Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av Andreas Arvidsson J18 Elit höst

2015-12-14 13:30
Som nykomlingar i J18 elit, så räknar alla med att vi skall få kvala och kanske åka ur. Vår målsättning inom gruppen är att undviker vi kval neråt, så är det som för oss att vinna SM-Guld.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:23

Vi har nu spelat klart första delen av serien, där vi slutade näst sist. En placering som för många kanske var väntad, men inte riktigt där vi vill vara efter första rundan. När vi stod upp spelmässigt mycket bra mot alla lag.

Men den andra rundan har varit under vår nivå jag tycker vi skall hålla. Samtidigt så kommer mörka månaderna nov, dec samt att för spelarna är nyhetensbehag över och det stora slitet varje dag krävs, vi har tränat på enligt vår modell med is och fys. Finns ingenting att skylla våra prestationer på, utan vi får hela tiden vara lyhörda och ta åt oss av träningen och lära oss av våra matcher. Något som kännetecknar bra lag i ishockey idag, är att alla gör det man kommit överens om samt att alla håller sig till de riktlinjer i spelet man pratar om, annars blir det ofta problem när spelare hittar på eget. Där har vi en lång resa kvar att göra, men vi har precis startat vår resa i Elit, där vi skall vara kvar för att stanna på längre sikt. Då krävs även att vi anpassar vårt spel för att spela i elit.

Vi jobbar mycket med att vårda pucken varje vecka, men vi har haft svårt i bedömningarna när man skall spela inom laget eller spela smart. Detta har straffat oss hårt på poäng vissa matcher. Men i längden tror vi på att vi skall vårda pucken och spela den till varandra. Samtidigt skall man förstå, det går oerhört fort där ute i dagens ishockey.

Ett medvetet val vi gjort före jul är att vi spelat på så mycket folk som möjligt för att alla skall få känna på hetluften i denna serie. Samtidigt så har vi haft 8-10 spelare som gjort allt ifrån 2-3 matcher till bofast i vårt J20 elit lag. Vilket medfört att vi vissa stunder under hösten haft stor belastning på en del spelare. Men det är något vi bara tycker är kul för alla spelare. Jag, Jimmy och Crille jobbar med utveckling av verksamheten. För att förhoppningsvis få fram någon spelare per år till vårt a-lag.

Vi har även j18 spelare som fått provat på några a-lags matcher i höst, vilket självklart är glädjande, det ger även ett kvitto att det vi jobbar med vardagligen ger resultat.

Nu kommer vi att träna på tuffare under denna vecka (51) ligger fokus på hjärta och lunga i den fysiska delen, samt vårt försvarspel på isen. Nyckeln efter jul blir att bli tight i defensiven. Men där jobbar vi med att ha en bättre defensiv från anfallszonen. Vi kommer även att öka kravbilden ännu mer på alla våra spelare vad vi kräver av de på isen, att hålla sig till det vi vill stå för på isen. Dessa killar har en utbildning på 3-4 år och då behöver man jobba efter ett mönster. Om 4 år vill vi att dessa killar skall kunna spela en tuff play off 2 omgång borta mot Södertälje inför 3 500 personer. Då krävs det att man lärt sig och gjort rätt saker på isen under några år innan.

Brukar aldrig ge spelarkritik i en sammanfattning. Alla våra spelare har gjort det kanonbra, men jag vill belysa för alla föräldrar som inte har barn som är i framkant i U13-U14 U-15 U-16 titta på Axel Svenssons utveckling han fått på 1 år, genom träningsvilja och att vi haft ett bra fysupplägg har han blommat ut till kanonspelare. Så stötta era barn och låt de växa klart och få träna i lugn och ro.

Hoppas vi ses i Glysis efter nyår. Ni är ett stort stöd för våra killar.

God Jul och Gott Nytt år önskar staben i Hudik Hockey J18

Skribent: Andreas Arvidsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info