Hoppa till sidans innehåll

Pettersson på "fel" sida

2015-10-20 22:13
Efter förlusten borta mot Södertälje har Hudik Hockey tagit tre raka segrar, och tabellklättringen går sakta men säkert. På onsdagskvällen jagar laget fjärde raka trepoängaren i bortamötet med Väsby.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Vårt självförtroende växer i takt med segrarna, och vi åker definitivt ner för att ta tre nya poäng, säger tränaren "Freddan" Johansson.

– Vi blir stabilare och stabilare, och vi vill gärna skapa oss goda vanor. Men det gäller att vara konsekvent i vårt spel, och hela tiden göra det "rätta" jobbet.

Matchen i Vilundaparkens ishall är lite speciell av en anledningen, och den anledningen stavas Nicklas "Boba" Pettersson. Efter tio säsonger i HHC-dressen lämnade "Boba" laget för att den här säsongen spela med seriekonkurrenterna Väsby, och således är det första gången i seniorsammanhang som "Boba" ställs mot sina forna lagkamrater.

– Vi möttes ju i en träningsmatch, men det är inte det samma sak. Nu kommer det att kännas hemskt knepigt, men ändå bara en uppmjukning, för det kommer att bli mer speciellt när vi ska upp till Hudik i december, säger "Boba".

– Då ska man byta om i "fel" omklädningsrum, värma på "fel" sida...

Väsby värvade friskt inför det här året, och det fanns de som spådde att laget skulle kunna vara med i kampen om en plats i Allettan, men inledningen har varit blandad, och inför mötet med HHC ligger laget på åttonde plats, fem poäng bakom HHC på fjärde plats.

I senaste omgången mötte man Södertälje på bortaplan, och precis som HHC hängde man med i en period (0–0), men till slut stod Södertälje som vinnare med 5–0.

– Vi höll faktiskt 0–0 till 17 minuter in i andra, och då hade vi haft flera fina lägen att ta ledningen innan. Men Södertälje är för bra, säger "Boba".

Nu är det nya poäng som står på spel, och "Boba" ser gärna att de stannar på hemmaplan.

– Det känns väl som att vi måste vinna för att haka på i kampen om fjärdeplatsen. Jag tror att Södertälje och Huddinge kommer att gå i från, och Visby känns som klar trea. Om vi nu kan vinna mot HHC så står det mellan oss två och Åkers sedan, säger "Boba".

Han har spelat i samtliga nio matcher, och precis som i HHC har han fullt förtroende i box play-spelet.

– Jag spelar där jag behövs, men jag har fått spela väldigt mycket i box play, och det har gått bra för oss där, säger "Boba".

En titt i statistiken visar att Väsby – med "Boba" i spetsen – är seriens bästa lag i box play.

– Jag tycker att vi har spelat bra i övrigt också, men vi har haft svårt att göra mål och inte fått den utdelning poängmässigt som jag tycker att vi borde ha haft, säger "Boba".

HHC åker till Väsby med i stort sett fullt manskap. #71 Johan Björklund är fortfarande borta, och så har man ett litet frågetecken för #55 Adam Thim. #1 Johan Kallio får fortsatt förtroende mellan stolparna.

– Vi vet hur Väsby spelar och vi måste vara förberedda på det spelet. Men vi har bra go i laget och känslan är positiv, säger Johansson.

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info