Hoppa till sidans innehåll

Lindström hyllas för sina 300 poäng

2015-11-03 06:27
Efter en period med många bortamatcher – men med fin poängutdelning – spelar Hudik Hockey hemma igen på onsdag då Vallentuna gästar Glysishallen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

HHC_NyhetFB_banner-504x315px-411-vallentuna

HHC-spelarna behöver knappast någon påminnelse om det som hände i seriepremiären då Vallentuna via 4-3 gav HHC en tung hemresa.

– Vi förlorade då och kan förlora igen om vi inte går ut och gör jobbet fullt ut, säger Fredrik Johansson, som fortsätter att tala om ödmjukhet, respekt och hårt arbete.Stockholmslagen har en stor fördel där. Ofta kan de i stort sett bestämma träff vid motståndarnas ishall när det är bortamatch.

– Vallentuna har vunnit även mot Visby och Åker, så det finns naturligtvis ett mått av kvalitet i laget, menar också Micke Mann.

Båda tycker att det blir skönt med en hemmamatch nu. Många bortamatcher i rad sliter hårt, både på ledare och spelare. Det handlar om många timmar i bussen och ibland sena nätter innan man är hemma.

HHC:s seger mot Huddinge senast var riktigt stark och för #10 Jonas Lindström blev det lite speciellt. Inte bara därför att hans 2-0-mål var mycket viktigt och byggde grunden för segern utan också för att det var hans 300:e poäng (därav 111 mål) i grundseriespel för Hudik Hockey. Det väcker respekt.

– Jag visste ju att det saknades två poäng till 300 så det var förstås kul att göra det, säger ”Linkan” som blivit lite av en kulturbärare i HHC, där han nu är inne på sin åttonde säsong.

– Det är ju alltid kul att uppnå något, menar Jonas, som har sina rötter i Timrå och med sin bakgrund praktiskt taget föddes in i hockeyns värld. Farfar Eje blev världsmästare och är nu invald i Ishockeyns Hall of Fame och pappa Lars-Eje var både elitspelare och senare tränare.Jonas kom till HHC första gången 2007. Det var dåvarande HHC-tränaren Mattias Svedberg som handplockade honom till sitt lag 

– Jag tackade först nej några gånger. När man är ung så har man förstås siktet högre upp, men efter mitt år i Kristianstad kände jag att det var i HHC jag ville spela om jag skulle vara kvar i division 1, berättar Jonas, som kom tillbaka inför 2010-11 och nu gör sin sjätte raka säsong i HHC.

Förutom de 301 poäng som Jonas Lindström nu gjort i seriespel med HHC har han ytterligare några poäng i play off och drygt 50 poäng för Örebro och Kovland (2006-07) och Kristianstad 2009-10.

Jonas Lindström kommer att hyllas för sina 300 poäng innan matchen mot Vallentuna på onsdag.

Apropå statistik vill vi också påpeka att HHC nu faktiskt tillhör rikstoppen när det gäller spel i power play. I de tre högsta serierna är det bara två lag som har högre mål-procent i numerärt överläge.

Det är Södertälje med smått fantastiska 41,07 procent före Östersund med 37,93 och med HHC på tredje plats med 32,7 procent. Bäst i elitserien är Färjestad med 30,43 medan Västerås toppar i allsvenskan på 25,76 procent.

Dessutom har HHC också klart förbättrat sig i box play. Mot Huddinge klarade man sig utan baklängesmål i fem numerära underlägen.Det är också respekt…

Poängligan HockeyEttan Östra (#10 Jonas Lindström 3a i poängligan)

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info