Hoppa till sidans innehåll

Hudik Hockey tillbaka på vinnarspåret

2015-11-11 22:38
Efter bara en poäng i de två senaste matcherna hittade Hudik Hockey tillbaka till vinnarspåret igen. Tabelljumbon Tierp hade absolut ingenting att säga till om på onsdagkvällen i Glysishallen, och siffrorna 8–1 (3–0, 4–0, 1–1) var riktigt i underkant.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Vårat jobb var att gå ut och vinna matchen, och vi gör ett bra beställningsjobb, sa HHC-tränaren "Freddan" Johansson.

– Jag tycker nog att Tierp var bättre när vi mötte dem borta. Men de ska ändå ha en eloge för att de aldrig ger upp, sa Johansson.

HHC behövde egentligen bara en halv period på sig för att avgöra den här drabbningen. Efter 9.54 i den först perioden tog Tierp en time out, och anledningen till den var att då stod det redan 3–0 till HHC, detta efter mål i tur och ordning av #22 Martin Hellgren, #18 Johan Nilsson och #21 Dallas Jackson.

3–0-målet av Jackson – hans första i HHC – var riktigt snyggt, ett skott uppe i Tierp-målvakten Julius Toivolas vänstra kryss.

Det fortsatte att rulla på i den andra perioden. #41 Linus Wernerson Libäck gjorde 4–0 på ett friläge och 5–0 på en styrning på Jacksons skott. Martin Hellgren satte 6¬–0 innan, en inte allt för van målskytt klev fram och hängde dit 7–0, #25 Mathias Eriksson.

– Vi är ju flera klasser bättre än Tierp, och det ska vi också vara. Jag tycker att många gör ett jättebra jobb och vi går inte ner oss i tredje perioden heller, även om målen uteblir, sa Johansson.

Det blev bara ett hemmamål i sista perioden och det gjorde #71 Johan Björklund med 40 sekunder kvar av matchen. Då hade Tierps notoriske målskytt Fred Hein reducerad till 1–7 sedan #20 Alexander Wadlund fått ett felskär i egen zon och tappat pucken.

– Synd om Simon att behöva släppa in ett mål, det är alltid skönt för en målvakt att hålla nollan, sa Johansson.

Nu höll HHC-målvakten #35 Simon Nordhs nolla till 16.29 av slutperioden.

– Skönt att vinna igen, och nu kan vi börja konsentrera oss på lördagsmatchen, sa Johansson.Matchen med stort M spelas alltså på lördag då Södertälje kommer på besök, ett Södertälje som lite överraskande åkte på säsongens första förlust då Haninge vann med 3–2 i AXA Sports Center. Ett resultat som innebär att Haninge fortfarande bara är en poäng bakom HHC  kampen om en plats i Allettan.

– Vi kan inte titta på andra resultat. Vi måste göra vårat jobb, precis som vi gjorde mot Tierp, avslutade Johansson.

Dallas med Sv Fast

Player of the Game #21 Dallas Jackson tillsammans med matchvärden Svensk Fastighetsförmedling.

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info