Hoppa till sidans innehåll

Magsjuka oroar i HHC-truppen

2016-11-16 07:30
Frågetecknen är många inför Hudik Hockeys onsdagsmatch mot Vallentuna på bortaplan. Och sätter man ord på problemet så stavas det ”magsjuka”.
  • Uppdaterad: 2016-11-16 07:36

Matchen visas LIVE på webb-tv, klicka HÄR!

Vid såväl måndags- som tisdagsträningarna har ett antal spelare varit borta på grund av magproblem och för att om möjligt sätta stopp för spridningen har spelarnas omklädningsrum, duschar och toaletter sanerats. Men eftersom man inte vet magsjukans ursprung så är det svårt att ”städa bort” källan. 

– Men vi hoppas ändå kunna spela med fyra kedjor mot Vallentuna. Vi är ju i den lyckliga sitsen att vi kan hämta spelare från juniorlaget och ändå veta att de håller måttet, säger biträdande coachen Lennart Ahlström. 

– Det går bra i enstaka matcher, men blir det 2-3 matcher och dessutom spel med juniorerna så är det lätt att man sjunker igenom. 

När det gäller forwards så ser det ändå positivt ut trots att #64 Pontus Wernerson-Libäck måste vänta ytterligare en tid eftersom revbensskadan fortfarande vållar problem. Dessutom är det inte klarlagt hur svår skadan är. 

– Det är bara att avvakta och se, men jag hoppas kunna spela på lördag mot Väsby, säger Pontus. 

Det är i första hand på backsidan som magsjukan slagit till, men mycket talar ändå för att HHC ska kunna mönstra fem backar mot Vallentuna. En av backarna är då #62 Anton Åman (bilden ovan), som nu är på väg tillbaka efter sin svåra tandskada i matchen mot Hammarby den 21 oktober. 

Anton har visserligen spelat en del med gallerskydd, men fick stå över senast. Nu har han kastat gallret och känner sig mogen för en riktig come-back i laget. 

– Jag är sugen och vill komma tillbaka på riktigt i laget nu. Jag känner mig helt okej och har inga problem med min käkskada, säger Anton, som tillsammans med #76 Emil Broed ”körde” dubbla pass på tisdagskvällen. Först som ”fadder-tränare” med det framgångsrika U11-laget och sedan ett riktigt träningspass med a-laget som en sista förberedelse inför matchen mot Vallentuna. 

Visserligen är det bara en stor glugg där de fyra främsta tänderna i underkäken skulle ha suttit, men det hindrar inte Anton från att spela. 

– Det är nog mest en mental fråga när man ska täcka skott nästa gång. Men man måste ”tänka bort” det och bara köra på, menar Anton, som började serien starkt. 

– Ja, det gick bra i början. Sedan blev det lite upp och ner, men nu vill jag bidra igen, säger en spelsugen Anton inför onsdagskvällens match mot Vallentuna.

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info