Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande från Hudik Hockey: Pär Langer - ny ungdomsansvarig i HHC!

2016-05-26 08:18
I den nya sportsliga organisationen kommer Pär Langer att leda ungdomsektionen (U16-Tre Kronors Hockeyskolan) i funktionen som ungdomsansvarig. Pär har under större delen av sin yrkeskarriär haft ledande befattningar inom polisen både i Sverige och Afghanistan, dessutom har han gjort 19 säsonger i Elitserien i bandy med SM-guldet med Ljusdals BK 1975 som främsta merit.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:28

- Pär har en imponerande bakgrund där han t.ex. inom Gävleborgspolisen har lett förändringsarbete där även HHC är nu. Det känns mycket tryggt att Pär kommer leda ungdomssektionen där vi nu omorganiserar och strukturerar om till att föreningen äger verksamheten. Till sin hjälp har Pär flera kompetenta personer inom HHC som just nu tittar över i detalj hur vi skall organisera oss i hjärtat av vår verksamhet d.v.s. barnen och ungdomarna där lek och glädje naturligtvis är prioriterat eftersom det är vår breddverksamhet. Men samtidigt skall det spetsas till i de äldre åldarna eftersom vi vill ha in så många som möjligt i vår juniorverksamhet, säger Alf Nordh, ordförande sportgruppen, Hudik Hockey.

Pär har sin främsta idrottsbakgrund inom bandy där han har representerat Ljusdals BK, Brobergs IF, Hammarby, IK Sirius med SM-guldet 1975 med Ljusdal som främsta merit. Totalt gjorde han 19 säsonger i Elitserien. Pär kommer att jobba ideellt med HHC:s barn och ungdomar, nu när han har gått i pension vid 64 års ålder.

- Jag är uppvuxen med idrotten som är en stor del av mitt liv. Jag har en grabb som nu är 12 år som började i HHC:s hockeyskola och eftersom jag var borta mycket t.ex. i Afghanistan är jag mycket tacksamma för att HHC gav min son trygghet. Och nu när jag har gått i pension så vill jag ge tillbaka till idrotten som har gett mig så mycket och då HHC som har imponerat mycket på mig, både vad som har gjorts och jag ser framemot arbetet framöver, säger Pär Langer, HHC:s nya ungdomsansvarig.

- Inom ungdomssektionen kommer vi ha en rad funktioner som t.ex. sport-, utbildnings-/SISU, värdegrundsansvarig m.m. där bemanningen är i full gång. Med Tobbe Klaar som sportchef A-lag, Mikael Fordell som junioransvarig och nu Pär som ungdomsansvarig har vi nu mycket kompetenta ledare inom alla delar från de minsta till de största. Nu börjar vi få förutsättningarna för att kunna få en klar och tydlig röd tråd i hela föreningen så vi kan börja på att fokusera på hur vi kan utveckla vår verksamhet. Personligen känns det även mycket bra att dessa personer är på plats med fler på ingång, framledes kommer jag nämligen inte jobba operativt i föreningen utan mer strategiskt, avslutar Alf Nordh, ordförande sportgruppen.

Dessutom har Pär landskamper i bandy som ungdom, junior och senior. Förutom att han varit aktiv har han även varit ungdomstränare i bandy men även fotboll.

- Min roll är att bli den sammanhållande länken inom ungdomssektionen där vi skall bygga HHC som en klubb och inte flera mindre öar inom föreningen. Det gäller att även skapa bra förutsättningar för våra ledare som lägger ner otalt med ideella timmar vilket är mycket imponerande. Sen kommer jag sätta mig ned med alla ledare för att skapa delaktighet för att vi gör detta tillsammans, avslutar Pär Langer, HHC:s nya ungdomsansvarig.

Skribent: Hudik Hockey

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info