Hoppa till sidans innehåll

Kalldusch till värmande fortsättning

2015-10-18 20:20
Efter en kalldusch som gav 0-1 efter bara 16 sekunder tog sig HHC samman och vann en solklar seger mot Åker/Strängnäs inför 889 åskådare i Glysishallen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:21

När dessutom Åker, som kom till spel med bara 14 utespelare, råkade ut för en otäck skada och tappade ytterligare en spelare i mitten av andra perioden orkade inte gästerna stå emot HHC:s fart och fysiska spel som till slut gav 5-2 (3-2, 1-0, 1-0).

Det var i en kollision med #15 Adam Seydlitz som Åker-spelaren blev liggande medvetslös och senare fördes i ambulans till sjukhuset. Att Seydlitz fick 5+20 och game missconduct för charging fick ingen avgörande betydelse eftersom Åker inte orkade mobilisera tillräckligt med kraft för att ta sig närmare i målprotokollet.

Matchfilmen visar dock tydligt att Seydlitz har pucken och att det är Åker-spelaren som satsar hårt i sin tackling, men olyckligt slår hakan direkt i Seydlitz axel.

Det började alltså med ett chockmål när HHC:s förstafemma vann första nedsläppet och tog pucken ner i egen zon, men spelade fast sig mot sargen och tappade pucken till Björn Jonasson som klippte in 0-1. Därmed fick #1 Johan Kallio en mardrömsstart när han nu åter fick chansen i målet. Men han darrade inte för det utan gjorde sedan en riktigt bra insats mellan stolparna.

Förstafemmen tog dock en snabb revansch när de kom in på banan för andra gången och bara behövde 10 sekunder i power play för att smälla in 1-1 genom #23 Anton Lindgren efter 1.10 och med fint förarbete av #21 Dallas Jackson och #10 Jonas Lindström.

– Ja, det var verkligen en märklig matchstart. Men sedan tyckte jag att vi gjorde en bra prestation, tyckte HHC:s tränare Fredrik Johansson.

När HHC efter 6.41 åkte på en dubbelutvisning kom också 1-2 i spel 3 mot 5 och i det här skedet av matchen såg hemmalaget lite skärrat ut. Men allt släppte sedan #41 Linus Wernerson-Libäck gjort ett riktigt drömmål när han utnyttjade en avvaktande utvisning och åkte slalom genom Åker-försvaret innan han placerade 2-2 bakom Åker-målvakten Jesper Krigholm efter 14.04.

3-2 till HHC efter 17.23 såg också märkligt ut när en Åker-back tog fel väg framför eget mål och Adam Seydlitz bara hade att klippa till. 

En fin individuell prestation gjorde också #47 Linus Persson när han ökade på till 4-2 (5.27) i andras perioden, som sedan blev helt söndertrasad av utvisningar och främst då av matchstraffet på Adam Seydlitz.

I den här delen av matchen steg Johan Kallio fram med några riktigt viktiga räddningar som innebar att Åker aldrig kunde få ny kontakt med HHC.

Tredje perioden blev lite avslagen men det var fortfarande HHC som skapade mest och som i långa sekvenser höll pucken i anfallszonen. Det märktes också att tvillingarna Wernerson-Libäck stortrivdes igen när båda var åter på banan och att HHC:s andrafemma tar allt större del av händelserna på banan.

HHC behövde dock en chans i spel 5 mot 3 innan 5-2 kom efter 17.56 av #49 Magnus Nilsson, men den totala skottstatistiken 43-28 visar att resultatet närmast var smickrande för Åker, som kämpade väl med sitt tunna lag och där förstafemman ofta var ett hot mot HHC-kassen.

– Vi hade bra fart och många fina anfall. Det var en både skön och viktig seger, menade Fredrik Johansson, som också var nöjd med lagets box play – inte minst under de 5 minuterna i andra perioden under Seydlitz utvisning.

– Åker var med lite i början genom sin lyckosamma öppning, men sedan var det inget snack om saken, tyckte Micke Mann.

Matchvärden 18 okt

Matchvärden Hudiksvalls Kommun Daniel Pettersson & AnnaCarin Andersson med Matchens Lirare #41 Linus Wernerson-Libäck & Julle Uniteds maskot Jullis!

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info