Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockeys uppryckning hjälpte inte

2015-12-30 22:26
Två matcher spelade av AllEttan södra och Hudik Hockey väntar fortfarande på sin första poäng.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

0–4 i premiären borta mot Södertälje följdes upp med en ny förlust – 3–4 (1–1, 0–3, 2–0) hemma mot Västervik – på onsdagskvällen.

– Nu har vi mött seriens förmodligen två bästa lag, och även om det är en förhållandevis kort serie så är det ändå tolv matcher kvar, och vi kommer att växa in i det här, sa HHC-tränaren "Freddan" Johansson.

Det som blev helt matchavgörande i den här matchen var hemmalagets riktigt dåliga andra period, för efter en första period där HHC var det piggare laget inledningsvis så slutade det mesta att fungera för hemmaspelarna i mellanakten. Då kunde Västervik gå från 1–1 till 4–1, och en tillsynes klar seger.

Men HHC lyckades komma tillbaka och göra match av det hela, men närmare än 3–4 kom man aldrig.

– Våra första 15 minuter är riktigt dåliga, sedan kommer vi väl tillbaka något i slutet av perioden. Den andra perioden äger vi fullständigt, men det som vi varit bra tidigare under säsongen, att stänga matcher, misslyckades vi med nu och Hudik fick lite känning i sista perioden, sa Västerviks tränare Mattias Karlin.

Ja, inledningsvis var det HHC som var det piggaste laget och #15 Adam Seydlitz kunde göra lagets första mål i AllEttan när han tog till vara på en målvaktsretur från Henrik Hjerpe. I det läget hade Västervik väldigt svårt att få till något ordnat anfallsspel. Men så fick man spela i numerärt överläge, och även om det inte blev något mål då skaffade Västervik sig ett litet grepp om händelserna.

– Jag kunde inte känna igen någon av mina spelare i första perioden och jag var ordentligt förbannad i första pausen, sa Karlin.

Då hade han ändå fått se Victor Öhman göra 1–1 innan perioden var över.

– Dom får ju ett psykologiskt mål där i slutet av första, och det är klart att det är enklare att gå i andra perioden om man leder. Nu gör vi – precis som mot Södertälje – en dålig andra period, sa Johansson.

Även om skottstatistiken sa 8–8 i den andra perioden var det klasskillnad, och Victor Öhman hann med att styra in både 1–2 och 1–3, innan HHC fick spela i numerärt överläge. Men det hägrande reduceringsmålet slutade bara i att Västervik (Pierre Gustavsson) gjorde 1–4 efter ett misslyckat pass av #21 Dallas Jackson.

 – Vi var inte på tårna i andra perioden. Vad det berodde på vet jag inte, men vi rycker i alla fall upp oss i sista, sa Johansson.

HHC möblerade om rejält i sina anfallsformationer, och med hjälp av en utvisning på gästernas Robin Byström fick man ett litet hopp när #41 Linus Wernerson Libäck tryckte in 2–4.

– Vi tar en onödig utvisning, Hudik gör mål och får lite känning, sa Karlin.

Än mer "känning" fick hemmalaget när #71 Johan Björklund styrde in #10 Jonas Lindströms skott till 3–4 efter 13.44, men trots 14–2 i skott i sista perioden kom HHC aldrig närmare än så.

– Vi fick det tryck vi ville ha i sista perioden, och även om vi har börjat med två förluster så känner jag ingen oro. Nu gör vi två bra perioder och en mindre bra, men det räckte inte, sa Johansson.

Västervik gjorde en bra och två mindre bra, och det räckte.

Det är kanske det som är skillnaden mellan ett topplag och ett lag längre ner i tabellen...

Tabell & Resultat

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info