Hoppa till sidans innehåll

Match på klassisk hockeyis

2015-10-06 16:22
På onsdagskvällen är det dags för Hudik Hockeys kanske häftigaste match under klubbens snart 40-åriga historia, bortamatch mot forna elitlaget Södertälje SK.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Det ska bli jättekul. Vi får möta Sveriges kanske bästa division 1-lag, ett lag som i princip bara ska ta sig tillbaka till allsvenskan, säger HHC-tränaren "Freddan" Johansson.

Södertälje SK är en klassiker inom svensk ishockey, och Axa Sports Center (tidigare Scaniarinken) är klassisk hockeymark. Här bärgade SSK bland annat sitt senaste (sjunde) SM-guld 1985, och här har profiler som Curt Larsson, Arne Carlsson, "Stisse" Johansson och Anders Eldebrink firat stora triumfer. Klubben spelade så sent som 2011 i elitserien (SHL) och målet har varit ett återtåg dit. Men efter förra säsongens fiaskoartade resultat återfinns man nu i samma division 1-serie som HHC.

Där har man inlett med fem raka segrar, och frågan är vad HHC ska hitta på för att hemmalaget inte ska ta sjätte raka trepoängaren.

– Vi ska vinna, säger Johansson med ett skratt. Skämt å sido, självklart står vi inför en tuff uppgift och det gäller att vi svarar för en maxprestation. Vi måste ha fullt fokus och vara konsekventa, dessutom måste vi visa mod och offervilja.

Medan serieledningen gått som på räls för Södertälje så startade den knackigt för HHC. Nu har man i alla fall tagit tre segrar, två under ordinarie tid och en efter förlängning, och det känns som att laget är på gång.

– Visst är det så, vi är på uppåtgående och vi ska försöka rida vidare på den vägen, säger Johansson.

I söndags debuterade #21 Dallas Jackson för HHC, och även om det märktes att han är matchotränad och ovan den stora rinken, så kommer han att bli en tillgång för HHC längre fram i vinter.

– Jag tycker att de signaler vi fått innan stämde. Han är en spelskicklig back, men vi måste ge honom tid att anapssa sig. Sedan  kommer vi att få stor nytta av honom längre fram, säger Johansson.

I övrigt på spelarsidan är det klart att HHC får klara sig utan Anton Lindgren och Johan Björklund, samt att det finns frågetecken för såväl Linus som Pontus Wernerson Libäck.

– Vi får avvakta och se på träningen (detta skrevs innan tisdagens träning), och kanske även på onsdag förmiddag hur läget är för tvillingarna. Men "Björka" har börjat träna i alla fall så vi se hur det ser ut längre fram, Anton däremot blir borta ett tag, säger Johansson.

Ett Södertälje med full pott är givetvis favoriter. Svenska spel delar ut 1.25 för hemmaseger, krysset står i 6.30 och en skrälltvåa ger 6.70.

– Vi åker ner för att ge Södertälje en rejäl fight, men det gäller att vi gör rätt saker vid rätt tillfällen, säger Johansson.

Matchen kan följas HÄR 

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info