Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande från Hudik Hockey: 3-årigt samarbetsavtal med Brynäs IF klart!

2015-10-01 10:02
Hudik Hockey och Brynäs IF har kommit överens om ett samarbetsavtal som bygger på att Brynäs IF via En Bra Start, som sker i nära samarbete med UNICEF, skall agera katalysator för att utveckla HHC:s samhällsengagemang för barn i Hudiksvalls kommun genom ett öppet utbyte av kompetens och erfarenheter.
  • Uppdaterad: 2015-10-01 10:56

I det regionala arbetet i Gävleborg samarbetar Brynäs IF genom En Bra Start med lokala aktörer, där Hudik Hockey är först ut, som har stark förankring på sin ort, arbetar för barns rättigheter och har en uttalad vilja att utveckla det arbetet till en långsiktigt hållbar verksamhet inom den egna organisationens ramar.

- Hösten 2014 skrev vi en avsiktsförklaring med Brynäs IF och nu ser vi frukten av detta inklusive matchen den 11 september mellan Brynäs och Modo här på Glysis i Hudiksvall. Fantastiskt roligt att vi har kommit överens om detta samarbeta med syfte att förbättra barn rättigheter och ge möjligheter till en bra start i Hudiksvalls Kommun. Vi har ju under flera år jobbat intensivt med vårat samhällsengagemang och nästa steg är att det blir en naturlig del av vår verksamhet där vi har en resurs som enkom jobbar med detta. Med Brynäs som katalysator kommer detta bli riktigt bra för den regionala utvecklingen i Gävleborg, säger Fredrik Jönsson, marknadsansvarig Hudik Hockey.

Brynäs IF och En Bra Start skall bland annat bidra till;

  • Förstärka befintliga strukturer inom Hudik Hockey och övriga kommunen.
  • Vara ett stöd och bollblank för att utveckla Hudik Hockeys samhällsengagemang.
  • Öka andelen barn i Hudiksvall som upplever trygg uppväxt, goda förebilder och ett aktivt liv.

- Gävleborg är vår absolut viktigaste region och där spelar Hudik Hockey och Hudiksvall en viktig roll för den regionala utvecklingen av barn och unga. Genom vårt samarbete inom ramen för En Bra Start, där Brynäs skall agera katalysator, kommer vi t.ex. få ut flera unga i arbete. Vi har valt HHC efterson de har redan visat att de jobbar aktivit och metodiskt med sitt samhällsengagemang, som dessutom är hållbart, säger Johan Cahling, vice klubbdirektör, Brynäs IF.

Nästa aktivitet är onsdagen den 2 december då En Bra Start är matchvärdar då Hudik Hockey möter Väsby på Glysis.

Skribent: Hudik Hockey

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info