Hoppa till sidans innehåll

#20 Alexander Wadlund Matchens Lirare

2015-11-22 21:04
Hudik Hockey tog ett par skär mot spel i Allettan efter jul genom att nolla söndagens motståndare Wings Arlanda. Segersiffrorna skrevs till 4–0 (2–0, 2–0, 0–0), och eftersom såväl tabellfyran Huddinge som femman Haninge båda förlorade börjar det se bra ut för HHC.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Vi gör en rakt igenom stabil och säker match där vi aldrig är nära att tappa poäng, sa HHC-tränaren "Freddan" Johansson.

Inför matchen hade man poängterat att det gällde att göra jobbet fullt ut, oavsett vad motståndarna heter. Nu hette de Wings Arlanda och HHC:arna gjorde det man skulle, ett gediget jobb och tre nya poäng in på kontot.

– Vi gör det jobb som behöver göras, och vi gör det bra, sa Johansson.

Inom HHC-lägret hade man också pratat om att man måste lägga mer puckar på mål, och det var exakt vad backarna #20 Alexander Wadlund och #21 Dallas Jackson gjorde i första perioden. Wadlund inledde målskyttet genom att göra säsongens andra mål efter 15.04. Det handlade om ett skott från blå och med mycket trafik på mål så såg aldrig Wingsmålvakten Andreas Nordström pucken.

Det gjorde han inte heller tre minuter senare, då var det Jackson som använde sina magiska handleder och HHC kunde gå till en första pausvila med en tvåmålsledning. Även för Jacksons del handlade det om säsongens andra mål.

Andra perioden hade ungefär samma spelmönster. HHC kontrollerade händelserna och gjorde två mål. 3¬–0-målet var en riktig rökare av #10 Jonas Lindström, sedan gjorde #64 Pontus Wernerson Libäck 4–0 efter ett misslyckad uppspel av gästerna.

Sista perioden blev mållös trots att Wings fick spela fem mot tre i en 1.48. Men HHC har verkligen fått till defensiven på hemmaplan och #35 Simon Nordh har bara släppt in en puck på de tre senaste hemmamatcherna och det var ett sent reduceringsmål av tabelljumbon Tierp (8–1). Sedan har HHC alltså nollat både Södertälje (1–0) och Wings Arlanda (4–0).

Nu har laget några extra dagar på sig innan det är dags för nästa match, då handlar det om tabelltvåan Visby/Roma på bortaplan på fredag.

– Som det känns nu skulle jag kunna ta nattfärjan till Gotland redan i kväll, sa Johansson.

Men han får vänta tills på fredag, och då har förmodligen HHC med såväl nyförvärvet #9 Matt Lowry som lagkaptenen #49 Magnus Nilsson i laget.

– Vi gör en bra match, och nu får vi träna på och sätta fullt fokus på matchen mot Visby/Roma, sa Johansson.

– För som sagt, det gäller att fortsätta vara ödmjuk och göra jobbet på rätt sätt.

Ja, precis som HHC gjorde mot Wings Arlanda...

Tabell

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info