig pucken. 

Passningen till #71 Johan Björklund var bra, men något mål blev det inte.#55 Adam Thim hade sedan ett bra läge men sköt mitt på mål-Sandberg, och strax därefter skapade HHC en trippelchans.

– Vi hade bra rull och fick bra fart i deras zon, och då skapade vi också chanser även om det inte blev något mål, sa Johansson.

Adam Thim åkte sedan på matchens första utvisning och även om Huddinge hade ett bra tryck under större delen av sitt power play så var det HHC som skapade den bästa målchansen då Jonas Lindström och #64 Pontus Wernerson Libäck kom helt ensam med Tim Sandberg i en kontring, men Wernerson Libäcks direktskott på Lindströms passning gick över ribban.

Huddinge åkte på en utvisning i slutet av första perioden och HHC fick inleda den andra med spel i power play, och då kom också ledningsmålet. Jonas Lindström sköt och Johan Björklund höll sig framme på returen och sköt HHC till ledning.

Strax därefter var det HHC som åkte på en utvisning (#29 Anders Danielsson) och återigen skapade Huddinge ett tryck mot HHC:s mål, men #35 Simon Nordh höll tätt. Matchen stod sedan och vägde när HHC på nytt fick en spelare utvisad. Den här gången var det #4 Niklas Lindmark som fick besöka botbänken, men närmare en kvittering än ett skott från Christoffer Gozzi som styrdes över kom inte Huddinge.

HHC klarade av ytterligare ett box play-läge (#21 Dallas Jackson) innan den andra perioden var över.

– Huddinge är ett erkänt starkt PP-lag, och att vi då kan vara hundraprocentiga i vårt box play-spel känns skönt. Vi offrade oss verkligen där, och det var också i ett viktigt skede av matchen som vi höll tätt, sa Johansson.

HHC fick ett tidigt power play i tredje perioden, men då fungerade spelet inte alls och man hann till och med att slå en puck till icing under de två minuterna. Sedan Huddinge haft ett par vassa avslut mot Simon Nordh kom 2–0 för HHC från ingenstans. En långpuck gick ner mot Tim Sandberg som plockade den och skulle sätta i gång spelet snabbt. Felet var bara att han skickade i väg pucken till #47 Linus Persson som snabbt passade till Jonas Lindström och han gjorde inget misstag.

Det här var för övrigt Lindströms 300 poäng i division 1 för HHC.

Tyvärr blev HHC:s tvåmålsledning kortvarig för 1.23 efter Lindströms mål reducerade Huddinge genom Victor Colton.

Matchen var nu inne i en böljande spelsekvens med vassa avslut åt båda håll. Adam Thim hade ett bra läge att öka HHC:s ledning, men Sandberg revanscherade sig för missen vid 0–2-målet.

När HHC:s åkte på sin sjätte utvisning för dagen efter 14.39 (Pontus Wernerson Libäck) fick Huddinge sitt gyllene kvitteringsläge men HHC:s box play-spel var som sagt av högsta kvalité denna afton och precis när laget blev fulltaligt kunde Jonas Lindström, på Johan Björklunds pass, sätta 3–1, och innan det hela var över hann det också bli 4–1, målskytt då var #15 Adam Seydlitz.

– Nu får vi inte slå oss till ro efter den här segern, suga på karamellen ska vi göra men sedan är det dags att ladda för nästa match, sa Johansson.

Nästa match är på onsdag då HHC spelar hemma mot Vallentuna, och även då är man på revanschjakt eftersom Vallentuna vann premiärmatchen.

Tabell

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info