Hoppa till sidans innehåll

”Nya” HHC bygger från grunden

2016-05-14 08:45
Nu bygger Hudik Hockey från grunden och kommer att möta säsongen 2016-2017 i ”nya kläder”. Och det är då inte den klassiskt röda matchdräkten vi talar om.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 19:41

Det handlar istället om en total genomlysning av hela verksamheten utifrån de fyra ben som allt vilar på; Sport, Ekonomi, Marknad och Arena.

När a-laget av olika anledningar inte nådde den sportsliga målsättningen samtidigt som det blåste snålt kring hanteringen av J18-laget valde HHC att lyfta upp alla frågor på bordet istället för att försöka sopa igen spåren och bara köra vidare. Delar av det här arbetet hade då redan påbörjats så det var bara att trycka på gaspedalen.

Bakom den totala dissekeringen och återuppbyggnaden av i första hand den sportsliga delen står HHC-ordföranden Sven Görgård och förre tränaren Alf Nordh, som nu också ingår i sportgruppen och som är vikarierande sportchef i väntan på att Torbjörn Klaar tillträden den 1 augusti.

– När jag slutade som tränare för a-laget var jag inte i ishallen på flera år, men när Simon (sonen) kom hem igen började jag följa laget närmare. Jag tyckte det här kändes som en stor utmaning och därför svarade jag ja när Sven frågade, säger Alf, som nu presenterar en föreningsorganisation med tydliga befattningsbeskrivningar och beslutsvägar och där ingen ska behöva känna sig utlämnad åt godtycke eller otydlighet.

Intensivt arbete med ny plan

Alf Nordh och Sven Görgård har jobbat intensivt med den sportsliga organisationsbilden som nu ska sjösättas och bemannas. Allt finns nu på pränt och reaktionerna har redan kommit.

– Det är faktiskt flera som har ringt och erbjudit sig att vara med på funktionärssidan och som undrat om det finns någon uppgift för dem, berättar marknadschefen Fredrik Jönsson.

Det är en total översyn som Alf Nordh och Sven Görgård har presenterat och där alla på alla nivåer ska känna till beslutsvägar och mandat. Vi kan inte i den här texten i detalj gå in i organisationsplanens alla delar, men allt bygger på samsyn och tydlighet.

– Vi gjorde en analys och såg att det fanns en otydlighet. Det fanns inga renodlade beslutsvägar och ansvarsområden, säger Alf Nordh som gång på gång återkommer till en viktig grundförutsättning.

– Som förening måste vi äga vår egen verksamhet, säger han. När man tillsätter en tränare och sedan vältrar över hela ansvaret på honom eller henne, så blir det lätt en förening i föreningen där tränaren driver sin egen linje utifrån egna åsikter. Tränarna jobbar oerhört bra och lägger ner mycket tid, men ibland kan det bli många starka viljor som kanske inte drar åt samma håll. Vi måste bli tydligare med vilken sorts ishockey vi vill spela och det ska gälla genom hela juniortiden för att underlätta steget upp till a-laget. Vi måste själva äga vår spelidé genom juniorleden och upp till a-laget. Föreningen står för ramverket, men speldetaljerna får naturligtvis tränaren bestämma. Ramverket får inte vara ett hinder utan ska istället skapa en trygghet i utvecklingen. Det ska finnas tydliga linjer även på ungdomssidan, men här handlar det inte om någon spelidé utan mer om lek och glädje och att alla ska trivas.

Alla lika mycket värda

– Vi måste också fånga upp frågor på ett tidigare stadium så att flera blir delaktiga, menar Alf Nordh. Grundstenen är att alla ska vårda och leva upp till våra värderingar och att alla ska vara lika mycket värda. En tydlig organisationsbild ska inte försvåra utan tvärtom underlätta för varje enskild ledare och föreningsfunktionär. 

– Vi har till exempel skapat ett tydligt regelverk med konsekvensbeskrivningar kring hur man som spelare och ledare ska uppträda mot kamrater, supporters och sponsorer. Och det gäller både på och utanför isen eller omklädningsrummet. Vi måste få bort grupperingar och ha tydliga regler som alla måste följa.

Känner positiva vindar

Alf Nordh och Sven Görgård har lagt stort fokus på föreningens utveckling i sitt arbete med organisationsplanen.

– Finns det inte harmoni i föreningen totalt så kan inte heller det sportsliga utvecklas, menar Alf Nordh. Alla måste veta vad föreningen förväntar sig av dem. Det handlar inte om att tysta andras åsikter – tvärtom. Och alla måste känna sig trygga i sin del av organisationen.

Steg för steg, i punkt efter punkt, redovisar Alf Nordh HHC:s nya organisationsplan. Många befattningar är redan tillsatta, på andra håll söker man efter rätt personer.

– Men det finns just nu en positiv känsla i hela föreningen, så på den punkten är jag inte orolig, understryker Alf Nordh.

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info