Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey startar samarbete med Erikshjälpen

2015-04-13 07:27
Hudik Hockey och Erikshjälpen har idag kommit fram till ett gemensamt samarbete kring hockeyprylar.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:23

Hudik Hockey och Mitt Norden Biståndscenter/Erikshjälpen har idag kommit överens om ett samarbete där vi, Hudik Hockey förespråkar att urväxta och överblivna hockeyprylar som ligger och samlar damm, istället skänks till Erikshjälpens butik i Hudiksvall. Prylarna kommer där tas om hand och säljas i butiken. Detta innebär att gammal hockeyutrustning kan få nytt liv och komma till glädje för någon annan. Hudik Hockey kommer få en egen plats i butiken där de inlämnade hockeyprylarna kommer att skyltas upp och säljas.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer att lämna in urväxta hockeyprylar som ligger hemma och inte kommer till användning och genom det göra det enklare för många killar och tjejer att på ett billigare och enklare sätt utöva idrotten vi älskar.

- Först och främst ligger detta i linje med vårt samhällsengagemang att vi är med och stöttar, dessutom är den stereotypa bilden av hockey att det är för dyrt att börja spela hockey p.g.a. dyr utrustning och detta kan vi minska på det genom att på ett lätt sätt kunna köpa begagnad utrustning där pengarna går till en god sak, säger Fredrik Jönsson, marknadsansvarig HHC.

- Vi på Erikshjälpen i Hudiksvall välkomnar detta initiativ med öppna armar. Vi är en barnrättsorganisation som kämpar för att barn som lever i utsatthet ska få ett tryggare och bättre liv, både nu och i framtiden, både här i Hudiksvall och i andra länder. Att främja ungdomar som vill spela hockey ligger helt i linje med detta, säger Ellen Grahn, butikschef Erikshjälpen Hudiksvall.

-Vi hoppas från båda håll att detta kommer bli en naturlig mötesplats för engagerade i Hudik Hockey där utrustning för en billig peng men även de nyfrälsta till sporten ishockey kan hitta utrustning för en billig peng, avslutar Fredrik.

Erikshjälpen är en biståndsorganisation som främst syftar till att bedriva socialt och humanitärt arbete bland barn och unga. Fokus är på barns rätt till utbildning, hälsa och skydd. Även familjer får genom hjälp till självhjälp möjlighet till försörjning. Organisationen bildades 1967 och i Hudiksvall finns man på Hyggesvägen 1 där man bedriver en Erikshjälpen Second Hand butik.

Butikens öppettider: Tisdag: 12.00 – 18.00 Torsdag: 12.00 – 18.00 Lördag: 11.00 – 15.00 Gåvomottagningens öppettider: Måndag-fredag: 8.00 – 16.00

Skribent: Johan Björklund

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info