Hoppa till sidans innehåll

Inga poäng för Hudik Hockey

2016-02-13 21:58
Ishockeysäsongen är över för Hudik Hockey och den tog slut med ännu en förlust. Gästande Kallinge/Ronneby – som jagade en play off-plats – vann med 6–3 (1–1, 3–1, 2–1).
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

Ändå blev resan hem till Blekinge extra tung eftersom Visby/Roma samtidigt besegrade Södertälje och säkrade femte platsen (play off).

För HHC:s del slutade säsongen med en jumboplats i AllEttan södra.

– Det var en tuff AllEtta i flera bemärkelser och vi kom in helt snett i den med fyra raka förluster. Till skillnad mot de tidigare säsongerna fick vi nu avsluta med ett flertal matcher som saknade betydelse för oss, och även om man alltid försöker så saknas det där lilla extra.

– Men grabbarna ska en stor eloge för att man ändå krigat på, sa HHC-tränaren "Freddan" Johansson.

För hans del var det sista matchen med gänget, efter tre säsonger går nu han och HHC skilda vägar.

– Självklart hade jag velat avsluta med en seger. Nu gjorde vi en riktigt bra första period och hade en bra start i andra, men sedan försvann energin när dom kvitterade så snabbt, sa Johansson.

Om vi tar det i kronologisk ordning så startade gästerna i ett virvlande tempo och att det blev 0–1 efter 5.43 var kanske inte så konstigt. Däremot var det en "konstigt" mål, eller rättare sagt, Kallinge/Ronneby tog ledningen efter en riktig målvaktstavla av #1 Johan Kallio som släppte in Jordan Mayers inlyft mot mål mellan benen.

– Vi hade ett bra läge i anfallet innan där deras målvakt räddade en farlig styrning. Så vänder spelet och de gör mål på ingenting, sa Johansson.

HHC jobbade sig tillbaka i matchen, mycket med hjälp av några power play. Det var under ett sådant som #4 Niklas Lindmark dundrade in kvitteringen.

Andra perioden inleddes i ett virvlande tempo där HHC – #29 Anders Danielsson – gjorde sitt andra power play-mål, nu fram till 2–1. Men bara nio sekunder senare kvitterade Kalling/Ronneby. HHC blev stillastående och Marcus Fornell skrinnade igenom och sprätte in pucken bakom en chanslös Johan Kallio.

– Så får det inte gå till. Man får inte släppa in ett mål bara nio sekunder efter att man själv gjort mål, sa Johansson.

Bara ett par minuter senare var Kallinge/Ronneby tillbaka i ledningen, detta sedan HHC-försvaret tappat markeringen på Jonathan Johansson som fick stå helt fri och göra 2–3, och innan perioden var över hann det också bli 2–4, målskytt då var Matthew Johnsson.

– Psykologin sätter in där, vi hade behövt spela på ledning längre. Vår status nu räcker inte till för att gå ut i tvåmålsunderläge, och försöka jaga i kapp, sa Johansson.

I slutperioden gjorde Marcus Fornell sitt andra mål för kvällen och sköt gästerna till en tremålsledning. HHC replikerade ganska snabbt då #41 Linus Wernerson Libäck gjorde 3–5 efter snyggt förarbete av #18 Johan Nilsson och #22 Martin Hellgren. Men det blev också säsongens sista HHC-mål.

Man försökte visserligen på slutet och plockade ut Johan Kallio i samband med en utvisning för Kallinge/Ronneby, men det slutade bara med att Jimmie Jansson (han spelade J18 med HHC för fem säsonger sedan) fastställde slutsiffrorna – 3–6 – i öppen kasse.

– Det känns självklart tungt att tvingas sluta säsongen så här tidigt, och det gäller för båda lagen. Det är inga muntra miner i deras omklädningsrum heller, sa Johansson.

Trots segern tog säsongen slut även för Kallinge/Ronneby eftersom Visby/Roma besegrade Södertälje med 3–2 och försvarade sin play off-plats.

För några av HHC-spelarna kan säsongen ändå förlängas eftersom transferfönstret inte stänger förrän vid midnatt på måndag. #4 Niklas Lindmark sägs vara klar för Örnsköldsvik, och det kan även försvinna någon mer spelare. Men för de allra flesta tog säsongen slut denna lördag eftermiddag...

Sluttabell & övrig statistik

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info