Hoppa till sidans innehåll

Seger även i sista hemmamatchen

2015-12-02 22:27
Hudik Hockey vann den avslutande hemmamatchen i grundserien. Gästande Väsby slogs tillbaka med 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 1–0) sedan #47 Linus Persson avgjort i förlängningen.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:16

– Vi gör en bra första period, men sedan dalar det. Vi visar ändå bra moral som kommer tillbaka och kvitterar när vi plockat målvakten för att sedan avgöra i förlängningen, sa tränaren "Freddan" Johansson.

Att HHC i söndags säkrade spel i AllEttan påverkade helt klart matchbilden mot Väsby, för även om "Freddan" Johansson starkt påpekade före matchen att det "alltid är tävling" så verkade det inte riktigt ha gått fram till spelarna. Okej, HHC började bra, det var bra fart framåt och rätt stabilt bakåt i den första perioden. Visserligen fick #35 Simon Nordh släppa in en puck efter 17.04 (Andreas Lilja), men när gästerna drog på sig två utvisningar i snabb följd kunde höstens målspruta, #15 Adam Seydlitz, sätta kvitteringen innan första perioden var över.

Det fanns tendenser under de första 20 minuterna som gjorde att publiken – 677 – kunde ha förhoppningar om ännu en HHC-seger. Men ju längre den andra perioden pågick, desto mer "träningsmatch" blev det av det hela. Väsby tog också ledningen då Adam Bergendahl styrde in ett backskott, och i slutet av den andra perioden var det HHC som drog på sig två utvisningar.

– Det blev lite ryckigt spel med utvisningarna. Det var svårspelat och vi gör lite för enkla misstag, sa Johansson.

Tredje perioden började också med två hemmautvisningar och det var inte alltid det var fullt fokus i hemmaspelet, och hade inte Simon Nordh storspelat – räddade tre frilägen – hade Väsby avgjort matchen. Men det kom aldrig något tredje mål för gästerna, och HHC hade trots allt poängchans. Ändå ville det inte riktigt tända till, inte förrän Väsby åkte på en utvisning efter 16.34. Då plockade HHC ut mål-Simon och satsade på spel sex mot fyra.

Nu hann Väsbys utvisade spelare precis sätta skridskorna på isen när kvitteringen kom. #29 Anders Danielsson slog till från blålinjen och Väsbys utmärkte målvakt, Tom Tärnström, fick kapitulera.

I förlängningen drog Väsby på sig ytterligare en utvisning (spelarprotest i avbytarbåset) och i spel fyra mot tre kunde HHC avgöra. #41 Linus Wernerson Libäck hittade #4 Niklas Lindmark med en diagonalpassning, Lindmark sköt och det blev retur, en retur som Linus Persson petade in i öppet mål.

HHC vilade en massa spelare (det gjorde även Väsby) och det innebar bland annat att J18-spelaren, #5 Anton Hammargård, fick göra sin första seriematch i A-laget.

– Vi gick runt på fyra formationer rätt så länge i matchen, och juniorfemman gör det bra, sa Johansson.

Nu blir det speluppehåll i helgen innan serien avslutas nästa onsdag då HHC möter Åker/Strängnäs på bortaplan. AllEttan startar sedan måndagen den 28 december (spelprogrammet beräknas vara klart kring den 15 december).

Tabell

 

Skribent: Christer Stridh

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info