Hoppa till sidans innehåll

Sista seriematchen innan AllEttan

2016-12-13 21:50
Det är lätt hänt att den viktiga energin rinner ut när man spelar en match som egentligen inte betyder annat än några oviktiga poäng i tabellen.
  • Uppdaterad: 2016-12-13 21:57

Det var precis vad som hände i Hudik Hockeys senaste match mot ett Hammarby som verkligen hade allt att spela för.

– I två perioder spelade vi bra, men när det sedan kom några konstiga baklängesmål i tredje perioden blev det svårt att mobilisera den rätta glöden, konstaterar ”Lillis” Lövblom precis innan han och Lennart Ahlström går ut på isen för den sista träningen med laget inför grundseriens sista match – hemma mot Valbo på onsdagskvällen.

Och det är ett lag som är en aning ”vingklippt”, främst på forwardssidan där det finns skador som måste vilas för att inte förvärras.

– Vi tar inte ut spelare till krig om de inte är friska och hela, säger ”Lillis” som menar att matchen mot Valbo ändå kan vara viktig.

– Ja, det är väl några som gärna vill visa att de vill spela i AllEttan-premiären i mellandagarna. Dessutom har vi ju ett ansvar mot hemmapubliken att göra vårt bästa, tycker HHC-tränaren.

”Lillis” Lövblom och Lennart Ahlström är inte riktigt klara med hur de ska formera laget mot Valbo. Det kommer säkert att bli en del omflyttningar för att se hur några av spelarna fungerar i andra omgivningar än de kanske är vana vid. Det är viktigt för tränarna att veta vilka formationer som kan fungera om laget hamnar i ett liknande skadeläge i AllEttan.

Efter matchen mot Valbo blir det en veckas träning blir det sedan en kort julledighet för spelarna innan det är dags för den första matchen i AllEttan.

– Vi vet att det är svårt att få ihop ett spelprogram som passar alla. Det handlar ju inte bara om långa resor utan också om möjligheterna att ta sig till och från Gotland, både för Visby och för deras motståndare. Vi har i alla fall sagt att vi är beredda att några gånger spela två dagar i rad för att underlätta programpusslet, säger ”Lillis” Lövblom inför en serie som greppar över hela sträckan mellan Haparanda och Visby.

Den norra grundserien avgjordes redan på tisdagskvällen och det enda som återstår att avgöra i östra serien på onsdagskvällen är vem som ska ta den sista biljetten till AllEttan.

Tre lag är inblandade, men allt talar för att Väsby (som möter Visby hemma) kan klara sig även vid en förlust. Väsby har 41 poäng och +18 i målskillnad.

Haninge (som möter Huddinge borta) har också 41 poäng, men bara +9 i målskillnad och ligger därför inom räckhåll för Hammarby med 38 poäng och +8. Hammarby möter Wings på bortaplan. Grundserien avslutas alltså med ett riktigt Stockholms-drama på onsdagskvällen. 

– Några vill säkert visa att de vill vara med när vi ska spela den första matchen i AllEttan i mellandagarna

Skribent: Lars Gösta Larsson
Epost: Adressen Gömd

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
ohappamed bylinemotsvart
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

thumb_0

Hudik Taxi

Longwind Coaching

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0650-933 50
Fax: 0650-99425
E-post: This is a mailto link

Se all info