Hoppa till sidans innehåll

Luka Kosmac från HHC spelade landskamper med Italiens U18

2015-12-28 12:47
J18-spelaren Luka Kosmac kom till Hudik under säsongen efter att tidigare ha spelat i Falu IF. Nu har han för första gången representerat Italiens U18-landslag i två träningsmatcher mot Tyskland.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

Luka Kosmac, född 1999, är halvt Slovensk och halvt Italiensk. Han kom till Hudiksvall 2015 för spel i HHC:s J18 efter att innan ha spelat i Falu IF. Efter succé direkt i J18 får han nu också chansen i J20 titt som tätt. På 20 matcher i J18 har Luka gjort 13 poäng och i J20 har han stått för 5 poäng på 5 matcher. 

Han har nyligen varit iväg och spelat och tränat med Italiens U18. Luka berättar att han alltid spelat för Slovenien när han var mindre men detta var första gången han representerat sin andra nationalitet Italien. 

- När jag var mindre spelade jag hockey i Slovenien, tror att jag gjorde mer än 100 poäng på 30 matcher men vi kom inte på så bra placering ändå. Sen flyttade jag till Sverige och spelade. Men för 3 månader sen frågade de i Italien om jag ens var italienare eftersom jag alltid har varit i Slovenien. De visste inte om att jag var italienar, berättar han.

Men italienare, jo det är han, åtminstone till 50%. Efter att tränaren för Italiens U18 kollat på några matcher med HHC:s J18 via LiveArena så fick Luka nyligen chansen att vara med och träna och spela två träningsmatcher med Italiens U18. Under tiden Luka var där tränade de 2 gånger per dag i 4 dagar och sedan alltså två matcher. I båda matcherna hette motståndet Tyskland och i båda matcherna blev det förlust. Men Luka var relativt nöjd med sin egen insats.

- Jag tror att det gick ganska bra. Jag trodde att jag skulle få spela i en sämre kedja men jag fick spela i andrakedjan faktiskt. Jag gjorde en assist totalt, i första matchen. Det var min första assist i den italienska tröjan. 

Skillnaderna mellan att spela landskamper jämfört med spel i J18 Elit här i Hudik var ganska stora tyckte Luka.

- Det är ett helt annat spel som vi spelar. Spelarna försöker göra mycket själva och är också mycket mer seriösa än vad vi är här.

När jag frågar vad han lärde sig under veckan han spelade med Italien svarade han direkt.

- Mycket tyska, haha. Jag lärde mig inte så mycket nytt på isen men ganska mycket hur man ska vara utanför ishallen.

Nu väntar fortsatt spel med HHC:s J18 för Luka Kosmac, han säger så här om säsongen hittills.

- Trodde att det skulle gå bättre faktiskt men nu ska vi försöka att undervika att flyttas ner till division 1, det är viktigt att stanna kvar i Elit.

Om det blir mer spel i U18-landslaget återstår att se, men Luka har självklart sina förhoppningar.

- Jag tror att jag kommer med sen igen, avslutar han. 

Vi tackar Luka för pratstunden och önskar honom fortsatt lycka till!

Skribent: Mathias Berglund

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info