Hoppa till sidans innehåll

Sista pusselbiten i nya lagbygget

2017-07-28 07:00
Med 26-årige Simon Löfs namn på ett 2-årskontrakt har Hudik Hockey lagt den sista (?) pusselbiten i det nya lagbygget, som i mångas ögon tagit en sensationell väg efter en skakig vår.
  • Uppdaterad: 2017-07-28 07:34

Simon Löf (bilden nedan) har en längre tid via ofta uppdaterade hockeysajter kopplats ihop med HHC och nu är det alltså klart att backen med ett SM-guld med Brynäs 2012, 185 matcher i SHL och 134 matcher i Allsvenskan väljer spel i HockeyEttan efter spel i Alpligan med italienska Vipiteno och med nedslag i högsta ligorna i både Danmark och Norge.

Simon Löf

Bildtext: Simon Löf hos PwC Hudiksvall där han skall ha sin praktikplats.

Simon Löf beskriver själv sitt val med tre starka argument:

– Jag tycker att Hudik Hockey har något riktigt bra på gång med sitt lag och sin organisation. Dessutom får jag nu en chans att studera på distans med praktik hos Hudik-företaget PwC (som främst jobbar med uppdrag inom revision och redovisning) och att det ligger nära Gävle där både jag och min sambo har våra familjer, berättade Simon Löf när han besökte sin nya ”hemstad” på onsdagen.

Det var i just Brynäs juniororganisation, där han också spelade med Adam Seydlitz, som Simon utvecklades med bland annat ”Lillis” Lövblom som tränare. Det blev också 40 matcher i olika ungdoms- och juniorlandslag och så småningom också en plats i Brynäs a-trupp.

– Jag var väl sjätte-sjunde back i guldlaget och då blir det mest att man får koncentrera sig på det defensiva spelet och det har jag tagit med mig genom karriären, men jag tror och hoppas att jag också ska kunna utveckla offensiven ytterligare en bit, säger Simon.

– Att gå till HHC ser jag inte som någon nedtrappning. Jag har kompisar med erfarenhet från den här serien och de intygar att det är högre klass än vad många kanske tror. Det känns som om många underskattar HockeyEttans nivå, menar han.

Simon Löf berättar att Alpligan, där han spelade för Vipiteno och som består av lagen från norra Italien, Österrike och Slovenien, i stort sett håller allsvensk klass, men att det ibland kan vara lite ojämnt men ändå gav goda erfarenheter som han kunde ta med sig.

Simon bekräftar också att han tidigt inför den här säsongen var klar över att det skulle bli HHC.

– Allt kändes rätt direkt. Jag har fått ett gott intryck och det har inte varit några konstigheter alls. Det ska bli riktigt kul att spela här och jag tycker att vi har en intressant spelartrupp, säger han.

Med Simon Löf kan HHC nu räkna in sitt 10:e nyförvärv. Här är årets nya HHC:are med de tröjnummer de kommer att bära:

#35 Magnus Åkerlund

Kommer närmast från Sundsvall. Har allsvensk rutin och betraktas allmänt som en av HockeyEttans främsta målvakter. Hade på 35 matcher i fjol en räddningsprocent på 93,9.

#5 Henric Nordin

27-åring som förra säsongen spelade 50 matcher för Vålerenga i högsta ligan i Norge. Har sin styrka i det defensiva spelet, men producerar också framåt.

#8 Tommy Stenqvist

22-årig back som förra säsongen var lagkapten i Sundsvall, men som har rötterna i Timrå där han bland annat spelade 67 matcher i allsvenskan. Har betraktats som ett stjärnämne under ungdomstiden med landslagsspel i tre olika åldersklasser.

#9 Filip Lander

Ännu en back som senast spelat i Sundsvall Hockey. Har skrivit 2-årskontrakt med HHC. Kommer från Timrå där han gjorde 56 matcher i allsvenskan. Allround-back med bra förstapass. Gjorde 17 poäng på 39 matcher i fjol.

#13 Simon Löf

Den senaste in i truppen. En meriterad back som tidigt i karriären blev svensk mästare med Brynäs. Visar med sitt 2-årskontrakt med HHC att han är beredd att vara med på Hudik Hockeys nya resa. Har sin styrka i det defensiva arbetet.

#55 Hercules Ölander Horn

Ung back som många trodde skulle bli en viktig pjäs i Västerås återtåg mot toppen. Nu har han valt att istället fortsätta karriären i HHC. Fysiskt stark och vinner ofta närkampsspelet.

#14 Viktor Hertzberg

Kommer från Sundsvall. Har spelat i allsvenskan med Örebro. Hade en skadefylld säsong 2016-2017 och spelade bara 6 matcher (7 poäng). Men under de tre föregående säsongerna noterades 26-åringen för 34-44-46 poäng vilket understryker kapaciteten.

#20 Mats Hjort

Var med och spelade upp Mora till SHL förra säsongen. Hade inte alltid så mycket speltid, men höll en plats i laget.  27-åringen fanns med i Moras laguppställning i 51 matcher i allsvenskan förra säsongen.

#21 Patric Elfsberg

Kommer från Borlänge där han var lagkapten. En spetscenter med 27 poäng (13+14) förra säsongen. Var lagets bäste spelare säsongen innan när Borlänge gick hela vägen till allsvenska kvalserien. Fanns på önskelistan hos många div.1-klubbar.

#41 Simon Lövgren

23-åring som haft en fin utvecklig i Sundsvall i HockeyEttan och allsvenskan. Har skrivit 2-årskontrakt. Har gjort 103 poäng på 172 matcher i HockeyEttan. Kommer ursprungligen från Timrå.

Kvar i truppen sedan förra säsongen:

#49 Markus Västilä, #10 Jonas Lindström, #15 Adam Seydlitz, #18 Johan Nilsson, #19 Joonas Koskinen, #32 Oscar Bergkvist, #37 Marcus Åkerlund, #57 Magnus Larsson, #62 Anton Hammargård, #88 Martin Naenfeldt. Dessutom har #60 Måns Svärdh (mv) och #64 Alexander Pettersson flyttats upp från juniorlaget.

Spelarna som lämnat truppen:

Pontus Wernerson-Libäck, Linus Wernerson-Libäck, Anders Danielsson, Mathias Eriksson, Emil Broed, Simon Nordh, Anton Hedberg, Elias Frisk, Fredric Larsson, Anton Åman, Joonas Sammalma.

 

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info