Hoppa till sidans innehåll

Nära poäng i stark slutperiod mot Visby

2015-11-27 22:44
I ett dramatiskt slut där HHC pressade för ett kvitteringsmål höll Visby ändå undan och säkrade sin plats i AllEttan genom 2-1 (1-0, 1-1, 0-0).
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

Med skottstatistiken 34-33 och 32 målvaktsräddningar på vardera laget blev det alltså bara ett måls skillnad i den viktiga fredagsmatchen i Visby ishall där HHC gjorde en stark bortamatch och var riktigt nära att ta poäng.

HHC får dock en ny chans redan på söndag då Hammarby kommer på besök till Glysishallen för en match som kan bli en häftig hockeyfest.

Tyvärr måste vi också konstatera att skadeproblemen fortsätter. Det var tänkt att #49 Magnus Nilsson nu skulle göra en riktig come back, men det höll bara i två byten innan han fick avbryta med känningar av sin hjärnskakning. Dessutom fick #71 Johan Björklund avbryta matchen och uppsöka sjukhus med en befarad axelskada. I skrivande stund var det oklart hur allvarlig skadan är.

– Vi gjorde en riktigt bra bortamatch och kunde lika gärna ha vunnit. Det var bara tillfälligheter som avgjorde det här, menade Fredrik Johansson som var nöjd med lagets prestation, men missnöjd med resultatet.

Det var Visby som började bäst och som också gjorde första periodens enda mål efter 9.25 genom Hampus Carlryd.

– Tyvärr blev det inte som vi hade räkna med. Vi hade tänkt spela med fyra kedjor, men det sprack direkt när ”Mange” Nilsson fick gå ut. Däremot kom vi tillbaka bra i andra perioden och i den tredje var det vi som bestämde, tyckte Fredrik Johansson.

När 2-0 till Visby kom efter 13.09 i andra perioden var det HHC som hade haft de bästa chanserna och utdelningen kom också efter 17.56 med 2-1 när #64 Pontus Wernerson-Libäck styrde in ett skott från #4 Niklas Lindmark. Det kändes som ett helt nödvändigt mål för att HHC skulle få häng på Visby inför tredje perioden.

Här var det också HHC som bestämde det mesta och som stundtals pressade Visby hårt. Hemmalaget var också riktigt tröttkört i mitten av perioden och tog också en time out för att andas ut en stund.

Efter att först ha klarat en egen utvisning fick HHC en gyllene chans att kvittera när Visby drog på sig en utvisning efter 16.42.

HHC chansade i slutet av det numerära överläget med att ta ut #35 Simon Nordh och fortsatte sedan utan målvakt, men lyckades inte rädda poäng och ta matchen till förlängning.

– Men vi får en ny chans att greja AllEttan-platsen hemma på söndag. Den ska vi ta, sa Fredrik Johansson, som också var mycket nöjd med #9 Matt Lowrys debut i laget.

– Han gjorde en riktigt bra match med tanke på den korta tid han haft för att förbereda sig. Nu fick han ta över Johan Björklunds plats och där kommer han troligen att spela även mot Hammarby, avslutade HHC-coachen.

Tabell

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info